• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вие съвсем ме побъркахте, вече не знам да оспорвам ли цената или не. Ако ти покажа плана на къщата и ако можеш да си я представиш както аз, ще забравиш за мисълта за бараката. Убедена съм, че ще стане бижу, само че не искам да платя цяло състояние. Стигнах до извода, че тези мижавички евра за квадратен метър дето ги четем по сайтовете са си чиста зарибявка.
Като хванете калема и почнете да трупате перо върху перо, се получава патка голяма колкото слон.
Стефко - специалист
neviana написа:
Вие съвсем ме побъркахте, вече не знам да оспорвам ли цената или не. ....патка голяма .
А ти какво очакваш, като нямаш собствено мнение, и си тръгнала да искаш съвет от форуми? Явно си паралия, но и скръндза :?
Фло - специалист
neviana написа:
Вие съвсем ме побъркахте, вече не знам да оспорвам ли цената или не. Ако ти покажа плана на къщата и ако можеш да си я представиш както аз, ще забравиш за мисълта за бараката. Убедена съм, че ще стане бижу, само че не искам да платя цяло състояние. Стигнах до извода, че тези мижавички евра за квадратен метър дето ги четем по сайтовете са си чиста зарибявка.
Като хванете калема и почнете да трупате перо върху перо, се получава патка голяма колкото слон.
Под барака разбирам съвсем условно лекото и сухо строителство,най-вече лекото.Нямам предвид ,че ще стане лошо или трудноползваемо. Но забележката ми е,че с толкова бетон, това твоето нито е леко ,нито е сухо.В страната има много фирми ,които изпълняват такова строителство,не се хвърляй на първите ,дето мъжът ти имал вземане -даване с тях ,ами потърси няколко оферти. Има даже норвежки дървени къщи тука на такива цени от около 20 000 евро до ключ.Това строителство определено е по-скъпо от конвенционалното от тухли и бетон, даже много по-скъпо.Би могло да стане по-евтино ,ако ти го проектира проектант с опит по дървените конструкции и елементите да ти ги заготвят в средно голяма дърводелска работилница и самите дърводелци от работилницата да ти ги сглобят на място,каквато практика наблюдавам напоследък.Казвам би могло,ама надали.
vipltd - специалист
Явно за "бижуто" или сте подписали или предплатили.
Хайде,хаирлия да е!
Стефко - специалист
Фло,
Опитах на ЛС да си предложа услугите на колежката, без да я познавам. Просто съм минал преди няколко години по тоя път в Пловдив. Имам и проектант/ тоя, който ми разработи проекта за къщата с метална конструкция/, и позната фирма за строеж. Но явно Не ми иска помощта. Нейна си работа, да си троши главата. Вече приключих с колежката.

Между другото, в съседния на моя двор има такава двуетажна дървена къща. Вярно, бързо я направиха с готови модули. Но, погледнах я от близа след 2 г. Какво да кажа. Цялата беше като паяжина с пукнатини по външната мазилка вследствие на материалите с различно линейно разширение. Очаквам в скоро време от замръзването на водата в тия пукнатини тая дървена къща да започне да се саморазрушава. Дано не съм лош пророк, не му мисля лошо на съседа. Избора е бил негов за подобен начин на строеж.
Фло - специалист
Стефко написа:
Фло,
Опитах на ЛС да си предложа услугите на колежката, без да я познавам. Просто съм минал преди няколко години по тоя път в Пловдив. Имам и проектант/ тоя, който ми разработи проекта за къщата с метална конструкция/, и позната фирма за строеж. Но явно Не ми иска помощта. Нейна си работа, да си троши главата. Вече приключих с колежката.
Стефко,нали знаеш,че в началото за някой морето е до колене...преди да глътне вода :-D
Стефко - специалист
Така е. А "някой" сме почти всички в тоя форум, които се опитваме нещо да си направим сами, и ако е възможно, с по-малко пари.

Има и други, които не си знаят парите, и за тях морето не им е до колене. Но има разлика. Доста от тях нямат възможност да живеят в собствеността си.

Прикачен файл

422711_265056776901282_184452791628348_651936_154790817_n.jpg
Последна промяна от Стефко на нед фев 12, 2012 10:23 am, променено общо 1 път.
ijs - специалист
Колежката правилно е избрала дървена къща да строи, защото теренът има голям наклон ( денивелация)! Няма смисъл да обяснявам защо.
Успех neviana!
stenmark - специалист
Tsilkov Ако ми беше проектанта на моята къща и ми обясняваш как е нормално 50куб.бетон за основи е нормално щях да се спукам от смях и да те помоля да си смениш професията.Има денивелация и как така стана 70м по 2м дълбоки :? Да не говорим от кога 16+28=70?
v_tan - специалист
Ето как може би се оправдават тези 50куб.м.
плоча: 112кв.м. х 12см=13,44куб.м.
основи 66л.м. х 0,4м х 1,4м. = 36,96куб.м.
Прикачен файл:
Untitled.jpg
Untitled.jpg (18.18 KиБ) Видяна 3500 пъти
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: