• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Master_Kenobi - V.I.P.
То, плоча... плоча! Няма лошо. Ама нали къща ще правиш, за топлоизолацията трябва да се мисли. Че тоя гол цимент на пода, ще ви изпие здравето. :shock:
С едно ламинатче и малко теракота едва ли ще минеш...

П.П. Глей само кво ще стане в темата като стигнем до топлоизоцията като цяло и особено на дуварите! :lol: Дано само не се вържеш на некоя щура идея... :)
Stanislav Stefanov - специалист
И до там ще стигнем .Малиии малииииии как се прави тая изолация :?
:prost:
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, то майтап, майтап, ама на твойто дупе се пече! :-D :-D :-D
Кажи първо тоя цимент на пода хоризонтален ли е или има наклон и ако има, на къде е и колко е? Ако знаеш, де. Или поне на око... :?
Аммм, да... И първия... и втория ред гредички в дувара на колко от пода е, от вътрешната страна?
Наклон няма,или поне не се усеща.
циклите мисля ,че бяха на 1,15-1,20 но ше сепримерят на ново точно.
Fortune - специалист
Stanislav Stefanov написа:
...
Но имам нов план,не съм се отказал :-D

...
За това с нашия свит бюджет, променихме плана и смятаме да направим само един приземен етаж.Така ще се спестят доста разходи и мисля,че ще се получи нещо прилично.Примерно две спални помещения,доста прилична всекидневна(със камина),баня и тоалетна.
Пред всекидневната една голяма веранда :wink:
Споделете(моля) идеи за разпределение на пространството и как според вас може да се получи най добре.Как да си направя тавана с какви матеряли да си преградя стаите и дали трябва нещо да се подсилва.
Браво! Най безболезнено е преграждането с гипскартон на конструкция и вата, там специалистите да се изкажат как се монтира конструкция на камък. Може би осветлението отгоре е ефектно, ама как се отоплява такава височина брате :(. Става и с класическата вароциментова мазилка и при желание шпакловка, ама за по автентичен вид може направо с вар.
Fortune - специалист
Собсвеник на жилището, което ви представяме, е Енрико Скоти - музикален мениджър по професия и барабанист по призвание. Къщата му се намира край брега на р. Требия, на 20 км. от Пиаченца. Проектът възлага на арх. Ромоло Станко (Romolo Stanco). Първоначално сградата била използвана за плевня. Затова и основните материали, от които е построена, са тухли и речни камъни.
http://zainteriora.com/index.php?option ... &Itemid=42

Прикачен файл

interior0438d.jpg
interior0438d.jpg (76.6 KиБ) Видяна 4765 пъти

Прикачен файл

interior0438b.jpg
interior0438b.jpg (101.36 KиБ) Видяна 4765 пъти
emil_v r - майстор
Мн е стилно , но знаеш ли къде е Станко, къде е Скоти
и къде си ти и къде съм аз ? :sad:
Fortune - специалист
emil_v r написа:
Мн е стилно , но знаеш ли къде е Станко, къде е Скоти
и къде си ти и къде съм аз ? :sad:
Знам ли аз от къде е дядо му на Станко :)))))

Виж за себе си знам:). Аз даже и плевня нямам... Знам, че и човека няма толкова пари, но има някои идеи, които могат да се вземат и са мн добри - например да остави камъка видим, може и да не е изцяло а само дадена стена.
Това ми беше и една от идеите по-рано - смес между супер модерно и груб бетон или камък.
Знам ли аз от къде е дядо му на Станко ))))
Не е Владика :-D ,,,,
Дано и нашата стане така ,,,,,,, :gott:
Но това е само в кръга на мечтите,иначе има доста практични решения дето ми харесаха и си копнах.
Fortune-Мерси ,че си си направил труда :)
Fortune - специалист
Stanislav Stefanov написа:
Знам ли аз от къде е дядо му на Станко ))))
Не е Владика :-D ,,,,
Fortune-Мерси ,че си си направил труда :)
Така си е! Като италианец Ромоло Станко едва ли е православен :-)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Преустройване на Плевня в Къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: