• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sasho 28 - специалист
Цял ден връзване и пак не успях да довърша.Но остана около още един пълен ден работа и мъката приключи.Снимката е с лошо качество,щото се стъмни :)

Прикачен файл

DSC02078.JPG
DSC02078.JPG (111.28 KиБ) Видяна 5142 пъти
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Здравей Сашо. Чак сега погледнах твоята тема.
До къде стигна - има неща, които не ми харесват в това което си направил.
1. Гледам, че почни всички греди /трегери/ ти се явяват като скрити - тоест равни са на дебелината на плочата.
Подпорните разстояния от колона до колона ти бяха около 3 метра мисля - за такав ти трябва греда с дълбочина около 35см. Твоите ще са около 20см, което не е много добре. Ги компенсираш до известна степен с голямият диаметър на армировката, който си избрал - номер 16 беше нали.
2Снаждането на колоните е не по-малко от 40 пъти диаметъра на арматурата.
3. 20см- дебелина на плочата е неоправдано голяма - в твоят случай е нормално10-12см - не повече. При теб предполагам разликата в различните нива е предопределила тази дебелина на плочатаЕстествено, ако се направи като хората.
4.На последната снимка -гледам, че полето ди е доста дълго и с малка ширина - тоест може да се армира и като еднопосочно армирано. Носешата арматура се поставя по късата страна, имаш и разпределителна и монтажна арматура, както и усилители.
5.На някои места арматурата не ти достига до никаква опора - никъде не се закотвя. Това е доста голяма грешка.
При твоите размери на полетата - мисля, че беше 9 на 3м. или нещо подобно и дебелина на плочата от 20см - те се получават над 5 кубика бетон. Теглото е е над 10тона.
Измисли как хубаво да си подпреш плочата отдолу, защото може да станат страшни работи. Дай ако трябва 50-100лв на някои конструктор да погледне какво си направил и да каже на око дали става или не.
Заключение - направил си грешки и неща, които аз определено не бих направил така.Многото желязо компенсира до известна степен тези грешки. Трябваше да бутнеш и старата плоча.
Последната снимка е с много лошо качество - от нея това успах да видя.
Викнинякои конструктор да погледне -за мен не е идеалният вариант това.
Поздрави и късмет - ще ти бъде необходим.
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
........2Снаждането на колоните е не по-малко от 40 пъти диаметъра на арматурата......
Само това не разбрах.Иначе приключих с арматурата днес.Трегерите са равни с плочата отгоре,но продължават в дърбочина,т.е. надолу,но не си личи от снимките.Виждаш ли други проблеми в армирането?Между другото плочата е с размери 7,5м на 4.3м.Останалата дължина-срещуположно на колоните,ще бъде доотливана в последствие,арматурата удължена със заварки.За това не е прекъсната.Къде мислиш,че липсва закотвяне?

Прикачен файл

DSC02084.JPG
DSC02084.JPG (143.5 KиБ) Видяна 5038 пъти

Прикачен файл

DSC02085.JPG
DSC02085.JPG (139.6 KиБ) Видяна 5038 пъти

Прикачен файл

DSC02086.JPG
DSC02086.JPG (130.6 KиБ) Видяна 5038 пъти

Прикачен файл

DSC02087.JPG
DSC02087.JPG (120.72 KиБ) Видяна 5038 пъти
Стефан - майстор
Солидно армиране, и грозно изпълнение. Аз не бих позволил отливане на бетон в това състояние.
Последна промяна от Стефан на съб окт 17, 2009 9:11 pm, променено общо 1 път.
kuuuuuul - майстор
Е те такова армиране не бях виждал :shock:
sasho 28 - специалист
Стефан написа:
Солидно армиране, и грозно изпълнение. Аз не бих позволил отливане на бетон в това състояние.
По-конкретно
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Нещо против инженерите от ВИАС ли имате.
Наистина доста арматура е наслагал, като се има в предвид, че горе долу половината от това май щеше да бъде настилка.
На някои от снимките се вижда, че прътите не са закотвени никъде - просто отиват в почвата където си я издълбал.
По снимки е много трудно.
Но викни си конструктор да ти погледне на място за какво иде реч - да придобие цялостна картина за ситуацията.
А и не се подигравйте на човека - защото му е за първи път и всичко сам прави, което до известна степен ми харесва, до известна не чак толкова.
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Нещо против инженерите от ВИАС ли имате.
Наистина доста арматура е наслагал, като се има в предвид, че горе долу половината от това май щеше да бъде настилка.
На някои от снимките се вижда, че прътите не са закотвени никъде - просто отиват в почвата където си я издълбал.
По снимки е много трудно.
Но викни си конструктор да ти погледне на място за какво иде реч - да придобие цялостна картина за ситуацията.
А и не се подигравйте на човека - защото му е за първи път и всичко сам прави, което до известна степен ми харесва, до известна не чак толкова.
Там,където отиват в пръстта,ще има още една настилка,добавяна в последствие,която ще бъде нещо като беседка с барбекю.Кофража там не е довършен.А колкото до Стефан-обещал към му,че там ще има вила...Ако някой има да добавя нещо за армировката,да го направи докрая на дъждовните дни или да замълчи завинаги :lol:
ribnikolaevi - майстор
Отдели новата настилка с фуга. Т.е. - направи си първо едната, после другата.
Относно това кой какво може да построи - съветвам дядо Стефчо да бъде по-премерен в приказките си, поне докато не построи ... това, което нарича къща и не поживее няколко години в нея, пък после ще говорим.
Армировката изглежда доста, като за настилка, но това може да го каже само човекът, запознат напълно със строежа. Тъй че, наливай и не се бой.
Последна промяна от ribnikolaevi на вт окт 20, 2009 8:39 pm, променено общо 2 пъти.
sasho 28 - специалист
ribnikolaevi написа:
...Относно това кой какво може да построи - съветвам дядо Стефчо да бъде по примерен в приказките си, поне докато не постори ... това което нарича къща и не поживее няколко години в нея, пък после ще говорим...
Имаш впредвид "хангара"...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: