• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nelina_london - специалист
Деси ,честито бодване на знамето !

За тухлите "нашият" архитект каза ,че е все едно какъв им е коефициента , при 20 см изолация .С Младост сме ,но нещо не мога да повярвам ,че коефициентът им е по-добър от този на Винербергер ,както е в сайта им .Ще кажа само ,да избираш нормалната /усилената версия ,не light моделите .Съветът ми е единствено с цел последващо дюбелиране за окачване на неща отвън или отвътре .Иначе ,машината за рязане е стабилна като големина ,не става за прибиране във фургон .

skostadinov,да не би да са дали РС ,но да чакат 14 дни (имаше нещо с период за обжалване при нас ) ?
skostadinov - специалист
нед яну 08, 2023 8:57 amnelina_london написа:

skostadinov,да не би да са дали РС ,но да чакат 14 дни (имаше нещо с период за обжалване при нас ) ?
Не не, обжалването мина. РС е влязло в сила на 30.12 подписано е и е подпечатано.
Казали, че мога да си откривам площадка и да действам обаче за площадката ти трябва най-малкото заверения ПБЗ който е при тях :) За тока също не мога да пусна. Пълна пародия и простащина. Утре ще звънна и ще вдигам скандали.
kanevg - специалист
нед яну 08, 2023 12:43 amDessie написа:

@ resistbody - винербергер съм им обявила “джихад” отдавна и те няма да са със сигурност. Климатон за източния регион дават добри цени, ама с транспорта до Сф излизат с 0,40 лв/бр по-скъпи от Младост и Килсан, та ще го мисля другата седмица като отида в склада и взема актуалните следновогодишни цени :-)
Не видях сред изброените марки тухли Мирково.Имат аналогична голямо-форматна тухла като Винербергер и Младост.
Тъй като Мирково е на 60км от София, така че транспорта няма да ви е много скъп.
Аз си купих три камиона тухли от там и ги докарах до Варна, и пак ми дойдоха на много по-ниска цена от Винербергера. :-D
Dessie - специалист
нед яну 08, 2023 9:14 amkanevg написа:

Не видях сред изброените марки тухли Мирково.Имат аналогична голямо-форматна тухла като Винербергер и Младост.
Тъй като Мирково е на 60км от София, така че транспорта няма да ви е много скъп.
Аз си купих три камиона тухли от там и ги докарах до Варна, и пак ми дойдоха на много по-ниска цена от Винербергера. :-D
В нито една от големите строителни борси не са ми предлагани и не съм търсила…. Сега ще потърся по-подробно, благодаря за насоката :-)

@nelina_london - да търся нормални/ стронг версии. За лайта съм чела в твоята тема :-)

@skostadinov - идиоти, сър! :lol:
kanevg - специалист
Мога да ви дам телефона на търговеца на Мирково, аз си комуникирах директно със него.
Dessie - специалист
нед яну 08, 2023 11:05 amkanevg написа:
Мога да ви дам телефона на търговеца на Мирково, аз си комуникирах директно със него.
Давай го, аз през сайта намерих някаква формв за контакт и утре ще ги проверя. Ако не става през официалния канал, ще ползвам твоя контакт :-)
resistbody - майстор
нед яну 08, 2023 11:20 amDessie написа:
Давай го, аз през сайта намерих някаква формв за контакт и утре ще ги проверя. Ако не става през официалния канал, ще ползвам твоя контакт :-)
На мейл не отговарят, не продават на краен клиент, трябва през посредник(поне при мен така стана, транспорта лично го организирах от завода, но и двата пъти през различни посредници)... но цената е по-ниска от останалите, а качеството по-високо... Мойте тухли ги рязахме с саблен трион с нож за тухли... райдерския е 50лв бошовия 80лв, но кара 2 пъти повече.. но щом фирмата има голамяа машина с нея може да се режат и по дължина...
Последните 10 палета ги взимах от тука и са младост икономик(единствените широкоформатни в наше село) но те за тавана..
Трябва да имам парчета из обектда после като ходя(пресека улицата) ако намеря ще пусна снимки да направите разликата...

Не ги предлагат вероятно заради по-малка отстъпка спрямо сръбските..
Dessie - специалист
нед яну 08, 2023 11:27 amresistbody написа:
нед яну 08, 2023 11:20 amDessie написа:
На мейл не отговарят, не продават на краен клиент, трябва през посредник(поне при мен така стана, транспорта лично го организирах от завода, но и двата пъти през различни посредници)... но цената е по-ниска от останалите, а качеството по-високо... Мойте тухли ги рязахме с саблен трион с нож за тухли... райдерския е 50лв бошовия 80лв, но кара 2 пъти повече.. но щом фирмата има голамяа машина с нея може да се режат и по дължина...
Последните 10 палета ги взимах от тука и са младост икономик(единствените широкоформатни в наше село) но те за тавана..
Трябва да имам парчета из обектда после като ходя(пресека улицата) ако намеря ще пусна снимки да направите разликата...

Не ги предлагат вероятно заради по-малка отстъпка спрямо сръбските..
В сайта видях двама дистрибутори в София, един в Перник и един в Благоевград. Все някой ще свърши работа, надявам се :-)
resistbody - майстор
Сравнение отгоре надолу Мирково тежки, Мирково леки, Младост Икономик....
Има знаителна разлика в дебелината на стените между нашите и сръбските.. даже на мирково стария калъп беше доста по-дебело...
Прикачен файл:
тух.jpg
Dessie - специалист
Охаааа, разликата е видима. Взех сертификата на Килсан, които ми предлагат и тъпото в случая ми е, че Килсан имат същата решетка като на Мирково леки и това май ще ме откаже от тях….
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: