• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dadko - майстор
Фитилчо написа:
Нищо не спестявам
Дотук съм на 2 години ходене по мъките с документите, пусна ми
Не ми се разправя, отиде вече :|
Е, поне с това ще си на далавера от ходенето по мъките. Дано да е готина мацката ;-)
Сега малко по- сериозно. Щото не ми е много ясно, но-с това положение със собствеността- съсобственика на мястото- не става ли съсобственик и на новопостроената сграда?
И в случай, че не ти е някакъв роднина, а просто комшия- да зависиш от него за подписи, за всичко...???
Фитилчо - майстор
Дадох вече излишни 1000 лева за нотариус за да ми отдадат право на строеж и разрешителното за строеж да излезе само на мое име :| :| :|
Фитилчо - майстор
Фитилчо написа:
Дадох вече излишни 1000 лева за нотариус за да ми отдадат право на строеж и разрешителното за строеж да излезе само на мое име :| :| :|
Зависиш защото е възложител заедно с мен и трябва да се разписва на всичко и заради това завися....

Като каже няма да разпиша какво правим....

Зависиш си от него :проба:
VLADO66 - майстор
Аз също брах ядове по тази линия със кадастъра,тъй като фирмата спечелила конкурса беше от друго място на България и беше направила мазало.Та наново проект/плащачев/ нанасяне в кадастъра/плащачев/ и т.н.Сметки по регулация се уреждат само с покупко продажба/взаимна/.
Tsilkov - майстор
Фитилчо написа:
Като каже няма да разпиша какво правим....
Обявява му се служебно защото по кадастър и имотен регистър имота ви не е общ (поне от това което ми казваш).
VLADO66 написа:
Аз също брах ядове по тази линия със кадастъра,тъй като фирмата спечелила конкурса беше от друго място на България и беше направила мазало.
Твоето е друго - това е неточност в кадастралната карта която се коригира - верно трябва да си палтиш ама няма кои да ти оспорва и процедурата е сравнително "праволинейна".
Фитилчо - майстор
Свърши вече, примирил съм се .

Много нерви и бая пара съм издал, нотариалното отдаване право на строеж вече е в общината и чакам разрешение за строеж.

Майната му, колкото висок, толкова.
Много биха ми се искали още 50 см височина да имам отвсякъде, но уви, толкова :|

На границата на наклоните съм и за велуксите и за металните :cry: 3.20 скат с 60 см височина между ниска и висока част :|
Tsilkov - майстор
Фитилчо написа:
На границата на наклоните съм и за велуксите и за металните
Металните може да ги замениш с фалцова ламарина, но идва малко по-скъпо. Ако останеш на метални керемиди обърни голямо вниамние на подпокривното фолио - да се застъпва добре, да не го разкъсват, да има маншони на пробивите и да отвежда до улука.
Фитилчо написа:
и чакам разрешение за строеж.
Нали знаеш, че като дойде общинския служител по чл..... за ти дава строителна линия няма да се зарадва много на вече вдигнатия строеж?
dadko - майстор
Нали знаеш, че като дойде общинския служител по чл..... за ти дава строителна линия няма да се зарадва много на вече вдигнатия строеж?
Ще се зарадва на друго- на нещо, сложено в пощенски плик...
То и не можеш да узакониш незаконно построен строеж, но вече построен такъв- можеш да го "построиш" законно по документи- тогава как става "построяването" му? Идват да ти дадат строителна линия, а ти живееш от години в това, което документно "строиш"... Просто този, който идва- не вижда сграда- очите му се затварят по подходящ начин...
Фитилчо - майстор
Всичко ще бъде изпълнено методично и с мерак :)

Манщони за къде имаш предвид да има? Над керемидите ли, под винтовете?

Зная, че няма да е много доволен служителя :roll: но не ми се чакаше повече, писна ми :|
Tsilkov - майстор
dadko написа:
Ще се зарадва на друго- на нещо, сложено в пощенски плик....
То това ясно, ама нали тоя плик от твоя джоб трябва да го напълниш а не от на комшията. Пък и държат "от сърце" да им год адеш - с аплаузи и благодарности. И ако не е достатъчно пълен служителя може да реши че е "съвестен" и да не го приеме :sad:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: