вт фев 09, 2021 8:09 amschuldiner написа: Разрешено ли е зидарията от неплътни тухли да се ползва за кофраж на колоните?За четворки не съм се замислял, както се редят с хоризонтално ориентирани кухини.

вт фев 09, 2021 8:09 amschuldiner написа: Разрешено ли е зидарията от неплътни тухли да се ползва за кофраж на колоните?За четворки не съм се замислял, както се редят с хоризонтално ориентирани кухини.
вт фев 09, 2021 10:31 amnikolov333 написа: но и по-принцип четох, че "по книгите" е добре стените да са "откачени" от колоните и трегерите и за това отливах отделно колоните, но пък след зидането ще има много за запенване..Къде го чете това, че тук там и особено в Германия сме анкерирали неносещи зидове в шайби и колони. А отгоре към плочи и греди се оставя луфт под неносещи стени, за да не станат носещи като провисне стоманобетона.![]()
вт фев 09, 2021 11:28 amnikolov333 написа: ..някъде из форума беше, до колкото помня Tzilkov го беше написал или някой от конструкторите, чиито мнения уважавам, но кой точно не съм сигурен.коментирано е няколко пъти, примерно това:
пет май 08, 2015 2:12 pmVLADO66 написа: Чл.71 http://iisee.kenken.go.jp/worldlist/07_ ... a_Code.pdf
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: