• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
exo99 - помощник
Благодаря много за отговорите.
Ще се радвам да получа снимки или да се публикуват в темата.
Domashen_maistor - специалист
ехо99, Най-сетне успях да снимам това дето имах предвид. Две от снимките са от къщата на pipbel и с червено съм оградил това което не би трябвало да е така, а с зелено това което са прави така. Другите две съм ги снимал с телефона си от моя покрив, щото там добре личи отговора на въпроса ти (за вързването на столиците). Другата снимка е за снаждането на столици (независимо дали са билни, или не под снадката има поп, но под двете столици - друго парче). Надявам се че ще са ти полезни.

Прикачен файл

DSC00258.JPG
DSC00258.JPG (65.08 KиБ) Видяна 6934 пъти

Прикачен файл

DSC00259.JPG
DSC00259.JPG (75.91 KиБ) Видяна 6934 пъти

Прикачен файл

pic2.JPG
Под снадката на двете столици трябва да има парче
pic2.JPG (56.98 KиБ) Видяна 6934 пъти

Прикачен файл

pic3.JPG
Столицата трябва да е хоризонтална, поповете стъпват върху столица, която разпределя товара върху по-голяма площ. Ако попа стъпва на усилено поле, може и да не се прави тази конструкция
pic3.JPG (62.05 KиБ) Видяна 6934 пъти
искам да попитам за комина. Изглежда много добре. С какви коминни тела е изграден, от каде си ги взел ?
Какъв в размера им ?
evdoki - специалист
керемидите са от Македония, бившия завод във Виница. От 2000 година е купен от австрийския концерн Тондах. Но глината с която се правят е македонска. според мои близки и запознати с тяхното производство това е най-добрата глина в Европа/ не случайно са ги купили :-D /. Та аз сложих на нашата къща точно същия модел-едноканалните на тондах. страхотно качество.вече втора година няма промяна в цвета, няма счупена. още когато ги монтирах хвърлях от покрива остатъци- а те не се чупеха. айде стига реклама.... но който иска качество нека си вземе от тях.
evdoki - специалист
керемидите са от Македония, бившия завод във Виница. От 2000 година е купен от австрийския концерн Тондах. Но глината с която се правят е македонска. според мои близки и запознати с тяхното производство това е най-добрата глина в Европа/ не случайно са ги купили :-D /. Та аз сложих на нашата къща точно същия модел-едноканалните на тондах. страхотно качество.вече втора година няма промяна в цвета, няма счупена. още когато ги монтирах хвърлях от покрива остатъци- а те не се чупеха. айде стига реклама.... но който иска качество нека си вземе от тях.
pipbel - майстор
Ето ме пак и мене след 1 месечно отсъствие от ефира.
Така се получава че като съм в БГ съм толкова зает с това строителство, че не ми остава време ( и сили) за форумите.
Ама вече съм на запад и докато чакам лошите империалисти да ме експлоатират ( и плащат да вървят нещата в къщи) време е да се върнем във форума.
Накратко - давах зор (че зима иде) да се излеят последните бетони на пътеките около 2-те къщи, зареждах доста материали, направиха ми ВИК-то, ние с брат ми се справихме с ЕЛ инсталацията (познайте кой беше чирака - канали ,гипс и т.н.) и преди седмица пуснах майсторите вече вътре да мятат ВЦмазилки и замазките по подовете.
Дограмата е поръчана и ще я монтират на 1-2 Декември след като се прибера.
Дотогава всички голи прозорци са вече облицовани с найлон за да не падат много температурите вътре.
Е - време е за фоторазказа...да почнем с бетона.
36 метровата бетонпомпа ми излезе през г..за, 2270лв за 13м3 бетон, ама стана добре.

Прикачен файл

Resize of Petar 028.jpg
Resize of Petar 028.jpg (94.09 KиБ) Видяна 6562 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 032.jpg
Resize of Petar 032.jpg (95.47 KиБ) Видяна 6562 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 036.jpg
Resize of Petar 036.jpg (101.6 KиБ) Видяна 6562 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 045.jpg
Resize of Petar 045.jpg (85.73 KиБ) Видяна 6562 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 052.jpg
Resize of Petar 052.jpg (102.92 KиБ) Видяна 6562 пъти
pipbel - майстор
Измайсторихме с 1 приятел в стълбището преход от 2-я етаж на къщата към тавана на тазгодишната къща. Разликата в нивата бе 35 см. Мисля че стана добре и здраво с 5-ца винкел. Като се облицова после ще е бомба.
Така че имам все едно още 1 стая на 2-я етаж, смятам в по-малко скосените 4асти на тавана да обособя 1 стая (за гости например) + помещение за килер и всякакви натурии
Самия таван заприлича на склад - фибрани, лепила, останали керемиди, плочки за бани и т.н. Мазата пък е пълна с останал ми дървен материал, прибран там на сухо.
Взел съм фаянс и теракот за всички 3 бани и WC-тo на магазина. Общо към 85 м2 ги изчислих, ама съм взел 95м2 (да има 10% чупливост).
Спазих призива "подкрепи българското" и заложих на КАИ Исперих, но лепилото и хидроизолацията са на Ceresit.
Общо 2600лв отидоха по това перо - 1900 лв за плочките и 700лв за лепило и ХИ.

Прикачен файл

Resize of Petar 143.jpg
Resize of Petar 143.jpg (61.84 KиБ) Видяна 6547 пъти

Прикачен файл

01.jpg
01.jpg (97.73 KиБ) Видяна 6547 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 140.jpg
Resize of Petar 140.jpg (86.86 KиБ) Видяна 6547 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 138.jpg
Resize of Petar 138.jpg (85.48 KиБ) Видяна 6547 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 137.jpg
Resize of Petar 137.jpg (80.89 KиБ) Видяна 6547 пъти
pipbel - майстор
ВИК-то......
Майстора каза - дай 1600лв за труд и материали и нямаш грижа за нищо.
Така и стана.
Само с изолацията на топлите тръби се позабави малко, ама и те станаха навреме.

Прикачен файл

Resize of Petar 131.jpg
Resize of Petar 131.jpg (75.34 KиБ) Видяна 6537 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 129.jpg
Resize of Petar 129.jpg (80.93 KиБ) Видяна 6537 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 115.jpg
Resize of Petar 115.jpg (72.93 KиБ) Видяна 6537 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 112.jpg
Resize of Petar 112.jpg (84.6 KиБ) Видяна 6537 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 008.jpg
Resize of Petar 008.jpg (88.37 KиБ) Видяна 6537 пъти
vidrata - специален-специалист
А какво стана с изолацията .няма ли да я почваш?
pipbel - майстор
Vidra - изолацията - най-рано есента на другата година. Засега не ми влиза в плановете, а и търпи отлагане, че е бая перо....

И ЕЛ инсталацията.....
Каналите и гипса са мое дело, ноу хауто на брат ми.
За материали - само 700лв разходи имах, понеже доста кабели, гофри, предпазители и др. ел.аксесоари ми бяха останали от миналата година. когато по списъка на брат ми бях напазурувал за близо 2 бона.
За голяма част от гофрите дето вървят в магазина скриването не е проблем понеже ще слагам окачен таван с ниво на 30см под плочата, но на други места трябва да я мисля допълнително как да се скрият най-естетично...стиропорени лайсни, ГК и т.н.

Прикачен файл

Resize of Petar 105.jpg
Resize of Petar 105.jpg (80.69 KиБ) Видяна 6527 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 100.jpg
Resize of Petar 100.jpg (88.24 KиБ) Видяна 6527 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 073.jpg
Resize of Petar 073.jpg (85.44 KиБ) Видяна 6527 пъти

Прикачен файл

Resize of Petar 071.jpg
Resize of Petar 071.jpg (89.25 KиБ) Видяна 6527 пъти