• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

klambrev - специалист
A кога се случва външната стена да е накисната във вода, нали къщата има стрехи и улуци.
Не броим наводнение защото тогава и вътрешната стена ще бъде засегната.
mitaka_vk - специалист
Ами помислете малко, има ли разлика мужду водоустойчив и влагоустойчив?
vipltd - специалист
Който възнамерява да строи подводница непременно да накисне
материала.Иначе материала наистина издържа на влага.
Стефан - майстор
Всеки материал издържа на влага. Зависи колко дълго време? Говора за строителен материал, а не за захар и сол.
vipltd - специалист
На пръв поглед изглежда като талашит,но това да не Ви заблуждава.Аз лично го позувам.На основите за кофражни платна дори.
Тани - модератор
Защо мислите че атмосферните влияния се изчерпват с влагата?

А как ли му влияят UV лъчите , температурните разлики, замръзването на влагата в микропорите , прекомерното нагряване от прякото слънчево греене и още какво ли не! Не случайно производителя не е писал , че НЕ става за екстериорно приложение! Ако очакваш специално да ти го напишат , то много трудно ще намериш къде е написано , защото трябва да напишат , че не става за изграждането на камини , басейни , вани за химични реактиви , совалки и т.н. :lol:
vipltd - специалист
Все пак става въпрос за дървесина.Но успешно се прилага при обшивка на външни стени,под облицовка,саниране.Дори при
комини за камини,като се използува специален димоход.
Стефан - майстор
vipltd написа:
Все пак става въпрос за дървесина.Но успешно се прилага при обшивка на външни стени,.
Да, бе. Виждал съм по морето бараки с ОСБ. От времето са станали грозотии - просто са се разкапали. Всичко е търговски трик, според мен.

Същото се отнася и за дървените къщурки, строени с ОСБ. И санирани със стиропор. Съседната къща до мен е направена по тоя начин. Съседа се кефи, докато не му показах пукнатините. Накарах го да се замисли дали влагата не влиза навътре в тия пукнатини. И след време да се чуди защо има мухъл по стените. От изгнил "превъзходен" и влагоустойчив материал. Според мен направата на такива стени по този начин/с ОСБ/ си е чисто престъпление.
vipltd - специалист
Стефане,тази къща я правим с OSB-

Прикачен файл

0001.jpg
0001.jpg (51.05 KиБ) Видяна 5800 пъти
Стефан - майстор
Добре, но снимката е доста малка. И не се виждат детайлите. Къде се намира тая къща, какво образование има собственика. Ако имам повече информация, мога да бъда полезен за избягване на грешки. Извинения към проектантите, но аз се отнасям с резерви към тях. Моя живот, и опита ми ме е научил да не се доверявам сляпо.

Проверката е висша форма на доверие - Феликс Едмундович Дзерджински
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: