• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gvladkov - специалист
tretre-ти,къде живееш в Япония или в Китай ли,май само там няма голяма безработица.Ако можеш
да кажеш колко стр.фирми няма да заработят на пролет,според мен цифрата няма да е малка.
800 лева са много,но ако ги имаш инвестирай в по-качествени материали.
emilvtc - специалист
Имам си един принцип: Ако за времето за което ще свършиш работа, която не ти е работа можеш да изкараш пари с които да си наемеш професионалист на който това му е работата - наеми го и през това "спестено" време изкарай парите за заплатата му.
Ако не можеш обаче - действай сам.
gvladkov - специалист
Аз,така правя.Много умна приказка. :partyman:

П.п.добавката за водоплътност е 4 лева на м3 по-скъпо.
vipltd - специалист
Монолитното строителство дава възможност за отлагане на някои пера с няколко и повече години напред.
Моят съвет е да гониш мечтите си,мисли перспективно.Къща се прави веднъж,ако още в началото я почнеш като трафопост,с първата заплата след това започваш да пристрояваш или надстрояваш.
И добре прецени за покрива,защото ламаринения +бетонния покрив в крайна сметка може да се окаже не съвсем евтин
в твоя случай.Ако сам няма да си го правиш този покрив,майсторите могат и да не смогнат с водоплътния бетон ,а и керемидения си има своите предимства.
Гаража пък имаш възможност сам да пристроиш към къщата,когато финансите ти позволяват.
gvladkov - специалист
За гаража някъде във форума четох(Артур май беше писал),че колата ти ако е под 15К не и трябва гараж.Може да направиш само нулевия цикъл и да си я паркираш на плочата,и да го достроиш на по-късен етап.
tetomaster - специалист
tretre написа:
Умрел си от глад ти!
Умрял от глад не може да построи такава къща, като неговата. Най-добрия месяц за пазарлък е февруари.Говоря от личен опит.Може ли да ни покажеш нещо направено от теб или по твой проект?Защото ще е хубаво и ние да видим нещо ново.Иначе познавам доста хора, които, като почнат да говорят за покриви, ламарини, вулцове, шорцове монтаж, демонтаж с часове, не спират, а иначе и един гвоздей не са наковали.
gvladkov - специалист
Вадим Аз,не му обръщам внимание за да не влизаме в задклавиатурни войни.Но мисля ,че доста парички съм спестил от направеното от мен досега и занапред.Утре ще снимам покрива със малко сняг,много съм доволен от избора на покрив http://www.teto-master.net/ :prayer: .Ето и моя покрив като пример:
Прикачен файл:
2011-06-03 14.17.00.jpg
П.п.Вадим,лятото като минеш през Плевен да си носиш и банските :partyman: :supz:
tetomaster - специалист
gvladkov написа:
Вадим Аз,не му обръщам внимание за да не влизаме в задклавиатурни войни.Но мисля ,че доста парички съм спестил от направеното от мен досега и занапред.Утре ще снимам покрива със малко сняг,много съм доволен от избора на покрив http://www.teto-master.net/ :prayer: .Ето и моя покрив като пример:
Прикачен файл:
Прикаченият файл 2011-06-03 14.17.00.jpg вече не е достъпен
П.п.Вадим,лятото като минеш през Плевен да си носиш и банските :partyman: :supz:
Протече покрива ли? :lol:
Днес позавършихме малко покрива

Прикачен файл

SAM_0085.jpg
Последна промяна от tetomaster на чет яну 12, 2012 9:30 pm, променено общо 1 път.
tangarov - специалист
emilvtc написа:
1. Какви са тези добавки за водоплътност? Какво правят и с колко ускъпяват бетона –примерно на кубик?

Tangarov – чух едно мнение на колега относно сравнението на себестойността на гредовата конструкция на покрива (бетонни греди и колони спрямо дървени такива), но искам да разбера и твоето. (Със сигурност много си го обмислял преди да го направиш)
Здравей,
първо за добавката за водоплъстност. Принципно всеки бетонов център ще ти предложи такава добавка. Всеки и работи с някоя фирма. Аз обаче не им вярвам много много. Затова след проучване се спрях на Murexin DM40.
Прикачен файл:
murexin_DM40.jpg
murexin_DM40.jpg (3.03 KиБ) Видяна 3904 пъти
Ето ти и техническата карта на пластификатора за водоплътност Murexin DM40:
http://dox.bg/files/dw?a=a557f02ecd

Точната доза в която трябва да се добавя към бетона е 1 % от масата на цимента. Като съответно се слага същото количество по-малко вода. Дозата в която аз го добавих във фундаментите и основната плоча е 1 туба (25 кг.) на 1 миксер бетон (~8 куб.м.). За 100 кв.м. плоча и 80см. дълбоки ивичести фундаменти изляхме 32 куб.м. бетон (3 миксера) като със строителя лично добавяхме по една туба Мурексин на миксер още в бетоновия възел. Вълкът затова му е дебел вратът - щото сам си върши работата ... :cool:
Т.е. 300 лв. си приготвяш. И това не е всичко. За да е пълен ефектът от добавката бетонът задължително трябва да се ВИБРИРА !!!

Относно бетоните греди и колони:
Кофраж, арматура и бетон на колони, пояси и греди на покрива - обща стойност 1845 лв. Не мога да кажа колко би излязло ако вместо бетонни колони бяха ползвани дървени попове ... горе щеше обаче да стане неизползваемо - толкова нагъсто трябва да се сложат, че нямаше да може една святна стая да стане. А така освен на вградените в стените и в надзидовете колони, целия покрив ми се държи на 4-те колони в центъра.
gvladkov - специалист
Много 35 м3 вода събира,а малкото покривче не съм го мерил колко събира. :lol:

П.п. За басейна става въпрос,че някой ще си помисли ,че наистина е протекъл покрива.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: