• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефко - специалист
Колега Tsilkov,
Не ми пускай разни неработещи линкове. Тук говорим за реални неща. Явно докато съм писал поста си, ти изтри твоя. Абсолютно некоректен си.
Tsilkov - майстор
ArturDent написа:
Не съм чел цялата тема ама това ми е любимото.
Ами да подпишем един договор да ми построи НЕЩО без фундамент...
Това прават това дават.Ти и с бригада да се разбереш пак няма да ти направят всичко.Като ти продават готово я цената не те устроива,я мястото,я разположението,я визията..... :lol: .Иначе готови продукти дал господ http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=2&rub=1 .За едно си прав обаче - термина "до ключ" е лишен от съдържание и много хора не си правят правилно сметката за съжаление.
Стефко написа:
Колега Tsilkov,
Тук говорим за реални неща. Явно докато съм писал поста си, ти изтри твоя. Абсолютно некоректен си.
Преработих го (прочети няколко реда по горе) защото не беше за теб-с теб диалога е безмислен.Няма значение.На теб roofbuidling ти го каза ама зз ще добавя - да ти дава neviana 45000 лева и ходи се занимаваи със строежа и - ще изкараш 5000 лева и тя ще е доволна.
Последна промяна от Tsilkov на чет фев 09, 2012 9:21 pm, променено общо 2 пъти.
roofbuilding - специалист
Прикачен файл:
129.jpg
129.jpg (23.36 KиБ) Видяна 2828 пъти
За тази къща говоря.
Стефко - специалист
roofbuilding написа:
Прикачен файл:
129.jpg
За тази къща говоря.
Това е не повече от 25000лв. До ключ. Даже и това е много.
Последна промяна от Стефко на чет фев 09, 2012 9:28 pm, променено общо 1 път.
Стефко написа:
....На теб roofbuidling ти го каза ама зз ще добавя - да ти дава neviana 45000 лева и ходи се занимаваи със строежа и - ще изкараш 5000 лева и тя ще е доволна.
Дори ако искаш ще те пратя 3 диска с филма ""The very efficient carpenter" by Laryy Haun"" Това е филм, как да си построиш къща стъпка по стъпка. Те са три части.
1.Framing_Floors_and_Stairs
2.Framing_Walls
3.Framing_Roofs
Фло - специалист
Стефко е прав,да дадеш толкова много пари за дървена барака си е разхищение! Даже и 40000 са поне 2 пъти повече за къща от дърво от 100 квадрата.Ей, това е място голямо колкото да се отъркаля едно магаре, бе ей ! К'ви фундаменти ,к'ви истински дърва и прочие? Миналото лято купувах дъски ,четиристранно рендосани 3см.дебели от червен дъб под 300 лв.кубика.Ми с 4 кубика като нищо съм я облякъл тая барака.
Къща за живеене се строи с времеви експлоатационен хоризонт поне от 150 г.,така е у нас традицията.
Правиш нещо да остане след тебе за поколението.
И още нещо за изненаданите от строителството.Аз преди да дам архитектурното задание 2 години висях по строителните форуми и сайтове да уча,кое ,къде как става и защо,и не казвам сега каква я мислехме, тя пък каква стана!
Последна промяна от Фло на чет фев 09, 2012 9:36 pm, променено общо 1 път.
Стефко - специалист
Айде нема нужда. Не съм абориген. :lol:
Между другото, най-старата къща която е запазена и до днес е направена от дърво.
Стефко - специалист
И какво от това? Регнал си се на 30 януари с цел реклама. Беж от тук, бе. Даже не си отбелязъл от къде си се пръкнал.
tetomaster - специалист
Само че аз се регистрирах на 27 януари и 2010 г. Извинявай, Стефка пак не си прав.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: