• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
janadark3969 - напреднал
Не съм правила нови снимки. Затвориха гредите който се виждаха и го направиха равно ( както първоначално трябваше да бъде )
Капаците ги подлепиха с нещо със същия цвят като керемидите и сложиха ламарините . Улуците тепърва ще ги слагат та за тях ще видим.... Американски безшевни са, понеже цветът най се доближава до дограмата. Мисля че като цяло е ок или поне в тия дъждове който бяха никаде не е пропуснало, та се надявам да си останат ОК :-D Общо взето проблема беше че когато ми пратиха снимките аз ги попитах дали са готови и те ми казаха да, а в последствие се оказа че само с реденето са били готови.... Както и че гредите трябваше да се наредят на равен покрив отдолу а сега ги затворихме с конструкция ама карай , ще мина и без тях...

Прикачен файл

Photo-0228.jpg
Photo-0228.jpg (91.82 KиБ) Видяна 2846 пъти

Прикачен файл

Photo-0229.jpg
Photo-0229.jpg (75.8 KиБ) Видяна 2846 пъти
Фитилчо - майстор
Ако не са сложили капаците горе по билата както трябва !!! А само са ги "напълнили с нещо в същият цвят" , то пак са те извъртяли ...

Защо казвам това :

Когато се прави нещо, независимо какво - се подхожда правилно стратегически, право ! от самото начало до последният детайл и в правилният ред на монтаж ....

Това да ти направят покрив с такива луфтове на капаците и после да го замажат, ми имам чувството, че сме в комунизма още, а не е като материалите и цените да са на такива нива ....

Направо се радвам, че за повечето неща няма да викам "майстори" :|
janadark3969 - напреднал
Предполагам си прав и се радвам че не ви се налага работа с майстори...
Хахахах иска ми се и при мен да беше така но уви, и лошото е че и хич не му се вижда с края.
Когато преключат с покрива така или иначе вече съм се разбрала да минат и да го инспектират други хора и ако трябва нещо да се преправи да го направят.
VLADO66 - майстор
На стрехата над терасата ще береш ядове с подлизваща вода и разрушаване на мазилката в последствие.
Tsilkov - майстор
Освен това е адски дразнещо от естетчина гледна точка единия детайл да ти е на рендосана челна дъска а другия на мазилка.
Освен това не схващам тая извратена мода - правим стрехи уж да пазят мазилката по фасадата и после ги мажем с маизлка - нещо като пренасяне на купчини с камъни от точка А до точка Б и после обратно.
janadark3969 написа:
Вариянта е пречиствателна станция. Спряла съм се на http://www.bioteh-bg.com/
Ако някой има наблюдения или има такава моля да даде мнение . Другия въпрос е за басейна....
Добре си го решила за пречиствателна станция + попивна/спетична яма. Пред общината обаче не споменавай за септичната част понеже е незаконна.
За басейна рецепта няма - тая вода се някъде трябва да отиде. С риск да прозвуча изтъркано - изобщо не рпави басейн - използвай спестените пари и територия да си облагородиш двора.
При подпочвени води можеш да помислиш за кладенец а дори и за термопомпа.
Фитилчо - майстор
Бих сложил челни ламарини върху мазилката малко ас :roll:
Тия керемиди излизат много малко над мазилката и ще има проблем с нея постоянно...
ribnikolaevi - майстор
janadark3969 написа:
Здравейте момчета,
Най накрая му се вижда края на моя строеж. Имам запитване към тези който разбират от покриви... Моя майстор ми обяни че покрива е на щипки и било нормално да има луфт под шапките, вие какво ще кажете по въпроса. На мен ми се вижда страмно но все пак аз не съм професионалист и просто искам второ мнение... Ето линк към обекта. https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1
Благодаря предварително...
Да си застреляш проектанта или поне конструктора! К`ви са тия конзолни греди на това спретнато къще?!?!

Едит:извинявам се, писах това като видях снимката и полудях. После видях, че са затворили тредите. Е, то можеше и изобщо да ги няма ... но добре че са ги затворили все пак.
janadark3969 - напреднал
Гредите и вообще навсякъде където имаше дърво вече е затворено. Сега остана да доуправят покрива и да сложат улуците. Преправиха канализацията и напускаха централните щрангове. Вече сме вътре на гипс картона и за сега всичко върви ок. Живот и здраве до година януари ,февруари ще редят и плочките :) Но все още остава въпроса с басейна... Вода имало на 2 метра като тръгнеш да копаеш и незнам какво да правя. Иска ми се да имаме басейн и ако все пак някой има предложения да споделя.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 579&type=1

Прикачен файл

IMG_4010.JPG
BLUEPUPIL - майстор
janadark3969 написа:
Улуците тепърва ще ги слагат та за тях ще видим.... Американски безшевни са, понеже цветът най се доближава до дограмата.
janadark3969 написа:
Сега остана да доуправят покрива и да сложат улуците.
Прикачен файл:
0.jpg
Хубави са ,но този бляскав вид се запазва само за няколко години или до първата по-сериозна градушка. На същата цена има алтернатива, която трае между 30 и 50 години в зависимост от подръжката. По-долу са дадени профили, от който можете да си изберете в зависимост от дължината на скатовете и респективно колич. вода което събират:
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Студено ги поцинковате със ZINGA и отгоре може да сложите качествена и скъпа боя и съвсем ще заприличат на американски, ама с няколко пъти по-дълъг експлоатационен живот, да не говрим, че са страшно яки. Това че са безшевни е голям мит- та нали на ъглите няма как да минат без връзки. Да не говорим ,че повечето монтажни фирми работят с предварително нарязани улуци с дължина 6м., колкото е и тази на профилите.
bulhomes2 - майстор
Трябва да чета 6 страници назад. Не ми се занимава, а ми се ще да помогна. Какво те притесняват подпочвените води за басейна? Заради тях басейните зимата се оставят с вода. За да не изплува коритото. Не съм виждал, но съм чувал за такива случаи.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Строеж на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: