• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

vipltd - специалист
За сравнение го казвам,
едно време плочите си бяха 10,12 см.При нас върху гредореда и
ОСБ имаме 6 см.Няма никакво поскърцване,а звукоизолацията се решава в междугредието,което е 28 см ислед това таван от гипсокартон.Имаме реализирани селища.Издадени и се обитават.
Целогодишно.
mitaka_vk - специалист
vipltd написа:
За сравнение го казвам,
едно време плочите си бяха 10,12 см.При нас върху гредореда и
ОСБ имаме 6 см.Няма никакво поскърцване,а звукоизолацията се решава в междугредието,което е 28 см ислед това таван от гипсокартон.Имаме реализирани селища.Издадени и се обитават.
Целогодишно.
vipltd написа:
Междуетажните греди са с височина 25 см.Върху тези греди се монтират ОСБ плоскости и върху ОСБ-то се полага 6 см армирана
замазка.Следва ламинат на спалните и керамика на мокрите помещения.
Нещо не те разбрах 6 см или 25 см кое от двете е вярно и каква е връзката с 10-12 см стоманобетонова плоча?
vipltd - специалист
Митак,
В разрез тавана или пода/зависи на кой етаж си/представлява;
погледнато отдолу- гипсокартон
-3 см профили/заводски с конструкцията си идват/
-25 см греди
-топло и звукоизолация между гредите и ГК
-22 мм ОСБ
-6 см армирана замазка
-ламинат
Снимките са за представа за гредите.
mitaka_vk - специалист
Мога с чиста съвест да ти кажа че след последните две изказвания че ме загуби като клиент. Също така не доказа с какво е по изгодно да си взема например сглобяема къща а не да направя монолитна. Не успя да докажеш че и и сглобяемата е по евтина, просто не показа никакви сравнения.
Колкото и да ги харесвам сглобяемите къщи, до сега извода е че сглобяемата къща не е по евтина от монолитната, дори обратното. Много съмнително качество на изпълнение сглобяемите къщи. Монолитното строителство не че е по добро но има възможни варианти за отремонтиране на дефектите с конвенционални средства, докато при сглобяемите за момента не са показани такива. Недостатъчно подробна информация за самите сглобяеми къщи, и то при това от хората които се очаква да я дадат /в повечето случаи се стига до някакви абстрактни приказки неподкрепени с реални доказателства съобразени с българската реалност, и да винаги наблягане на това колко са евтини. Недостатъчна информация от страна на сигурност, земетръсо и пожароустойчивост, пак липса на сравнения. Използване на доста евтини материали, неоправдаващи стойността дадена на кв м. и още много други подобни проблеми и въпроси зародили се през поне половин годишното изследване и проучване което направих преди да се спра на начина за изграждане на моята собственна къща.

ПП. Дали фирмата която рекламираш осигурява тур по обектите да се види как се сглобяват къщите или пък тур в завода да се види как се сглобява къщата н която ще живееш в последствие.
Имаше една серия от сериала Grand Desighn в който се показваше сглобяема къща и как се прави, разликите от това как е направена там и как се прави тук бяха от тук до Луната, приликите хммм бяха че са сглобяеми къщи.

ППП Остава да кажеш че ти живееш в такава сглобяема къща :-D
vipltd - специалист
Малко по-назад имаше запитване към vipltd,относно поскърцване,звукоизолации ,като колегата твърди ,че е участвувал
в построяването на такива.При това е прикачил снимки в завършен вид,но не е видна конструкцията.
В отговор на това,искам да кажа,че и при нас няма място за съмнение
що се отнася до поскърцване и звукоизолация между етажите.
А примера с със ст.бет.плоча го дадох в смисъл такъв;
При 10 -ина см плоча .както нямяме съмнения,при стоманените конструкции
наред с 6 см имаме възможност за решаване на звукоизолацията с още 28 см междуетажно пространство.
А че системата е по-евтина,вярно е.Защо?
На клиента се предлага готов проект.
Бързо се строи,няма вага и се нанася.
Процеса не е много трудоемък,разходите за труд са минимални,в сравнение.Вила от 100 -150 м2 се строи от максимум 4 човека до ключ.,за около 60-70 дни.Ако въпреки това идва скъпо,значи,че
материалите са скъпи или по-съвременни.
Системата не съм я измислил аз.Работим от 10 години към завода.
На техни обекти в чужбина.Ако бях се родил малко по-късно ,непременно щях да си построя сглобяема,за 50 години успях да си построя 4 бетонни.
vipltd - специалист
Единственият недостатък на сглобяемите къщи е ,че банките в БГ все още нямат становище по кредитиране на такова строителство,макар
че се водят сглобяеми,съвсем не са разглобяеми.
Никой не иска да се раздели със спестени цял живот пари в рамките
на 2 месеца,като не отчита факта,че приключва с проблема строеж .
Монолитното строителство позволява някои довършителни работи
да се правят в движение.След година мазилка по фасади,след две
друго.
jekasus - майстор
vipltd написа:
Малко по-назад имаше запитване към vipltd,относно поскърцване,звукоизолации ,като колегата твърди ,че е участвувал
в построяването на такива.При това е прикачил снимки в завършен вид,но не е видна конструкцията.
В отговор на това,искам да кажа,че и при нас няма място за съмнение
що се отнася до поскърцване и звукоизолация между етажите.
А примера с със ст.бет.плоча го дадох в смисъл такъв;
При 10 -ина см плоча .както нямяме съмнения,при стоманените конструкции
наред с 6 см имаме възможност за решаване на звукоизолацията с още 28 см междуетажно пространство.
А че системата е по-евтина,вярно е.Защо?
На клиента се предлага готов проект.
Бързо се строи,няма вага и се нанася.
Процеса не е много трудоемък,разходите за труд са минимални,в сравнение.Вила от 100 -150 м2 се строи от максимум 4 човека до ключ.,за около 60-70 дни.Ако въпреки това идва скъпо,значи,че
материалите са скъпи или по-съвременни.
Системата не съм я измислил аз.Работим от 10 години към завода.
На техни обекти в чужбина.Ако бях се родил малко по-късно ,непременно щях да си построя сглобяема,за 50 години успях да си построя 4 бетонни.
Цъкни на 7-ма страница от тази тема и ще видиш горе-долу как се прави, демек няколко фургона събрани на едно място :lol: Пародия на строителство . Иначе не съм противник на метални къщи(даже съм с две ръце за ламаринени покриви), веранда на къщата ми (покрив 9м2) е направена от профили 40х20 и покрита с гофрирана ламарина,без проблеми вече 7 години
vipltd - специалист
Нищо общо нямат с нашите.
При нас няма заварки,всичко е на гъвкава връзка,
няма никакви компромиси в качеството.Не са бараки,нито слепени фургони.Цените ни за труд са минимални,т.е. при положение че монтажа и строителните работи извършваме сами.
Ако разрешават мога да пусна снимки от целия процес,
а от чисто любопитство и за сравнение ще си построя и една дървена.Ще пиша за резултата.
Или посетете сайта ни ,да видите целия процес,за съпоставка
щом сте запознати с горепосочения строеж.
Поздрави.
jekasus - майстор
То с гледане на снимки нищо не можеш да разбереш. Проблема е в менталитета на Българина ,че по-здраво и вечно от тухла и бетон няма.Нищо, че после ги обличат с гипскартон и топлоизолация , демек става съща сграда. Човек ,ако влезе в такава къща веднага ще види предимства на сглобяеми къщи . Преди една година запознах се с една система на строителство (несваляем куфраж ,също бързо строителство)не казвам името ,да не се сметне като реклама.Бях се отнесъл скептически ,но когато влязах в прясно построена къща от този материал,веднага промених мнението си.
vipltd - специалист
Митака,
Безспокои ме не загубата на клиент,а тоталното отричане на нещо ново.Щом е ново,трябва да има и някои предимства пред прадедите си.В момента строим недалеч от Свиленград.Ако снимката не Ви
убеди ,каня Ви и на гости,за да я видите.Ако Ви хареса ,имам молбата
да обявите във форума,че има сглобяемо,има сглобяемо..

Прикачен файл

0001.jpg
0001.jpg (51.05 KиБ) Видяна 7180 пъти
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: