Здравейте,
Получих оферта от Саламандър:
Профил 5 камерен бял
троен стъклопакет 4 сезона/б/к (каквото и да значи това)
микровентилация (как работи на практика)?
Ал капачка
Обков Рото
Монтаж с котви (без пробиване) какво значи това?
площ 6,72 м2
Цена 1760 лева.
Това е 2 пъти повече от офертата, която получих от Ролпласт
При нея профила е на ТРОКАЛ
Обкова WH auto pilot
треон стъклопакет нискоемисихно стъкло
Алуминива капачка
Площ -същата
цена 811 лева
Кажете ми от какво идва тази голяма разлика и дали си струва?
Някакви впечатление от работата на Ролпласт?
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
marmoz
- специалист
206 мнения в "Избор на дограма, монтажник и още нещо"
ivanvasilev1970
- специалист
stiv1961
- майстор
Ти май твърдо си решил да сменяш дограмата май
Само ще ти кажа две неща и спирам с глупостите си:
На една дограма най- важни са обкова и стъклопакета/ помисли само колко е площта на профила и площта на стъклото/.
Пакет 4 сезона+ бяло+ Ка ми се вижда малко пресилено/ особено ценово/, пък и двете стъкла/ 4 сез. и Ка/ си противоречат по показатели.
Ама щом си решил и имаш средства- действай

На една дограма най- важни са обкова и стъклопакета/ помисли само колко е площта на профила и площта на стъклото/.
Пакет 4 сезона+ бяло+ Ка ми се вижда малко пресилено/ особено ценово/, пък и двете стъкла/ 4 сез. и Ка/ си противоречат по показатели.
Ама щом си решил и имаш средства- действай

marmoz
- специалист
stiv1961 написа:Пакет 4 сезона+ бяло+ Ка ми се вижда малко пресилено/ особено ценово/, пък и двете стъкла/ 4 сез. и Ка/ си противоречат по показатели.Вярно че цената си е доста соленичка но които може да си го позволи е супер,аз слагах 32мм същият но + 2 камери с аргон, U=0,8 за стъклопакета .Стив по моите познания не си противоричат двете,а се допълват

radius
- майстор
Чакайте и аз да се включа като виден спец да обясня на дограмаджиите, особено на Стив, който ми даде сигурно 15 съвета на ЛС, като избирах.
К-стъклото се води, че задържа топлината вътре, дали е от слънце, дали от вътрешен източник, но то отразява дългите ИЧ вълни.
4 сезона пък не пуска слънцето да напече вътре, като и то донякъде отразява вътрешната топлина и не и дава да бяга. 4 сезона се слага , ако искаме да не ни става жега лятото, т.е. на източна, южна и най-вече западна фасада. Но понеже по-слабо задържа топлината от К-стъкло, се ползва комбинацията 4С-Б-К, която задържа топлината, но и не дава на лятното слънце да ни мори.
Аз на изток и запад съм с 4С-Б-К, а на юг и север с Б-Б-К, защото съм лаком и искам зимата да печеля от слънце.
А за колегата Иван Василев, наистина, ако профила ти има хубав усилител, сменяй обкова и един дебел троен пакет, самия пластмасов профил наистина е с малка площ, че да е важен чак толкова много.
К-стъклото се води, че задържа топлината вътре, дали е от слънце, дали от вътрешен източник, но то отразява дългите ИЧ вълни.
4 сезона пък не пуска слънцето да напече вътре, като и то донякъде отразява вътрешната топлина и не и дава да бяга. 4 сезона се слага , ако искаме да не ни става жега лятото, т.е. на източна, южна и най-вече западна фасада. Но понеже по-слабо задържа топлината от К-стъкло, се ползва комбинацията 4С-Б-К, която задържа топлината, но и не дава на лятното слънце да ни мори.
Аз на изток и запад съм с 4С-Б-К, а на юг и север с Б-Б-К, защото съм лаком и искам зимата да печеля от слънце.
А за колегата Иван Василев, наистина, ако профила ти има хубав усилител, сменяй обкова и един дебел троен пакет, самия пластмасов профил наистина е с малка площ, че да е важен чак толкова много.
stiv1961
- майстор
marmoz написа:Исках да кажа това, което написа radius, но не мога да се изразявам така красноречивоstiv1961 написа:Пакет 4 сезона+ бяло+ Ка ми се вижда малко пресилено/ особено ценово/, пък и двете стъкла/ 4 сез. и Ка/ си противоречат по показатели.Вярно че цената си е доста соленичка но които може да си го позволи е супер,аз слагах 32мм същият но + 2 камери с аргон, U=0,8 за стъклопакета .Стив по моите познания не си противоричат двете,а се допълват

ivanvasilev1970
- специалист
radius написа:Чакайте и аз да се включа като виден спец да обясня на дограмаджиите, особено на Стив, който ми даде сигурно 15 съвета на ЛС, като избирах.Откъде да разбера дали профила ми има хубав усилител (това някаква шина вътре в профила ли е? Мисля ,ч е споменах че на някои съседи профила започнал да провисва по -средата? Това не е добре нали? И едва ли говори хубаво за самия профил.
Моето изложение е юг -запад. Какъв стъклопакет ще е най подходящ?
stiv1961
- майстор
ivanvasilev1970 написа:Откъде да разбера дали профила ми има хубав усилител (това някаква шина вътре в профила ли е? Мисля ,ч е споменах че на някои съседи профила започнал да провисва по -средата? Това не е добре нали? И едва ли говори хубаво за самия профил.Профила е хубав, 70 мм какво искаш повече, дограмаджията не се знае какво е спестил. Усилителя няма как да провериш дали е сложен, трябва да резнеш профилите
Моето изложение е юг -запад. Какъв стъклопакет ще е най подходящ?

За пакета- слагай 4 сез./ флоат/ Ка- 32 мм.
П.П. Чудя се как крило с приблизителни размери 850/1400 мм ако е с хубав обков как ще провисва

Tsilkov
- майстор
Малко странично в темата , но за мен т.н. "4 сезона" за жилища е уникална "серсемщина". Значи правим големи прозорци за да влиза светлина и после слагаме 4 сезона което е с 2 пъти по-малка светло и топлопропускливост ,ама даваме 2 пъти повече пари за прозорци , 2 пъти повече ги чистим и хвърлят 3-4 пъти повече топлина през зимата спрямо стена. Като има проблеми с прегряване си слагате козирки,тенти... или си правите по малки прозорци-елементарно!
Пък тая логика да не се слага "нискоемисионно" (т.н. К стъкло) стъкло щото ще прегрява жилището е нещо като да не ядеш щото пак ще огладнееш.
Пък тая логика да не се слага "нискоемисионно" (т.н. К стъкло) стъкло щото ще прегрява жилището е нещо като да не ядеш щото пак ще огладнееш.
Тема "Избор на дограма, монтажник и още нещо" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература