• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
NoFace написа:
но междувременно от доста време ме гложди един въпрос: защо масово се използва OSB, а не гипсофазер?
Има и хора които ползват гипсофазер. ОСБ е по-добре защото работят като обща конструкция с дървото :) !
v_tan - специалист
OSB е конструктивен елемент. Има различни якости по дългата и късата страна, които се дават от производителя. До колкото знам гипсовите продукти нямат якостта на OSB, а и реакцията им след навлажняване май е критична.
Tsilkov - майстор
v_tan написа:
До колкото знам гипсовите продукти нямат якостта на OSB
Те на практика нямат никаква якост на огъване и опън.Само някаква малка на натиск.Нищо общо с ОСБ-то.Това не пречи обаче на производителите на гипсокартон да заливат с рекламни детайли за дървени къщи с гипсови плоскости вместо ОСБ [-(
v_tan - специалист
Малко подово
Тръбата е ф16, стъпката е 15см. Изолацията отдолу 5см.
Прикачен файл:
IMG_20120807_144716.jpg
Прикачен файл:
IMG_20120807_154838.jpg
Прикачен файл:
IMG_20120807_195514.jpg
v_tan - специалист
Прикачен файл:
_DSC3399.jpg
Прикачен файл:
_DSC3405.jpg
Прикачен файл:
_DSC3416.jpg
Прикачен файл:
_DSC3398.jpg
v_tan - специалист
Ел. инсталацията е почти готова. Днес за разгрявка малко гипсокартон в едната стая. Картона е 12,5мм.
Прикачен файл:
_DSC3481.jpg
Прикачен файл:
_DSC3484.jpg
Замислям се за по-бързо да ползвам фугопълнителя на Sheetrock. Някой ако го е ползвал да сподели впечатления.
unclebim - специалист
Sheetrock е супер, вземи си хартиена лента http://baumarket.bg/product/hartiena_le ... ock_76_20/и давай.

Изображение
v_tan - специалист
А какво ще кажеш за сгъваемата метална лента с хартия? Струва ми се по добра от традиционните метални ъгли. Тях като ги чукнеш понякога се и отлепват...
jekasus - майстор
v_tan написа:
А какво ще кажеш за сгъваемата метална лента с хартия? Струва ми се по добра от традиционните метални ъгли. Тях като ги чукнеш понякога се и отлепват...
viewtopic.php?f=52&t=39594 Тани пише,че понасят на "бой" :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 21

Тема "Строителство на дървена къща - текущ проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: