• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Чак престарял ненам, ама гоня трийсе и осмица :lol:

Иначе първо правих проект за ограда после за самият гараж, та горе долу станах 2 години, нямам нерви вече :oops:

Искам да покривам тази седмица :-D
prascho - майстор
Впечатлен съм. Работиш с размах. Дано всичко се нареди при теб.
Фитилчо - майстор
АКо не с керемиди, поне дъсчената общивка да сложа и един найлон временен да опъна да мога да си бачкам отдолу на сухо.Дъсчената ще стане бързо,имам самонавивна с ленти като картечница на хилти :razz:

Благодаря ,Иначе съм бързак, не обичам да се моткам :cool:

Да лепя ли дъските на дъсчената общивка една за друга? :? С полиуретаново лепило
Tsilkov - майстор
Каъв ти е смисъла да ги лепиш?
Фитилчо - майстор
Част от дъските ще са мокри и ме е страх да не се разкривят :?
VLADO66 - майстор
То толкова лепило ще отиде че ще ти е по евтино да сложиш хидрофобен шперплат.
Фитилчо - майстор
15 паунда 5 литра у ебей :)
Tsilkov - майстор
Като се разкривят ще скъсат лепилото. Дъсчената обшивка не е гладка и това и е по-скоро плюс защото позволява на ватата да диша през подпокривното фолио. Ако търсиш плътност ти трябва хидрофобен шперплат ама тогава трябва да осигуриш вентилация под него.
Вадим Владимиров - специалист
В кръга на шегата. Колкото по-малко четете, толкова по-добре. :). Ти проекта не го ли спазваш?
stenmark - специалист
И 5 лв да е пак са на вятъра.Ти убеден ли си че може монтажна пяна да удържи сурова дъска?Друго като изсъхнат те се свиват,така че другаде вложи този труд.А относно найлона ако не е с ув пак е излишно.А ако е такъв той пък е скъп.Това го казвам от личен опит понеже ми се наложи така да бъда доста време,но аз имах къде да взема без пари/братовчеда ми има оранжерии за цветя и от там/.Друго за строителната линия,не знам как е в София но този който ще ти води документите/аз платих на надзор/ са знаят с тези в общината и такива при мен грам не са стъпвали.Така доста пари и нерви си спестих.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: