• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stanislav Stefanov - специалист
(щото да събаряш 100 годишен камък да си правиш прозорци си е мутробарок
)
Ееее чап към мутробарок !!!!!
Иначе как да го осветя долния етаж без прозорци . :?

П.П- Давай смело на ЛС.имам интерес за всякви съвети и т.н
kuuuuuul - майстор
Stanislav Stefanov прегледай списанието /Къщите на хората/ от октомври има хубава идея за тебе.
Колеги,
след като прочетох няколко пъти моята тема и на други колеги с подобни проекти.Разбрах,че няма как да осъществим планираната от нас реформа с толкова малък бюджет.И до някъде съм доволен,че ме приземихте,иначе незнам до къде щеше да се стигне.Може би щяхме да го почнем и послеееееееее :shock:

Но имам нов план,не съм се отказал :-D

След като се замислих над няколко поста, на колегите дейно писали в темата :2thumbs: проумях,че дефакто на нас не ни трябват толкова много стаи и т.н а просто сме били обвзети от някаква грандомания.
За това с нашия свит бюджет, променихме плана и смятаме да направим само един приземен етаж.Така ще се спестят доста разходи и мисля,че ще се получи нещо прилично.Примерно две спални помещения,доста прилична всекидневна(със камина),баня и тоалетна.
Пред всекидневната една голяма веранда :wink:
Споделете(моля) идеи за разпределение на пространството и как според вас може да се получи най добре.Как да си направя тавана с какви матеряли да си преградя стаите и дали трябва нещо да се подсилва.
П.П- Естественно всички тези идеи и планове ще се обсъдят в близко бъдеще с вещи лица.Но до тогава трябва да съм готов със що-годе готов проект саобразен според нашата кесия :)
mim - специалист
за само 1 етаж може и да не събаряш нищо, а да минеш на светло само от покрива :)
2 спални в двата края, нейде баня, дневна по средата

т.е. същото като плана ми, но само първия етаж :-D

всъщност с малко бутане, за излаз към верандата :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
mim, така няма ли да е малко тягостна обстановката? :?
Примерно, спалня 3х4 м. и светлината иде само отгоре от около 4-4,5 м.
Leon - специалист
Stanislav Stefanov написа:
Колеги,
Споделете(моля) идеи за разпределение на пространството и как според вас може да се получи най добре.Как да си направя тавана с какви матеряли да си преградя стаите и дали трябва нещо да се подсилва.
П.П- Естественно всички тези идеи и планове ще се обсъдят в близко бъдеще с вещи лица.Но до тогава трябва да съм готов със що-годе готов проект саобразен според нашата кесия :)
Накъде гледа стената към улицата. Става дума за юг ... север. Не е ли възможно да направиш на срещуположната стена, която гледа към двора прозорци, като комбинираш камък и фугирана декоративна тухлена зидария.
mim - специалист
Master_Kenobi написа:
уж с идеята да се запази максимално
ако на стая 3х4м прозорецът е 2,80х3,80 няма да е тъмно :)
но ще е странно, да
в един от офисите ни има подобни тавани, двойни, горен прозорец, как им се викаше, и окачен таван прозрачен
mim написа:
Master_Kenobi написа:
уж с идеята да се запази максимално
ако на стая 3х4м прозорецът е 2,80х3,80 няма да е тъмно :)
но ще е странно, да
в един от офисите ни има подобни тавани, двойни, горен прозорец, как им се викаше, и окачен таван прозрачен
Незнам :? на мен ми се иска да си избия прозорци.Но ако се окаже, че не може ,това също е вариянт.
Прилагам скица на която съм отбелязал къде има в момента прекарана вода/обр.вода+ за напред смятам и да вкл.хидрофор от кладенеца.
легенда:
Вода--- ВИК
обр.вода----обратни води,канализация ,одходни води

Прикачен файл

пр.23.jpg
пр.23.jpg (36.39 KиБ) Видяна 4303 пъти
Последна промяна от Stanislav Stefanov на пет окт 16, 2009 12:47 am, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
Какво е обр. вода?

За прозорците вече дискутирахме. Опитай.
Ползвай взиданите гредички само за "отсечка" в зида и направи стабилни щурцове и опори.
Мисля, че разстоянието между първия и втория ред греди в зида е подходяща височина за прозорците и май са на добра височина от земята. Освен ако не решиш да повдигаш пода, щом остава на един етаж... Което също е вариант...
Master_Kenobi написа:
Какво е обр. вода?

За прозорците вече дискутирахме. Опитай.
Ползвай взиданите гредички само за "отсечка" в зида и направи стабилни щурцове и опори.
Мисля, че разстоянието между първия и втория ред греди в зида е подходяща височина за прозорците и май са на добра височина от земята. Освен ако не решиш да повдигаш пода, щом остава на един етаж... Което също е вариант...
Малко невежо съм го направил :lol:
Това са обратните води има изведени траби до къщата на две места за канализация.

За сега не смятам да дигам нивото ако не се наложи ,понеже тя е цялата с циментова замаска на пода.На времето(комунизма) е била ползвана от ТКЗС-та за склад ,била е мандра и най вероятно тогава е и правен пода.А всички знаем,че по това време матерял не се жалил,нищо чудно да има и цяла плоча излята :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Преустройване на Плевня в Къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: