• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

torbalan - Дървен философ
пожароустойчивостта е доста засукано нещо...

при този тип къщи последствията от пожар няма да са много по-различни, отколкото при масивна постройка....

моята къща е от тухли, но е с гредоред, покрива е с изолация от полиуретанова пяна има сума ти фибран в нея и т.н.

не дай си боже да стане нещо - ще ми останат само тухлите :)
mitaka_vk - специалист
При метална конструкция защо ли си представям само една разкривена метална конструкция. Която стнава само за скрап :)
vipltd - специалист
Здравейте,
Живота не е само къщи от лека стоманена конструкция,но много по-надеждно е да се живее в такава.
Иначе в живота ни е имало дървени лъжици,дървени паници,тенджери,не тенджурата ще гори,дървени каруци,но в процес
на интелектуалното развитие са останали в дядово време.
А разкривена конструкция ще я видите да не дава Господ след
10 бала земетресение,но Вие през това време ще сте излезли
читави с все домочадието от нея.
Въпрос на вкус.Когато се отърсим от консерватизма и психологическите бариери ще си строим такива.Когато Европа си
демонтира техните и ни предложи втора ръка,както колите за скрап.
vipltd - специалист
Драги специалист-torbalan, е
По Вашия край ако една къща има прозорци,та дори и 4 квадратни метра не слагате ли врати.?
Клиента е винаги прав.Ако иска само комарник ,комарник му слагаме,но наше задължение е да го подсетим,че от естетична и за
уют и сигурност къщата трябва да си има врата.
Още повече,че напоследък блиндираните са по-евтини от масивните.
Пилците се броят като се нанесете.Дотогава си водете добре сметките.Аз твърдя,че тази система е по-евтина от монолитното строителство.
procar - напреднал
На пролет мисля да си построя къща,от 2-3 месеца съборам информация,първо почнах от фирмите за сглобяеми къщи като мислех че ще е по-евтино но навсякъде цените са между 300-350 е/м2,на шпакловка и замазка с Ел и ВиК,в момента един познат строй до София тухлена къща,цената на шпакловка и замазка,с направен покрив,Ел.и ВиК без дограма и врати е 225 е/м2.и ще е готова за 120 дни,даже и да се включат прозорците сигурно няма да надхвърли 250 е/м2,навсякъде в офисите на фирмите за сглобяеми къщи ме убеждават че ще е по евтино но май не излиза така.
Сега ще започна да събирам оферти за строеж но с тухли,пък дали ще вляза в къщата за 60 дни или 120 за мен няма голямо значение.
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 2:22 pm, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
procar написа:
....първо почнах от фирмите за сглобяеми къщи като мислех че ще е по-евтино но навсякъде цените са между 300-350 е/м2,на шпакловка и замазка с Ел и ВиК,...
И на всичкото отгоре в тази цена не ти включват фундамента(основите), те търговците на сглобяеми къщи са над тези неща.
mitaka_vk - специалист
Ами дайте да посмятаме а:
фундамент 45€/км м
за двуетажна къща /като моята/ - 260€/кв м
Довършителни работи - 70€/кв м

общо: 375€/кв м не се знае с ДДС или без ДДС

По количественна сметка /моята/ къщата ми до този момент ще струва 314,65 лв/кв м

Забележи ЛЕВА.

Не е довършена още на 100% вкарването на цените, но ако сложим аще около 5% непредвидени и ако довкараме още разни работи да излезе 500 ЛВ/кв м

Къщата е двуетажна с доста изкопи и доста бетонови работи /около половината от стойността/. А да къщата е около 215 кв РЗП с гаража който е отделен елемент от сградата.

Та къде се дяна по евтиното на сглобяемото строителство??? По евтино е от номерата дето ги прилагат големите строителни фирми работейки с 200-300% печалба и където кв м ти е 700-800€/кв м.
Земетръса се влияе много от това къде се намира строежа, но виж пожароустойчивостта си е много по голям проблем особено ако се случи /надявам се на никого да не му се случва/, но едно е да знаеш че ще ти остане покрив над главата /или поне плоча/ и да започваш всичко отначало само заради удоволствието да ти се дигне бълзо една къща.

ПП При достатъчно добри темпове и наситеност от хора на обекта ктроителството на една монолитна къща може да отнеме пак 3 месеца.

ППП По принцип харесвам сглобяемите къщи... ще го кажа с голямо НО да не е правена в България, и без да ми прилагат търговските трикове това е много по добро от нещо друго. Може да сме лаици в някои неща ама чак пък толкоз...
jekasus - майстор
http://www.vbox7.com/play:7e37f5ed&al=1&vid=1290490
http://www.vbox7.com/play:4a08711f
Два бързи начина да построиш къща :) Второто е някъкъв спорт в Америка.[/url]
ArturDent - Почти Безобиден
Сглобяемите къщи са измислени, там където в себестойността на една сграда труда, като цена е доста по-голямо перо от материалите.
Трук труда е евтин, а материалите дори са по-скъпи от "там".
Затова все още не излиза сметката. То хората дето строят н.нар. затворени комплекси, отдавна да си я бяха направили тази сметка и да си увеличат печалбата.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: