• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
v_tan - специалист
аз около печката сложих пожароустойчив ГК, а зад него стената е изрязана като портал, така че зад печката няма дървени греди а само ГК и профили. Допълнително и вата около комина, в близост до дърво.
v_tan - специалист
На финалната права съм вече..почти. Почнах дюшемето днес, ще видим как ще се получи. Още се чудя да го кова ли, да го завинтвам ли? Имам пневматичен пистолет за пирончета до 5 см, от тези с т образните глави, които се скриват. Струват ми се обаче тънки.
Между основните ребра на дюшемето ще опъна тръба за подово, а по нея фибран. Мислих за други методи на отопление за хола, ама реших да експериментирам.
Прикачен файл:
SDC14336.jpg греди - таван коридор
Прикачен файл:
SDC14338.jpg
unclebim - специалист
Хубаво напредваш. Какво стана с големия пистолет, тия малките пирончета не стават за дюшеме. [-X Странно решение - подово под дюшеме, дървото все пак е изолатор, а и дюшемето е 25мм и нагоре дебело, колко мислиш, че ще стоплиш? Така че при всички случаи с винтове, а не с пирони, да можеш лесно да го демонтираш и да си извадиш тръбите. :yawinkle: Ташев имат едни винтове за дърво на Marina - Торнадо (http://tashev-galving.com/304093-20-1/% ... 0%B0%2C+Tx), лесно се навиват.
Tsilkov - майстор
Браво за напредъка =D>
Верно обаче дюшеме с подово :? . Аз на твое място там бих сложил "'шлайфан бетон с покритие". Иначе за паркет/дюшеме скоро едни търговци ме облъчваха ,че най-доброто било с лепило понеже нямало вариант за скърцане :?
v_tan - специалист
В случая разсъхването и скърцането не са ми проблем. Дълго време съм живял в блок с гредоред и май съм свикнал. Големия пистолет е с пирони 90мм, имах по-къси но свършиха, а доставките са много бавни. Предполагам че винтовете са тези с набраздената резба? Подовото както казах е експеримент, поне в България. Най-вече защото дървесината най-вероятно е още влажна. Иначе тия 2 см. на дъските не мисля че са проблем на топлото. Ако толкова не става догодина махам крайната дъска до прозорците и закачам радиатори за тръбата, която съм пуснал. А остатъка ще си почива под подовото.
А ползвали ли сте водоразтворимия лак на мегахим за паркет (с тефлон). Мисля него да взема.
unclebim - специалист
v_tan написа:
Предполагам че винтовете са тези с набраздената резба?
Да, към върха е набраздена.
Подовото както казах е експеримент, поне в България. Най-вече защото дървесината най-вероятно е още влажна.
По-добре от мене знаеш какво ще стане като изсъхва, така че ако е на винтове, можеш да го пренаредиш поне.
Иначе тия 2 см. на дъските не мисля че са проблем на топлото.
Тънко тва дюшеме, откъде е?
Ако толкова не става догодина махам крайната дъска до прозорците и закачам радиатори за тръбата, която съм пуснал.
Само че ще трябва радиаторите да работят при температурата на водата на подовото, освен ако нямаш някаква система с регулатори за стаята.
А ползвали ли сте водоразтворимия лак на мегахим за паркет (с тефлон). Мисля него да взема.
Виж тука: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=22813, иначе аз този Аквис съм го слагал на едни подиуми за хор, на които всяка седмица се качват хора с обувки, но трябва да проверя в какво състояние са след 1,5 години.
v_tan - специалист
за тръбата за подовото: тя в момента стига до колектора за подовото, който е със смесител, но винаги мога да я откача от там и да я закача към високата температура.
За съсъсхването на дъските е ясно, та за това клоня към винтовете.
А дебелината на дюшемето...мани само боклуци, ама за тия пари толкова. като забогатея :? ще го сменя. Аз за това сложих за майки греди със сечение 5х10 см., лежащи на широката страна и с разстояние между осите 50 см. Така напрактика дъските преодоляват без подпора само 40см. Би трябвало да е ок.
Tsilkov - майстор
v_tan написа:
Иначе тия 2 см. на дъските не мисля че са проблем на топлото.
Това е единия проблем. Другото е как ще се държат самите дъски на директното нагряване :sad:
unclebim - специалист
40см е ок и 50см ще е ок, ама 5см сечение по вертикала за носещата конструкция при 10см по хоризонтала ми изглежда малко ... :? Не че съм специалист де, ама от опит говоря.
Tsilkov - майстор
Тя носещата е легнала на замазката като гледам :)
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21

Тема "Строителство на дървена къща - текущ проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: