• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Тези комини ги чака още работа. Така че засега търпение, колеги!
Вадим Владимиров - специалист
bulhomes2 написа:
Верно зависи. На сегашната вила обшивката на единия комин я правиха "професионалисти" роми, отбили се случайно да питат за улуците... Казаха, че си е в допуска да има просвет тук-таме м/у ламарината и мазилката. Верно, че вече 7-8 години си я има и не сме се наводнили...
На новата вила накарах строителите да залепят хидроизолация. Казаха, че досега не са го правили, но го направиха. И няма никакъв просвет. Може би има значение, но върху хидроизолацията има 5 см каменна вата, неръждаема мрежа (купих я, ама дали я слагаха не съм сигурен) и силиконова мазилка. Сега като се замисля - и ламарина да е била отдолу пак нямаше да има просвет, но размислите вече тряба да ги ориентираме към дългосрочност и цена.

ПП. И Вадиме - рядко (почти никога) виждам тъй прецизно изпипани обшивки (изключая Шулендер), поздравления за което, но сериозно - чудя се защо не се ползват хидроизолациите.

ПП2. Май съм го казвал, ама пак - Като стигнахме до покрива и отивам в магазина да купувам изолационна лента за под капаците (вече не помня дали точно така се казваше), отивам в магазина и магзинерката ми вика "Ама то много скъпо това". "Колко да е скъпо - викам, - все ще трябва да се купува, тъй, че давай". Кат' ми каза към 1000 лв поприклекнах малко. Па си земах едно-две рула хидроизолация с посипка за по 70-80 (не помня вече), нарязах ги на банцига и свършиха същата работа.
Да не би да ги е объркала с "обшивките" за комина? :)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Една година след "майсторите" на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: