• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gechev - специалист
Фитилчо написа:
Още повече Поротерм-а + тази изолация ще изолира доста по добре от тоя бетон(изключая вължебния Тивит, който обаче се разбрахме, че е неизползваем заради носещите функции на стените) и на по ниска цена.

Е къде е далаверата тук?
Може би времето за изпълнение в полза на оставият кофраж леко....
ТИВИТ няма и никога не е претендирал за носеща функция при стената. ТИВИТ от 30 см. изпълнява по добри термоизолационни функции от Поротерм с дебелина 38 см + 10 см изолация = 48 см. Разликата от 18 см по 10 линейни метра = 1,8 м2 жилищна площ по 800 Евро = 1440 Евро Икономия. 1440 Евро делим на 10 линейни метра и получаваме аванта от 144 Евро на линеен метър стена. Това е гимнастиката на ТИВИТ. :lol: Цена на блокче - 5,1 с ДДС. В един квадрат на 30 см има 8,9 блокчета или 45,39 лв. на квадрат блокче с изолация. Останалото си го смятайте сами без да включвате дебели хастарни мазилки. Зидат се два пъти по бързо от керамичните /които се трошат от дюбелите/. Два пъти са по леки от Поротерм и три, четири от четворките. За щумоизолация и пожароустойчивост не говоря. Дайте по добра цена на зид. :lol: :rock:
vsterev - специалист
vladtod написа:
46Е крайна цена, но ти залагаш 10 см ЕПС, срещу 20см а там цената е друга, но всеки сам си смята и си прави изводите.
Хайде малко математика от 5-ти клас, 100 лв. на кубик и след товяа 25 лв. на м2. според мен и знанията ми по математика, означава, че дебелината е точно 25 см.
Фитилчо - майстор
Гечев - НЕ ИЗ ПОЛЗ ВА ЕМИ са при този тип строителство...
На други езици трябва ли да ти го напиша... ?
Или да ти го напиша по-бавно?

100 лева на кубик е точно 1 лев на сантиметър :wink:
gechev - специалист
Фитилчо написа:
Гечев - НЕ ИЗ ПОЛЗ ВА ЕМИ са при този тип строителство...
На други езици трябва ли да ти го напиша... ?
Или да ти го напиша по-бавно?

100 лева на кубик е точно 1 лев на сантиметър :wink:
Хубаво е още маааалко по бавно да ми го напишеш. :-D За тип строитлство съм съгласен. Може би не съм разбрал правилно поста ти. Случва се, аз да не съм някой вундеркинд. :?
zmiori - специалист
Фитилчо и аз маи не можах да ти разбера поста.
Последния ти ред няма как да е верен. 1м3= 100*100*100=1000000 см3
Лицето на само една страна на 1м3 е 100*100= 10000 см2
Явно имаш нещо друго в предвид.
Тани - модератор
С куб. см. се измерва обем
- с кв. см. - площ
- със см. ( сантиметър) - разстояние, а в случая дебелина, понеже става въпрос за стиропор.

Извинявам се, ако не съм разбрал шегата и въпроса е бил риторичен :prayer:
Фитилчо - майстор
Един кубически метър е- метър на метър на метър, нали така ....

Тоест правиш 100 листа с дебелина 1 см и с лице метър на метър - или бъркам аз :?
jekasus - майстор
Правилно мислиш, заеби ги тия, дето не знаят математика :-D
gechev - специалист
100 лева на кубик е точно 1 лев на сантиметър :wink:/ Цитирам/ На къв сантиметър?/питам/
Последна промяна от gechev на пон юли 21, 2014 10:39 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Нагледно къща от изолиращ оставащ кофраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: