rockwall написа:искате ли да живеете и зимата тамКато Фред, Барни, Уилма и Бети

Стефан написа:rockwall написа:искате ли да живеете и зимата тамКато Фред, Барни, Уилма и Бети
Stanislav Stefanov написа: П.П-Няма ли да можем да я стоплим с парно.Тц, едва ли... Всъщност, може, ама парното ще ви излезе... камила с рогове.
Stanislav Stefanov написа:Наклон няма (на пода), или поне не се усеща.Май ще е добре да повдигнете пода на 10-12 см. със скара от гредички, да поставите топлоизолация между тях и отгоре дюшаме или "черно" дюшаме и над него "официалното" подово покритие - ламинати, теракоти и пр.
Fortune написа:...ама как се отоплява такава височина братеТо не само отоплението, ами и усещатего да си в стая с нормални размери и височина 3,5 - 4 м....
То не само отоплението, ами и усещатего да си в стая с нормални размери и височина 3,5 - 4 м.Ами аз това имах предвид.Един етаж на 260см.А отгоре ще остане неизползваем таван.Или ако подсиля малко тавана на стаите,мога да го ползвам за багаж примерно.
Според мен и височината ще трябва да се приведе до нормалната. И да има таванско пространство, дори и да е неизползваемо.
Stanislav Stefanov написа:Всъщност както казаха не се знае. Понякога старите постройки са с много по-дебел зид и са сравнително топли. Съдя по стопанските постройки на село, дори са доста топли - при баба имаше една постройка, вкопана в земята около метър, изцяло от камък и я използваха като хранителен складСтефан написа:rockwall написа:П.П-Няма ли да можем да я стоплим с парно.
За камъка гледах едно предаване как са строени къщите по Средиземноморието в Испания и доколкото си спомням 50см.камък = 5см хубава изолация.Абе то зависи и какъв е камъка... Тая данна вероятно може и да е вярна (Някой беше дал тук, във форума колко е ламбдата на камъка, ама не мога да намеря темата и разбира се,
Станислав, що не помислиш за една камина голяма като мавзолей!Мисля мисля
Stanislav Stefanov, дори без изолация, само с хубава дограма и няма да измръзнете Помещението не е голямо, не разбрах колко квадрата е (може да съм пропуснала), смяташ кубиците и се презастраховаш. Отворените камини имат 20% КПД, а затворените до 70%. Нещо такова .15м.дълго
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: