rockwall написа:искате ли да живеете и зимата тамКато Фред, Барни, Уилма и Бети
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
rockwall
- майстор
154 мнения в "Преустройване на Плевня в Къща."
Stanislav Stefanov
- специалист
Стефан написа:rockwall написа:искате ли да живеете и зимата тамКато Фред, Барни, Уилма и Бети
На този етап нямаме намерение да живеем там.Но ни се иска да запазим постройката максимално и същевременно да стане нещо свястно за живеене.Може след време да се приместим там,селото е много близо до града.
П.П-Няма ли да можем да я стоплим с парно.
Master_Kenobi
- V.I.P.
Stanislav Stefanov написа: П.П-Няма ли да можем да я стоплим с парно.Тц, едва ли... Всъщност, може, ама парното ще ви излезе... камила с рогове.
Ако живеете там, де. Ако е само за уинкенда, едва ли има смисъл да правите парно изобщо.
Колко е дебел все пак зидът?
Stanislav Stefanov написа:Наклон няма (на пода), или поне не се усеща.Май ще е добре да повдигнете пода на 10-12 см. със скара от гредички, да поставите топлоизолация между тях и отгоре дюшаме или "черно" дюшаме и над него "официалното" подово покритие - ламинати, теракоти и пр.
Fortune написа:...ама как се отоплява такава височина братеТо не само отоплението, ами и усещатего да си в стая с нормални размери и височина 3,5 - 4 м....
Според мен и височината ще трябва да се приведе до нормалната. И да има таванско пространство, дори и да е неизползваемо.
Stanislav Stefanov
- специалист
То не само отоплението, ами и усещатего да си в стая с нормални размери и височина 3,5 - 4 м.Ами аз това имах предвид.Един етаж на 260см.А отгоре ще остане неизползваем таван.Или ако подсиля малко тавана на стаите,мога да го ползвам за багаж примерно.
Според мен и височината ще трябва да се приведе до нормалната. И да има таванско пространство, дори и да е неизползваемо.
Зида е 60см.
Fortune
- специалист
Stanislav Stefanov написа:Всъщност както казаха не се знае. Понякога старите постройки са с много по-дебел зид и са сравнително топли. Съдя по стопанските постройки на село, дори са доста топли - при баба имаше една постройка, вкопана в земята около метър, изцяло от камък и я използваха като хранителен складСтефан написа:rockwall написа:П.П-Няма ли да можем да я стоплим с парно.
Имаха и плевня, но нямам спомен за зимата, лятото сме играли в сеното.
Master_Kenobi
- V.I.P.
При 60 см. зид от камък с глина определено топлотехническата картинка ще е доста интересна, но едва ли някой тук би могъл да я "нарисува" съвсем точно - с цифри и сметки.
Естествено проблемът е в отопляването през зимата. Stanislav Stefanov каза, че поне за сега не се предвижда постоянно обитаване там. Значи отиваме на най-неблагоприятния вариант - затопляне за уикенда.
Дори и не помислям за изолиране отвън.
Отвътре... може би само в бъдещите спални и стаи.
Станислав, що не помислиш за една камина голяма като мавзолей!
С въздушна риза и от там по въздуховоди, принудително топлия въздух да се довежда до спалните. И без това на тавана ще има място за въздуховодите. А камината да е в салона, разбира се. Самият салон ще се топли от камината директно, може и някое въздуховодче за по-далечните му краища, ама то... нали е само за уикенда... купони... гости... значи и пиенето и танците ще помагат за отопляването.
В летните жеги обаче в тая къща ще е Раят!
Естествено проблемът е в отопляването през зимата. Stanislav Stefanov каза, че поне за сега не се предвижда постоянно обитаване там. Значи отиваме на най-неблагоприятния вариант - затопляне за уикенда.
Дори и не помислям за изолиране отвън.
Станислав, що не помислиш за една камина голяма като мавзолей!
С въздушна риза и от там по въздуховоди, принудително топлия въздух да се довежда до спалните. И без това на тавана ще има място за въздуховодите. А камината да е в салона, разбира се. Самият салон ще се топли от камината директно, може и някое въздуховодче за по-далечните му краища, ама то... нали е само за уикенда... купони... гости... значи и пиенето и танците ще помагат за отопляването.
В летните жеги обаче в тая къща ще е Раят!
silllveto
- Майсторица
За съотношението тухла/бетон/итонг/фибран го пише на опаковката на фибрана.
За камъка гледах едно предаване как са строени къщите по Средиземноморието в Испания и доколкото си спомням 50см.камък = 5см хубава изолация. Аз направих
, но го повториха.
Stanislav Stefanov, дори без изолация, само с хубава дограма и няма да измръзнете
Помещението не е голямо, не разбрах колко квадрата е (може да съм пропуснала), смяташ кубиците и се презастраховаш. Отворените камини имат 20% КПД, а затворените до 70%. Нещо такова 
За камъка гледах едно предаване как са строени къщите по Средиземноморието в Испания и доколкото си спомням 50см.камък = 5см хубава изолация. Аз направих
Stanislav Stefanov, дори без изолация, само с хубава дограма и няма да измръзнете
Master_Kenobi
- V.I.P.
За камъка гледах едно предаване как са строени къщите по Средиземноморието в Испания и доколкото си спомням 50см.камък = 5см хубава изолация.Абе то зависи и какъв е камъка... Тая данна вероятно може и да е вярна (Някой беше дал тук, във форума колко е ламбдата на камъка, ама не мога да намеря темата и разбира се,
Иначе при достатъчно продължително затопляне мисля, че изолиращите (и акумулиращите) качества на зида ще са достъчни, освен ако не си маниак на тема енергоспестяване.
Stanislav Stefanov
- специалист
Станислав, що не помислиш за една камина голяма като мавзолей!Мисля мисля
Но все пак ми се струва,че нещата нама да са толкова зле.След като се свали тавана на260см. (60см. зид си е )и като го фугирам от вън мисля ,че няма да е толкова студено.А меж-то цялата е измазана от вътре с кирпич.
Сега мисля как да осветя по-добре бъдещата всекидневна.Понеже смятаме пред нея да има веранда която допълнително ще затъмни помещението.
Stanislav Stefanov, дори без изолация, само с хубава дограма и няма да измръзнете Помещението не е голямо, не разбрах колко квадрата е (може да съм пропуснала), смяташ кубиците и се презастраховаш. Отворените камини имат 20% КПД, а затворените до 70%. Нещо такова .15м.дълго
5м. широко
75кв.
Тема "Преустройване на Плевня в Къща." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература