• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Не е като да не съм видял смехории, затова обръщам внимание. Иначе на теория всичко е точно.
Исках шахта 90х90, кофрираха я 90х90, гледам ромб! Така че , едно наум.
savagebs - специалист
За дизайна нищо няма да казвам, незмам защо тези квадрати ви се струват модерни и красиви, може във Вегас да е куллл ама у нас плосък покрив ........, ако имаш финанси направи си плоча с армировка като за плоча с бетон като за плоча на кота нула.Б30 по добре, в колони защо не и Б45. Иначе след 9та степен хм може и планина да има на мястото на къщата ти :)
Добавки към бетона за водоплътност, пластификатори и вибриране на бетона ,добро уплътняване на кофража, използване на фиксатори на всички нужни места, никакво разреждане на бетона и никакво прострелване на помпата в кофража, само извън него.
Внимавайте с обратния насип, трамбоването - канализацията.
kivanov - специалист
съб фев 12, 2022 8:44 pmsavagebs написа:
За дизайна нищо няма да казвам, незмам защо тези квадрати ви се струват модерни и красиви, може във Вегас да е куллл ама у нас плосък покрив ........, ако имаш финанси направи си плоча с армировка като за плоча с бетон като за плоча на кота нула.Б30 по добре, в колони защо не и Б45. Иначе след 9та степен хм може и планина да има на мястото на къщата ти :)
Добавки към бетона за водоплътност, пластификатори и вибриране на бетона ,добро уплътняване на кофража, използване на фиксатори на всички нужни места, никакво разреждане на бетона и никакво прострелване на помпата в кофража, само извън него.
Внимавайте с обратния насип, трамбоването - канализацията.
Дизайна и красотата са различни в различните очи :) Може би трябваше да е със скатен, но вече е късно. Не разбирам от бетони и т.н., но всичко е с Б30 освен подложния. Има добавки за водоплътност навсякъде. За останалите неща ще се надявам на божията воля, че не мога да им бая постоянно:)

Реших, че дограмата ще е Алумил. Видях се с тях, разгледах им нещата и смятам, че е излично да наливам и 1 лев повече за нещо друго. Серия S77 за прозорците и S700 за плъзганията с равен под.
skostadinov - специалист
съб фев 12, 2022 11:19 pmkivanov написа:
Реших, че дограмата ще е Алумил. Видях се с тях, разгледах им нещата и смятам, че е излично да наливам и 1 лев повече за нещо друго. Серия S77 за прозорците и S700 за плъзганията с равен под.
Браво, добър избор. Ще търсиш ли още оферти за Alumil или ще скачаш при КН?
kivanov - специалист
Събирам оферти от всички и ще видим. КН малко ми скъпеят за фасадата :)
skostadinov - специалист
Ясно!
Ох да, ти беше писал, че ще правиш и вентилируема фасада. Там цифрите са сериозни.

И аз много исках да си направя малко по-разчупена архитектура и да завърша с вентилируема фасада с фиброцимент и/или HPL обаче като видях цифрите за качествено изпълнение и бързо, бързо се върнах на земята:) В крайна сметка реших, да направя стандартна семпла архитектура и да заложа на качествени материали и после да си направя уютен интериор.
kivanov - специалист
нед фев 13, 2022 3:58 pmskostadinov написа:
Ясно!
Ох да, ти беше писал, че ще правиш и вентилируема фасада. Там цифрите са сериозни.

И аз много исках да си направя малко по-разчупена архитектура и да завърша с вентилируема фасада с фиброцимент и/или HPL обаче като видях цифрите за качествено изпълнение и бързо, бързо се върнах на земята:) В крайна сметка реших, да направя стандартна семпла архитектура и да заложа на качествени материали и после да си направя уютен интериор.
На мен цялата ми философия се събира в "В крайна сметка реших, да направя стандартна семпла архитектура и да заложа на качествени материали и после да си направя уютен интериор."

Просто семплите неща се оказаха скъпи :)
savagebs - специалист
казваш 100000лв за 100 квадрата дограма е приемлива цена :)
че тя вратата излиза почти колкото 45 квадрата дограма саламандър със троен стъклопакет :) при мен
kivanov - специалист
нед фев 13, 2022 7:36 pmsavagebs написа:
казваш 100000лв за 100 квадрата дограма е приемлива цена :)
че тя вратата излиза почти колкото 45 квадрата дограма саламандър със троен стъклопакет :) при мен
Просто смяташ грешно. Не можеш да смяташ на квадрат. Имам 10,3 метра плъзгане, което е скъпо. Имам прозорци с височина 2.72. Имам прозориц с площ 10 квадрата. Там стъклата са по-дебели и т.н. Вратата я игнорирай. Абсурд е :)

Нека да събера всички оферти и ще стане ясно колко е реално цената ;)
dolli - специалист
Лично мнение, с презумпцията, че на вкус и цвет ... Визуализирана къщата прилича на къща от морски контейнери.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: