• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Идеалка !!!

60 ще е :cool:

Таман ще минат каналите с нивелацията в тия 60 мм. Аз им давам 2 % наклон, щото у древния Рим са ги правили така и още работят :razz: :wink:
vsterev - специалист
Фитилчо написа:
Идеалка !!!

60 ще е :cool:

Таман ще минат каналите с нивелацията в тия 60 мм. Аз им давам 2 % наклон, щото у древния Рим са ги правили така и още работят :razz: :wink:
Ама ти нали беше писал, че си договорил цена от Максим за 10 см. за пода ?! Да не би да се отказа ?
Фитилчо - майстор
Бях договорил за XPS, щото нали ме наплашихте :wink:

мисля че гонеше 14.80 квадрата ....

Аде сега сметни:

1 куб метър на 60 мм на 100 лева...
16 кв метра за 100 лева

6 лева и малко горница :lol:
Tsilkov - майстор
Включването на VSterev ме подсеща че ако имаш подово е редно да завишиш тази дебелина. Също така с риск да "оспамя" темата бих те питал защо не сложиш 14-16 см стиропор вместо 10 :idea:
boqnkov - специалист
Смятам смятам и все скъпо... :? :lol: Имам 65кв.м външна зидария без надзида, 54кв.м надзид и 56кв.м вътрешен зид (общо 175). Цялостна зидария с полистирол бетон ми идва малко дебело като че ли. Вярно... вътрешната я смятам с дебелина 15, но външната я смятам с дебелина 30 за да мога да си изолирам и колоните после. Може ли да се направи само на външния зид а вътре с обикновена зидария? И още нещо... надзида трябва ли и той да е от полистирол бетон или и той може да е от обикновени тухли?
Фитилчо - майстор
Tsilkov написа:
Включването на VSterev ме подсеща че ако имаш подово е редно да завишиш тази дебелина. Също така с риск да "оспамя" темата бих те питал защо не сложиш 14-16 см стиропор вместо 10 :idea:

Ще видим как ще дойде бюджета.мо по вероятно е да я завиша на 140 мм на фасадата.
StanZ - специалист
boqnkov написа:
Може ли да се направи само на външния зид а вътре с обикновена зидария?
Може. Вътрешните и надзида първия ред с полистирол бетон. Ако избереш за вътре Поротерм ще спестиш хастарната мазилка. Между другото мислиш ли за подово?
boqnkov - специалист
Ами не мисля да имам подово. Вижте на какво се натъкнах...
http://kebe-sa.gr/e/orthoblock/
http://kebe-sa.gr/greek/wp-content/uplo ... E-Κ250.pdf
Хубавото е, че имат и половинки за започване на новия ред...
Tsilkov - майстор
Тухли на нут и федер и......?
StanZ написа:
Ако избереш за вътре Поротерм ще спестиш хастарната мазилка.
Чак пък да си я спестиш - това са само рекламни лафове. Аз досега не съм ги виждал на практика (или поне не с необходимото качество) - просто ще е по тънка и няма да има извращения от типа 5 см маизлка. Единствената технология по която реално пестиш хастрана мазилка е добре изпълнен гипсокартон.
ArturDent - Почти Безобиден
Tsilkov написа:
Единствената технология по която реално пестиш хастрана мазилка е добре изпълнен гипсокартон.
Точно!
Дори и прехваления Ютонг, това лято ми докараха с разлика до 1 см.
А при тухлите много зависи от партидата - как са забъркали сместа, колко време и на колко градуса са печени.
Имам приятел във фирма за плочки. Та, той каза че когато произвеждат за износ правят поне три-четири пробни партиди за да докарат крайния размер след изпичането.

Нали знаете оня лаф на майстор-зидарите:
"От къде искаш да ти е равна стената? От вътре или отвън ?" :shock:
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: