Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
boqnkov
- специалист
270 мнения в "Едноетажна или двуетажна къща?... или пък сглобяема..."
boqnkov
- специалист
Между хола и кухнята не искам връзка. Банята не мога да си я представя реално. Наистина ли е толкова малка?
Правоъгълника не знам защо ама си ме кефи. За мивката в тоалетната съм мерил реални размери на мивка и мисля, че там работата е добре. И сега какво... остана банята... Някакви предложения? Не искам да я изнасям на север, защото там планирам допълнително застрояване. А и няма ли да е много "оголена" от към външна среда, ако я изнеса на север? Помещенията от които мога да резна малко са хола и кухнята, но това в случая не знам как би помогнало?

Tsilkov
- майстор
Проблемите на банята са ти основно два:
-душ кабината видимо е с размер 80/80 което значи светъл размер 75/75. Влез в една кутия 75/75 и пробвай да си измиеш патите или гърбът
.
-тоалетната е забита в душ кабинта и минаването между тях за мивката е с лек прескок.
Не е нужно да я изместваш.Махни допълнителната врата. Обърни вратата на самата тоалетна и така ще можеш да сместиш мивката и кенефа надолу. В освободенто място на банята пъхни душа и кенефа. Мивката си я сложи срещу вратат - по възможност с плот и огледало. Ще имаш чудесна баня.
-душ кабината видимо е с размер 80/80 което значи светъл размер 75/75. Влез в една кутия 75/75 и пробвай да си измиеш патите или гърбът

-тоалетната е забита в душ кабинта и минаването между тях за мивката е с лек прескок.
Не е нужно да я изместваш.Махни допълнителната врата. Обърни вратата на самата тоалетна и така ще можеш да сместиш мивката и кенефа надолу. В освободенто място на банята пъхни душа и кенефа. Мивката си я сложи срещу вратат - по възможност с плот и огледало. Ще имаш чудесна баня.
Tsilkov
- майстор
Нещо такова:

Може и кенефа да е на старото място ,а в нишата да има само хубава голяма душ кабина. Като цяло има много варианти спрямо личните ти рпедпочитания ако се погледне целия възел с толаетна/баня/перално и ако се разшири една идея (с 30-50 см.). Това ти го драскам да видиш как трябва да бъдат подредени елементите - със сигурност не е най-доброто.
P.S.Тия врати дето си сложил колко сантиметра са - не слагай по малки от 75 санта.

Може и кенефа да е на старото място ,а в нишата да има само хубава голяма душ кабина. Като цяло има много варианти спрямо личните ти рпедпочитания ако се погледне целия възел с толаетна/баня/перално и ако се разшири една идея (с 30-50 см.). Това ти го драскам да видиш как трябва да бъдат подредени елементите - със сигурност не е най-доброто.
P.S.Тия врати дето си сложил колко сантиметра са - не слагай по малки от 75 санта.
VLADO66
- майстор
Предлагам ти плъзгаща врата- нещо такова http://501doors.com/bg/doors/%D0%98%D0% ... em:kompakt защото с нея хем може да увеличиш пространството хем можеш да отделиш когато искаш 2 помещения.Само си помисли за една хипотеза през която съм минал-абитуриент и 20 човека гости,къде ще ги сложиш.Ако имаш такава врата я отваряш/не заема място/ и опъваш една дълга маса.
По въпроса за банята-достатъчно е да я изведеш/разшириш/ с 40-50см. на север и ще ти се получи с двете врати-да не заобикаляш като луд из коридора от родителската спалня.
По въпроса за банята-достатъчно е да я изведеш/разшириш/ с 40-50см. на север и ще ти се получи с двете врати-да не заобикаляш като луд из коридора от родителската спалня.
boqnkov
- специалист
Така... реших да намаля малко мокрото и тоалетната също придоби друг вид и всичко това за сметка на банята. Сега, душ кабината е с размери 90 / 90, мивката е широка 70см. Това обаче, за което се замислих е дали с тази врата към банята, спалнята няма да стане по - шумна. Дали ще се чува когато някой се къпе, мие или я използва? Все пак спалнята е място, което трябва да е доста спокойно. Ако затворя вратата към спалнята мисля, че даже ще остане място и за вана... и като написах вана, какво ви е мнението за нея? Никога не съм имал. Ползвал съм по хотели, но никога не ми се е налагало да чистя и не знам колко усилия иска по поддръжка. Или с отделение за душ си е най - добре?
Артъре, ще има плъзгащи врати и от хола и от кухнята към верандата.
Артъре, ще има плъзгащи врати и от хола и от кухнята към верандата.
Тема "Едноетажна или двуетажна къща?... или пък сглобяема..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература