(щото да събаряш 100 годишен камък да си правиш прозорци си е мутробарок)
Ееее чап към мутробарок !!!!!
Иначе как да го осветя долния етаж без прозорци .

П.П- Давай смело на ЛС.имам интерес за всякви съвети и т.н
(щото да събаряш 100 годишен камък да си правиш прозорци си е мутробарок)
Stanislav Stefanov написа:Колеги,Накъде гледа стената към улицата. Става дума за юг ... север. Не е ли възможно да направиш на срещуположната стена, която гледа към двора прозорци, като комбинираш камък и фугирана декоративна тухлена зидария.
Споделете(моля) идеи за разпределение на пространството и как според вас може да се получи най добре.Как да си направя тавана с какви матеряли да си преградя стаите и дали трябва нещо да се подсилва.
П.П- Естественно всички тези идеи и планове ще се обсъдят в близко бъдеще с вещи лица.Но до тогава трябва да съм готов със що-годе готов проект саобразен според нашата кесия
Master_Kenobi написа:mim, така няма ли да е малко тягостна обстановката?уж с идеята да се запази максимално![]()
Примерно, спалня 3х4 м. и светлината иде само отгоре от около 4-4,5 м.
mim написа:НезнамMaster_Kenobi написа:mim, така няма ли да е малко тягостна обстановката?уж с идеята да се запази максимално![]()
Примерно, спалня 3х4 м. и светлината иде само отгоре от около 4-4,5 м.
ако на стая 3х4м прозорецът е 2,80х3,80 няма да е тъмно
но ще е странно, да
в един от офисите ни има подобни тавани, двойни, горен прозорец, как им се викаше, и окачен таван прозрачен
Прикачен файл
Master_Kenobi написа:Какво е обр. вода?Малко невежо съм го направил
За прозорците вече дискутирахме. Опитай.
Ползвай взиданите гредички само за "отсечка" в зида и направи стабилни щурцове и опори.
Мисля, че разстоянието между първия и втория ред греди в зида е подходяща височина за прозорците и май са на добра височина от земята. Освен ако не решиш да повдигаш пода, щом остава на един етаж... Което също е вариант...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: