• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
gechev написа:
100 лева на кубик е точно 1 лев на сантиметър :wink: На къв сантиметър?
Май говорехме за дебелина на изолация .....

По спомен :roll:
gechev - специалист
Поставяй точно нещата. Трябва ли Баба Ванга да тълкува постовете ти? Бог да я прости.
stivemaster - майстор
Tsilkov написа:
Тухла Porotherm 25 N+F Light струва 2,15 лв. с ДДС (при големи количества това е цената дори на обекта). За 1кв.м. са 11 тухли или 24 лева. С тухли от Луквоит е малко по-евтино дори. Готовата зидария със зидарски разтвор ти стъпва на около 30-32 лв/м2.
Графитен EPS100 е към 100 лева на кубик с ДДС. Което прави 25 лв./м2 с ДДС. След това имаш и към 5 лева лепило, 10 лева за дюбели и 5-10 лева за труд.
Тотал 80 лева /м2 с ДДС срещу 46 евро/м2 без ДДС + 25 за бетон и желязо (грубо към 135 лв.) и още за труд.

Тука ще направя корекция - графитен ЕПС 29лв/м2 ,после това ми се вижда като сметка на цената на кроасан, сравнена с такава за оградна мрежа.Какво общо имат стоманобетонна скелетна конструкция, със оградни стени от поротерм, със клетъчна самоносеща конструкция от само от носещи стени от конструктивен бетон ?
От друга страна, даречем че ползваш такава система алтернативно на предписаната зидария и я поставиш обхващайки колоните (има такава при която бетоновото съдържание може да е 25 см) след което я напълниш с лек бетон като пенобетон примерно .С такава система можеш да изпълниш както стена-шайба така и самоносеща оградна стена.Във втората обаче бетона ще е около 15 лв./м2 и няма арматура.
В крайна сметка никой не спори че цената се завишава в сравнение с конвенционалните технологии но е време да оцените и друг факт - според калкулациите на Понтароло Италия труда за м2 е 36 минути !
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
Тука ще направя корекция - графитен ЕПС 29лв/м2
Аз съм написал че има почти двойна разлика на финала към ту едни 80 лв./м2 ти ми пишеш за 4 лв. Понеже обаче и аз не съм малко магаре ти отговарям http://www.stirosaur.bg/?seo=EPS-100N-% ... cts&id=583
stivemaster написа:
после това ми се вижда като сметка на цената на кроасан, сравнена с такава за оградна мрежа.
Чак пък толкоз. Айде за момент забрави че си свързан със строителство и помисли от мястото на НВ (негово величество) Ползвателя - къде точно и какви разлики виждаш? И двете са плътни стени, и двете са конструктивно изчислени до степен да отговарят на "норми за стоманобетонни конструкции" (от догодина Еврокод), и двете имат еднакво топлопреминаване, и двете пазят сравнително достатъчно от шум :idea:. Надяваме се и същият(Ползвателя) да не е много заядлив и да не пита за разни "битовизми" по прекарване на ел. инстаалцията и закачането на горния ред кухненски шкафове и избора на вътрешни мазилки. Надяваме се и съпругата на Ползвателя да не е фенка на "фън шуй" и други модерни течения, че като види бетона и желязо в стените мигновенно ще се разболее от 34 болести наведнъж :lol: Приели сме че не е зядлив/заядлива и не пита за тия неща - ама накрая пита за основното - цената - и воала :rolleyes:
stivemaster написа:
но е време да оцените и друг факт - според калкулациите на Понтароло Италия труда за м2 е 36 минути !
Тази информация остава в сферата на енциклопедичното знание докато някои строител/производител не я материализира в по-ниска цена на готов продукт :!: Същото се отнася до всички други технологични предимства на системата (макар и не малки) - не че ги няма ама докато не доведат до поне сравнима цена си остават само за брошурна информация.
stivemaster - майстор
Цилков само от уважение няма да ти показвам аз колко голямо магаре съм, но ако искаш да заформим един бас с реални стойности и условия и веднъж завинаги да решим спорните (дължащи се на дейността на мерзавците с бели якички, които първи се светнаха на измамите с енергоефективни технологии и осраха имиджа на системите за полистиролен оставащ кофраж) или по точно неизвестни качества и предимства на такава една система. Баса, може да е със следните условия : (ще се изразя малко по пространно, защото за съжаление, аз съм повлиян и съпричастен като професионалист и за мен тези факти са от решаващо значение) - изпълнение на една задача или както ти казваш една РЗП с една и съща площ и остойностяване на същата, вземайки предвид че това не е просто демонстрация, а професионална дейност и (обърни внимание на следното!) ПРОПУСНАТИТЕ ПОЛЗИ са ЗАГУБА, КОЯТО СЛЕДВА ДА СЕ НАЧИСЛИ КАТО СТОЙНОСТ , нали така ?

Ето една примерна сметка : обектче даречен РЗП 140 м2 ,на два етажа без плоча с конструкционен под на втория етаж.Тогава стените са около 150 м2 и могат да бъдат изпълнени даречем за 53 чч или трима души за два дни + труда на бетоновозаджията.В този случай стените са самоносеща конструкция в която са заложени и носещите закладни елементи както за подовата конструкция така и за покрива.За цената на елементите - Понтароло нямат представител у нас и не се интересуват от нашия пазар ,там са по 45Е/м2.У нас може да се ползва и по добра цена макар че в документално и качествено отношение нестравнимо с италианците ето тук и тяхната цена е 52 лв/м2 без ДДС.
Оставам на теб Цилков да дадеш стойност само на тази СМР да не усложняваме и след това ще ги сравним да не кажеш че тенденционно завишавам .Дай цена за зидарията, колоните, поясите,кофража,изолацията (не забравяй и вътрешна изолация за да постигнеш същата степен на завършеност).
Целта е да сметнем с какъв темп работиш по твоята технология и с какъв по моята.После цената ти и към нея СУМАТА КОЯТО ПРОПУСКАШ ДА ИЗКАРАШ !Мисля че ме разбираш.
vsterev - специалист
Аз преди да започна да строя се поинтересувах, ходих до Саранци да гледам къща, която се строеше с оставащ кофраж. Изобщо не ми допадна идеята, както и не ми хареса начина на изработка - това бяха причините бързо да се откажа. Още повече, като почнах да смятам елементите, бетона и арматурата стигнах до извода, че с Поротерм ще е по-добро и по-ефективно.
Tsilkov - майстор
stivemaster написа:
тяхната цена[/url] е 52 лв/м2 без ДДС.
Това за каква дебелина на стиропора и какъв (бял или графитен)?
stivemaster написа:
Дай цена за зидарията, колоните, поясите,кофража,изолацията (не забравяй и вътрешна изолация за да постигнеш същата степен на завършеност).
Аз да не съм онлайн справочник на СЕК :lol: За всичко това вече дадох уедрена цена. Вътрешната изолация тенденциозно я забравям защото тя в случея не е плюс а негатив понеже ограничава избора на мазилки (като външен вид и цена)!
stivemaster написа:
Целта е да сметнем с какъв темп работиш по твоята технология и с какъв по моята.После цената ти и към нея СУМАТА КОЯТО ПРОПУСКАШ ДА ИЗКАРАШ !Мисля че ме разбираш.
Разбирам те напълно - ама това дето обясняваш е "моркия блян на строителя" дето клиентите се избиват на опашка и на него му е важно да свършва обекта и да почва другия :lol: СУМАТА КОЯТО ПРОПУСКАШ ДА ИЗКАРАШ - това ми звучи като да си мечтая за съученичките които съм пропуснал да ............ навремето :lol: Напрактика никои инвеститор не бърза наистина - защото бързото строителство води до бързи разходи. За едноличните строежи мисля няма какво да се аргументирам - ако някои не е наясно по-зле за него. Виж обаче какво се случва в днешно време с големите обекти из София - Капитал форт, Милениум центръ, множеството молове - влачат ги с години защото няма наематели. Интересуват се от качество и то в консервативния му смисъл (за да могат да продават) и нсиката цена (за да могат да печелят).
stivemaster - майстор
Цилков, очевидно логическата конструкция в предишния ми пост не е традиционна и не се очаква тя да бъде възприета масово. Тя обаче беше насочена към хора като теб и поне ти трябваше да я схванеш правилно.
Прощавам ти обаче, да не се хванеш на бас, който дори не споменаваш че ти е предложен, все едно е "ниска за тебе топка" явно има причина.
Аргументите ти обаче са запомнящи, се посмях се яко с този :
Tsilkov написа:

Аз да не съм онлайн справочник на СЕК За всичко това вече дадох уедрена цена. Вътрешната изолация тенденциозно я забравям защото тя в случея не е плюс а негатив понеже ограничава избора на мазилки (като външен вид и цена)!
поздравявам те за този бисер !
VLADO66 - майстор
Ъ-ъ-ъ,що да е бисер?Ко праим/и технология и цена/с мазилките отвътре.Или традиционното-лепило,мрежичка,шпакловка,шпакловка,гипсова шпакловка и каквото ни душа след нея?
bulhomes2 - майстор
Ми и аз не разбирам защо да е бисер. Имам вътрешни EPS и XPS стени и съм ги зачеркнал от бъдещето. Имам и с мазилка или картон - това е...

Ся ако трябва да се обясняваме що... ЕПС и ХПС стените са на "вдлъбнанити", две от които (на ХПС-а, който уж е по-скъп и здрав) са от главата на няколкогодишния ми тогава син. И не разбра детето, че е прецакало ремонта на баба си и дядо си... С 2 думи - крехки стени.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Нагледно къща от изолиращ оставащ кофраж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: