• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Ще дяламе що да не дяламе като му дойде годината .При теб добре щото имаш бол вода .
При мен чешмата ще е повече декорация,H2O-то е доста кът .(Пък съм тръгнал водопадчета да правя).Имаш ли снимки на тая черква в Поморие?
M.Yankov - специалист
Колеги имам нужда от съвет!!!

Дойде доставката на камъка за цокъла. (градешки камък) Проблема е (не знам дали е проблем де), че голяма част от плочите са много големи - по 60-70-80 и 90см даже - има и малки, разбира се.
Не знам така ли да ги оставя :? Ще стане бързо и лесно, но пък, малко - голямо, да не стане някаква какафония... Не съм виждал правено с такива големи плочи и не ми се иска да пионерствам... от друга страна ако ги счупя да не станат на "сол". Пясъчник е, и е доста ронлив... :?
Ровя нета, но не мога да се подкрепя със снимков материал .... ако някой е правил или е попадал на нещо подобно моля за мнение.
Благодаря :partyman:

P.S. А, има една плоча над метър - нея мисля да превърна в градинска маса с дървени пънчета около нея :rock:

Изображение

Изображение

Изображение
Svetoslavoff1 - майстор
Аз бих си играл с флекса и подходящ диск, или пък ако се докопаш до профи машина за рязане на камък под водна струя, да оформя плочите с правоъгълна форма(сигурно си има и професионален жаргон тази операция), но не е задължително да са с еднакъв размер. Щото това дето прилича на циклопско лепене - като на чешмата пред теб, за мен е много банално и елементарно като визия. пък с отпадъка може да направиш някой акцент "на кокалчета", мисля, че така се казваше.
Но както се казва - на вкус и на цвет...
Така че ти си решаваш, горното е само лично мнение.
Успех!
chapara - майстор
Колкото по-голями толкова по-добре :razz:
Така по-лесно ще ги напаснеш! Редиш ги на сухо да ти се напаснат, после с един чук по средата на всеки камък да се счупи, а те са самонапасвани като се счупят и така в тази последователност редиш :wink: :razz: Иначе ако ги раздробиш самостоятелно стой та гледай как ще се побъркаш при реденето :-D
M.Yankov - специалист
Благодаря за мненията!

Има един вид "чукан камък". Окрайчен е (парчета с правилна форма), но с чукани стени. Стои много красиво и имитира зид. Не ми е по силите обаче 30-40лв за кв.м. само материал.

Ще мисля вариант... но големите парчета май ги изклювам - на прима виста де: Може и да опитам да ги наредя на сухо... може пък да става.
Ще заприлича на градежите на инките в Перу :-D

Изображение

Този тип наистина е банален, но си мисля... ако се редят само легнали (хоризонтали) и плътно един в друг - да са без фуга. А където отваря фуга разбира се да се запълва с малки парченца :?

Ще сортирам плочите а където не позволява пряко ползване ще играе диамантината. Смятам, че ще се справи лесно с пясъчника.

П.С. Докато писах поста намерих и снимка на това, което си мислех :-D
(нещо такова)
Изображение
ivouz - специалист
Опитай да ги редиш хоризонтално по дължината и избирай лицето .Така ще ти изглежда като зид.
Дори и да има фуга ,ще фугираш и пак ще бъде по добре отколкото безразборното лепене.
Пробвай на земята с два квадрата ей така просто ги нареди да видиш как става.Успех!
M.Yankov - специалист
Благодаря ви! Мисля, че се ориентирах :)
M.Yankov - специалист
Колеги искам да ви попитам нещо.
Слага ли се нещо във вароциментовия разтвор за да побелее?
За външната мазилка става въпрос.
Относно цокъла също искам фугата да е бяла. Като съм лепил камък си правя фугата във същия момент. Та има ли вариант "лепилото" (вароциментовия разтвор) да побелее?

Благодаря.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 27

Тема "Преустройство на селска къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: