• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

vipltd - специалист
Г-н Николов,
Едно времеимах нещастието да се запозная с един "колега" от съседния обект,който се хвалеше,че работодателят/чичо му/ го
потупал по рамото за мерси, затова че е "СПЕСТИЛ" 8 тона арматура
от 5 етажна сграда.След години същия го видях с папки под мишница по коридорите на Народна просвета.,т.е. строил е и училища.Злонамерения си краде всякак.Във връзка с това искам да
отбележа,че при стоманената конструкция местата на връзкити и броя
на видиите са обозначени в завода.Не знам Вие какви къщи строите,нищо против нямам и към професионално направените такива.
Ние сме строителна фирма,строим и монолитно и сглобяемо.Можем и дървени,още повече,че не изисква дистрибуция,внос,транспорт.
Уважавам всеки,който с честен труд си вади хляба.
По принцип ,когато се дискутират и съпоставят цени критериите трябва
да са еднакви.За клетката ,обяснете на хората ,които от години си
живеят в къщите,на снимките ,не са идейни проекти,не са фотомонтаж.
Или Фарадей се е родил след тях.
Поздрави;

Прикачен файл

dau1.jpg
dau1.jpg (33.46 KиБ) Видяна 7317 пъти

Прикачен файл

dau_longson2.jpg
dau_longson2.jpg (49.07 KиБ) Видяна 7317 пъти

Прикачен файл

inal.jpg
inal.jpg (21.46 KиБ) Видяна 7317 пъти

Прикачен файл

inal%20(8).jpg
inal%20(8).jpg (25.11 KиБ) Видяна 7317 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Чета аз темата и все се чудя какви са тия подмятания за Фарадеевия кафез(аз го знам като ковчег). К'во толкова отрицателно има в това ? Аз се сещам само за някои плюсове (от електротехниката).

П.П. Стефан .... Изтрито
Последна промяна от ArturDent на чет ное 05, 2009 7:15 pm, променено общо 1 път.
n.nikoloff - специалист
Не смятам да се разширявам по темата за фарадеевата клетка (така се казва) и влиянието й върху полетата. Който не е учил и чел - има си гугъл за тая работа.
vipltd - специалист
ArturDent,
панелките,строителство на жб сгради с пълностенен кофраж,асансьора
също са клетки.Ако не е късно можете да преминете на системата "НАКОВИ СИ САМ".Уверявам Ви,евтино ще Ви излезе.
rulom - модератор
vipltd, не се заигравай особено с определенията, щото в тая тема непоисканата реклама (спам) ни идва малко в повече.Да не почнем да се замисляме каква е ползата от вашето присъствие :?
vipltd - специалист
Моля за извинение.
Няма да се повтори.
jekasus - майстор
Изображение
Изображение
Тази къща вече е вспомената в темата и съм участвал в довършителни работи по нея и знам слабите места. И по технология е близка към къщите на vipltd (желязо ,осб,гипскартон и вата) Та въпроса ми е такъв към vipltd - Как е шумоизолация между стаите и между първия и втория етаж.Питам ,щото в тази къща се чуваше много добре ходене по втория етаж,да не говорим за издаване на определени звуци :lol:[/img]
vidrata - специален-специалист
Сигурен съм , че въпроса с шумоизоплацията не е решен т.е. всичко се чува.
В момента и аз участвам в довършителни работи на сглобяема къща(само дърво) и гарантирам , че е така.Инак е супер ама тоя проблем е нерешим на практика, на теория може би да ама.........................

Прикачен файл

ДК.jpg
ДК.jpg (75.42 KиБ) Видяна 7335 пъти
vipltd - специалист
Здравейте,
Неслучайно в предните постове пуснах и снимки на многоетажни сгради,едната е детска градина,другата е студенстско общежитие.
При двуетажните къщи детайла е следния;
Междуетажните греди са с височина 25 см.Върху тези греди се монтират ОСБ плоскости и върху ОСБ-то се полага 6 см армирана
замазка.Следва ламинат на спалните и керамика на мокрите помещения.Стълбищата също могат да са от мрамор.
На тавана погледнато от долния етаж за гредите се прихваща скара за таван от гипсокартон.Ако първия етаж е дискотека имате възможност на 28 см звукоизолация.Ако е еднофамилна къща
обикновено хола и кухнята са на първия ,спалните на втория етаж.
На снимките не се вижда на каква конструкция е.
Но Ви уверявам ,никакво поскърцване.При монолитното стр-во
ст.бет. плоча е от 10 нагоре.

Прикачен файл

SP_A0085.jpg
SP_A0085.jpg (44.79 KиБ) Видяна 7303 пъти

Прикачен файл

SP_A0083.jpg
SP_A0083.jpg (42.39 KиБ) Видяна 7303 пъти

Прикачен файл

SP_A0081.jpg
SP_A0081.jpg (36.14 KиБ) Видяна 7303 пъти
mitaka_vk - специалист
vipltd написа:
....При монолитното стр-во
ст.бет. плоча е от 10 нагоре.
Аз не разбрах това последното каква връзка има със сглобяемото строителство?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: