gechev написа:100 лева на кубик е точно 1 лев на сантиметърМай говорехме за дебелина на изолация .....На къв сантиметър?
По спомен

gechev написа:100 лева на кубик е точно 1 лев на сантиметърМай говорехме за дебелина на изолация .....На къв сантиметър?
Tsilkov написа:Тухла Porotherm 25 N+F Light струва 2,15 лв. с ДДС (при големи количества това е цената дори на обекта). За 1кв.м. са 11 тухли или 24 лева. С тухли от Луквоит е малко по-евтино дори. Готовата зидария със зидарски разтвор ти стъпва на около 30-32 лв/м2.
Графитен EPS100 е към 100 лева на кубик с ДДС. Което прави 25 лв./м2 с ДДС. След това имаш и към 5 лева лепило, 10 лева за дюбели и 5-10 лева за труд.
Тотал 80 лева /м2 с ДДС срещу 46 евро/м2 без ДДС + 25 за бетон и желязо (грубо към 135 лв.) и още за труд.
stivemaster написа: Тука ще направя корекция - графитен ЕПС 29лв/м2Аз съм написал че има почти двойна разлика на финала към ту едни 80 лв./м2 ти ми пишеш за 4 лв. Понеже обаче и аз не съм малко магаре ти отговарям http://www.stirosaur.bg/?seo=EPS-100N-% ... cts&id=583
stivemaster написа:после това ми се вижда като сметка на цената на кроасан, сравнена с такава за оградна мрежа.Чак пък толкоз. Айде за момент забрави че си свързан със строителство и помисли от мястото на НВ (негово величество) Ползвателя - къде точно и какви разлики виждаш? И двете са плътни стени, и двете са конструктивно изчислени до степен да отговарят на "норми за стоманобетонни конструкции" (от догодина Еврокод), и двете имат еднакво топлопреминаване, и двете пазят сравнително достатъчно от шум
stivemaster написа: но е време да оцените и друг факт - според калкулациите на Понтароло Италия труда за м2 е 36 минути !Тази информация остава в сферата на енциклопедичното знание докато някои строител/производител не я материализира в по-ниска цена на готов продукт
stivemaster написа:тяхната цена[/url] е 52 лв/м2 без ДДС.Това за каква дебелина на стиропора и какъв (бял или графитен)?
stivemaster написа:Дай цена за зидарията, колоните, поясите,кофража,изолацията (не забравяй и вътрешна изолация за да постигнеш същата степен на завършеност).Аз да не съм онлайн справочник на СЕК
stivemaster написа: Целта е да сметнем с какъв темп работиш по твоята технология и с какъв по моята.После цената ти и към нея СУМАТА КОЯТО ПРОПУСКАШ ДА ИЗКАРАШ !Мисля че ме разбираш.Разбирам те напълно - ама това дето обясняваш е "моркия блян на строителя" дето клиентите се избиват на опашка и на него му е важно да свършва обекта и да почва другия
Tsilkov написа:поздравявам те за този бисер !
Аз да не съм онлайн справочник на СЕК За всичко това вече дадох уедрена цена. Вътрешната изолация тенденциозно я забравям защото тя в случея не е плюс а негатив понеже ограничава избора на мазилки (като външен вид и цена)!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: