• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Да, Миро !Правописна грешка сори.
Защо да си далеч от подобни красоти ,факта че, ти правят впечатление......Пък и :
"Човек е толкова голям колкото са мечтите му".....
Аз много сгреших с тия ПВЦ дограми и бели при това, но ги имах готови .Някой ден ще си поправя грешката и останалите грешки де .Дървени ,дървото,дърво му е майката!
M.Yankov - специалист
дървото,дърво му е майката!
О така е, абсолютно си прав! Далеч съм в смисъл, че на този етап не мога да си позволя нещо такова... но "утре" знам ли :) Така или иначе изживявам мечтата си. Трудно е. Адски трудно. Но пък смело напред с повече увереност, градивно растат и мечтите. Отправна точка има, но никога финал :rock:

Ето обещаните снимки.

Изображение

Изображение

Пано с библейски сцени в коридора
Изображение

Тавана в "антрето". Коридора е много важна част от къщата, защото е входа към дома, посрещача. Първото впечатление за имота.
Изображение

Изключително ситни дърворезби на места... просто!
Изображение

Изображение

Обърнете внимание на детайлите тук!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ей го и Янков :partyman: :-D
Изображение

P.S. ето какво сътворих днес на работа - за чешмата в дясно от стълбите. Незнам дали ще е точно това, но ще оставя надпис на камък на чешмата! Може и нещо от рода на "Съгради се в лето господне..." :)
Изображение

Изображение
ivouz - специалист
Цар си!
Първото фото е вече на дестопа ми!
crez - майстор
Браво =D> много красиви неща. Да сътвориш такова нещо се иска много мерак и къртовски труд. Дерзай, дано ти се получи.
ivouz - специалист
Вижте какво съм замислил за коридора.Вътре ще нарисувам водопада.

Прикачен файл

cw_rch_rch82_624x544.jpg
cw_rch_rch82_624x544.jpg (61.4 KиБ) Видяна 2845 пъти

Прикачен файл

Stone_Arch_Door_1024x1024.jpg
Stone_Arch_Door_1024x1024.jpg (7.04 KиБ) Видяна 2845 пъти
M.Yankov - специалист
С твоите възможности в коридора (или някъде другаде) аз бих нарисувал "Ръченица" на Мърквичка или друга сцена от селския бит :) и без щампован бетон вътре.

Ето как го виждам аз :) Водопада с тази рамка ще изглежда чудесно навън. Непосредствено под него продължава декоративно езерце с фонтанче. В долния край на рамката продължаваш с естествен камък. Лакирани еднакъв цвят рамката и камъните ще изглежда като едно цяло. Продължаваш рисунката на водопада към дъното на фонтанчето. С препарат водата стои бистра целогодишно. истинска 3D картина :) Чак си го представих!

За коридора мислех да правя масичка от буре разрязано на две. (две половини на дължина) и фиксирано на стената. Но попаднах случайно и купих малка дървена масичка (1918г.). Висока и тясна, широка около 40-50см. Имам и стара закачалка от дърво и ковано желязо. Търся само старо огледало което да сложа над масичката, а закачалката в дясно на нивото на огледалото.

п.с. Идеята с разрязаното буре не съм я отхвърлил, най вероятно така ще направя между леглата. Нещо като нощно шкафче - тоалетка.
В къщи масата ми на външния кът също е от буре :)
ivouz - специалист
Абе човек четеш ми мислите!
Арката ще си е от камък и надолу ще продължава с аквариум скрит пак в естествен камък но,
ще си бъде вътре в момента правя стълбище (вътрешно дървено) и това ще бъде в дъното на
коридора тоест
на стълбището Аз вкъщи имам аквариуми само се притеснявам на село кой ще ми храни рибките.
Другото което е че за интериора и градината сме с жената 50/50 .За екстериора тя няма думата.
Така че, тя избра сюжета.
За отвън е идеята с истинско водопадче точно зад чешмата която между другото ще изглежда като тая която си начертал по горе само че ъглова та зад нея ще градя Ниагара.
Ръченицата я рисувах есента на клиент 130/90.
За рязаните бурета :В една механа рисувах едни ниши и там имаше такива направи ми впечатление че много място заемат , ако нещо не ти е ясно за тях мога да питам .Имаше и
вкопани стомни, делви и др.
Ееех кога ли ще осъществя всичко това само с уйкендите .....
M.Yankov - специалист
Трудно е наистина много трудно! Липсват ми двете основни неща пари и време. С един уикенд и една заплата... въпреки това не съм се разколебавал нито за миг :supz:

Можеш ли да ми ги опишеш тия бурета. Само като декор или служат за нещо. Виждал съм рязани, но по хоризонтала и окчени по стени. Рязани по вертикала не съм виждал. Виждал съм и като шкаф направени, също е интересно. Като цяло имат множество приложения.

ето така разрязано. Изправено до стената за тоалетка.

Изображение

Ето и това - Изображение
M.Yankov - специалист
В главата ми е нещо като картина на Йеронимус Бош (супер много нахвърлени и шарени неща)
За супер много неща мисля:
така, докато разглеждах дървени порти, подкрепен с вечерния аператив, мисловно си правих моята. Щях да падна от стола, като видях цените на пантите... В миг ми светна лампичка над главата.
Скоро си правих каракулак от ресорна стомана. 4 мм дебела, 4 и малко см. широка. Сетих се, че имам още няколко парчета. И нали сме от "род болгарский" и можем и знаем всичко реших за пореден път да подложа на тест този мит :-D

И ето да се похваля с изработения от мен обков за дървена порта :rock: :supz:
Ще направя и вертикали и за двете половини се заваряват пантите.

Направих ги 40см. Самата порта ще си е на мястото на сегашния вход... Мисля да е 180-200см, като едното крило ще си е за основната врата.
На другото село имам резе и мандало остава да намеря халки.

Тая работа с портата ще я върша някой дъждовен ден в къщи :)

Изображение

Изображение

P.S. малко ни в клин, ни в ръкав - ник'ва последователност в действията, но се радвам, че ги направих. Върших и друго уикенда, но в друг пост ще публикувам свършеното, когато е в по-завършен етап.

P.P.S. Ето и една панорамна снимка. Започва да става зелено и красиво навсякъде.

Изображение
ivouz - специалист
Е , много готино ти е местенцето с тая чешма отпред .Имаш и платен паркинг за гостите.Нормално е да си мислиш и за хубава порта. Направи камъка като на чешмата!
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 27

Тема "Преустройство на селска къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: