• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
marmoz - специалист
Да са похваля и аз :-D ,италианси ал-дърво,жалко че имаше само за 1 прозорец и фикс ама за банята тамън ще станат :)
Прикачен файл:
PIC_0171.JPG
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
Получих оферта от Саламандър:
Профил 5 камерен бял
троен стъклопакет 4 сезона/б/к (каквото и да значи това)
микровентилация (как работи на практика)?
Ал капачка
Обков Рото
Монтаж с котви (без пробиване) какво значи това?
площ 6,72 м2
Цена 1760 лева.
Това е 2 пъти повече от офертата, която получих от Ролпласт

При нея профила е на ТРОКАЛ
Обкова WH auto pilot
треон стъклопакет нискоемисихно стъкло
Алуминива капачка
Площ -същата
цена 811 лева

Кажете ми от какво идва тази голяма разлика и дали си струва?
Някакви впечатление от работата на Ролпласт?
stiv1961 - майстор
Ти май твърдо си решил да сменяш дограмата май :? Само ще ти кажа две неща и спирам с глупостите си:
На една дограма най- важни са обкова и стъклопакета/ помисли само колко е площта на профила и площта на стъклото/.
Пакет 4 сезона+ бяло+ Ка ми се вижда малко пресилено/ особено ценово/, пък и двете стъкла/ 4 сез. и Ка/ си противоречат по показатели.
Ама щом си решил и имаш средства- действай :)
marmoz - специалист
stiv1961 написа:
Пакет 4 сезона+ бяло+ Ка ми се вижда малко пресилено/ особено ценово/, пък и двете стъкла/ 4 сез. и Ка/ си противоречат по показатели.
Вярно че цената си е доста соленичка но които може да си го позволи е супер,аз слагах 32мм същият но + 2 камери с аргон, U=0,8 за стъклопакета .Стив по моите познания не си противоричат двете,а се допълват :)
radius - майстор
Чакайте и аз да се включа като виден спец да обясня на дограмаджиите, особено на Стив, който ми даде сигурно 15 съвета на ЛС, като избирах.
К-стъклото се води, че задържа топлината вътре, дали е от слънце, дали от вътрешен източник, но то отразява дългите ИЧ вълни.
4 сезона пък не пуска слънцето да напече вътре, като и то донякъде отразява вътрешната топлина и не и дава да бяга. 4 сезона се слага , ако искаме да не ни става жега лятото, т.е. на източна, южна и най-вече западна фасада. Но понеже по-слабо задържа топлината от К-стъкло, се ползва комбинацията 4С-Б-К, която задържа топлината, но и не дава на лятното слънце да ни мори.
Аз на изток и запад съм с 4С-Б-К, а на юг и север с Б-Б-К, защото съм лаком и искам зимата да печеля от слънце.

А за колегата Иван Василев, наистина, ако профила ти има хубав усилител, сменяй обкова и един дебел троен пакет, самия пластмасов профил наистина е с малка площ, че да е важен чак толкова много.
stiv1961 - майстор
marmoz написа:
stiv1961 написа:
Вярно че цената си е доста соленичка но които може да си го позволи е супер,аз слагах 32мм същият но + 2 камери с аргон, U=0,8 за стъклопакета .Стив по моите познания не си противоричат двете,а се допълват :)
Исках да кажа това, което написа radius, но не мога да се изразявам така красноречиво :) за което се извинявам. radius, ти си станал гоуем специалист, бе- браво :supz: Много неща могат да се научат в този форум, за това трябва да си помагаме взаимно :partyman:
marmoz - специалист
То това е смисъла на форума да се учим,все пак никои не се е родил научен :)
Аз лично доста се обогатявам от този форум :)

П.П.Е и по някога си чеша езика само :-D
ivanvasilev1970 - специалист
radius написа:
Чакайте и аз да се включа като виден спец да обясня на дограмаджиите, особено на Стив, който ми даде сигурно 15 съвета на ЛС, като избирах.
К-стъклото се води, че задържа топлината вътре, дали е от слънце, дали от вътрешен източник, но то отразява дългите ИЧ вълни.
4 сезона пък не пуска слънцето да напече вътре, като и то донякъде отразява вътрешната топлина и не и дава да бяга. 4 сезона се слага , ако искаме да не ни става жега лятото, т.е. на източна, южна и най-вече западна фасада. Но понеже по-слабо задържа топлината от К-стъкло, се ползва комбинацията 4С-Б-К, която задържа топлината, но и не дава на лятното слънце да ни мори.
Аз на изток и запад съм с 4С-Б-К, а на юг и север с Б-Б-К, защото съм лаком и искам зимата да печеля от слънце.

А за колегата Иван Василев, наистина, ако профила ти има хубав усилител, сменяй обкова и един дебел троен пакет, самия пластмасов профил наистина е с малка площ, че да е важен чак толкова много.
Откъде да разбера дали профила ми има хубав усилител (това някаква шина вътре в профила ли е? Мисля ,ч е споменах че на някои съседи профила започнал да провисва по -средата? Това не е добре нали? И едва ли говори хубаво за самия профил.
Моето изложение е юг -запад. Какъв стъклопакет ще е най подходящ?
stiv1961 - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Откъде да разбера дали профила ми има хубав усилител (това някаква шина вътре в профила ли е? Мисля ,ч е споменах че на някои съседи профила започнал да провисва по -средата? Това не е добре нали? И едва ли говори хубаво за самия профил.
Моето изложение е юг -запад. Какъв стъклопакет ще е най подходящ?
Профила е хубав, 70 мм какво искаш повече, дограмаджията не се знае какво е спестил. Усилителя няма как да провериш дали е сложен, трябва да резнеш профилите :-D
За пакета- слагай 4 сез./ флоат/ Ка- 32 мм.
П.П. Чудя се как крило с приблизителни размери 850/1400 мм ако е с хубав обков как ще провисва :? Я кажи какъв е обкова и премери дебелината на профила. Съмнява ме малко дали тази ВИВА е 5 камерна :?
Tsilkov - майстор
Малко странично в темата , но за мен т.н. "4 сезона" за жилища е уникална "серсемщина". Значи правим големи прозорци за да влиза светлина и после слагаме 4 сезона което е с 2 пъти по-малка светло и топлопропускливост ,ама даваме 2 пъти повече пари за прозорци , 2 пъти повече ги чистим и хвърлят 3-4 пъти повече топлина през зимата спрямо стена. Като има проблеми с прегряване си слагате козирки,тенти... или си правите по малки прозорци-елементарно!
Пък тая логика да не се слага "нискоемисионно" (т.н. К стъкло) стъкло щото ще прегрява жилището е нещо като да не ядеш щото пак ще огладнееш.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 21

Тема "Избор на дограма, монтажник и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: