• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Фло написа:
Това е сериозен пропуск. Геолога приема изкопа и разрешава фундирането,ако няма забележки за отстраняване.
Както писах идва, конструкторката ....
Но има една малка подробност - проекта, е правен от фирма, и в нея си има всичките специалисти - архитект, конструктор, ВиК, Ел, геолог и т.н. може би просто такава им е организацията. А актове писаха...
Даже част от скритите работи се приеха от друг конструктор, титулярката беше в отпуска.
VLADO66 - майстор
Е имал си късмет.Аз съм бутал прясна шайба ,защото не ми беше приета армировката.
Фло - специалист
ArturDent написа:
Фло написа:
Както писах идва, конструкторката ....
Но има една малка подробност - проекта, е правен от фирма, и в нея си има всичките специалисти - архитект, конструктор, ВиК, Ел, геолог и т.н. може би просто такава им е организацията. А актове писаха...
Даже част от скритите работи се приеха от друг конструктор, титулярката беше в отпуска.
Колега,сигурно 90 % от проектите в строителството се правят от проектански екипи-фирми със визираните от теб специалисти.Заповедната книга обаче е твоя грижа. Води се от техническия ръководител на строежа и се представя на Началника на ДНСК заедно със екзекутивната документация за разрешение за ползване виж тука:http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=bg

Като ти липсва приемането на изкопа на основите от геолог рискуваш да получиш съвсем сигурно мотивиран отказ в 5 дневен срок или в най-тежкия случай / недай Боже/ констативен протокол за незаконен строеж.Съвета ми е да отидеш със заповедната книга при геолога и да си я вкараш в ред.
Tsilkov - майстор
VLADO66 написа:
Е имал си късмет.
Не че е имал късмет ,а просто са били мърлячи.При геолегия по аналогия да приемеш фундирането на 2,20 без да си направиш труда да копнеш един ръчен сондаж (ама друго си е да спести едни 100 лева от ходене на място) :shock: - тва така могат да ти зарият парите в земята ,че после квото и да пестиш все да си назад :axe: . Сега разбрах защо Artur токлкова се плаши от основите :lol: . Добре ,че после са проявили благоразумие и са ги върнали на 1,2 - не че е станало както ако са имали истинска геология ама пак е нещо.

Иначе за да нямаш проблеми с приемането на армировката си прави снимки - иначе конструкторът е в правото си да не я приеме (макар че рядко го правят за еднофамилни къщи ,щото то реално си е за твоя сметка).
emilvtc - специалист
По-долу съм прикачил вариантите върху които работих тази нощ. Целта е от хола/всекидневната някак си да има поглед към изток, юг и югоизток, (все пак в тази стая ще си прекарваме по-голямата част от времето)

Първия вариант е изцяло едноетажен. При него площта за сега е е 143кв.м. Има няколко нерешени момента: Детската на юг (до кухнята) се получава със странна форма. Кухненския бокс също. Получава се доста площ по средата на север, която няма да има прозорци ... Инак идеята спалня на изток, детска на юг, кабинет до входа (на запад) и хол на югоизток е изпълнена ... (Да кажем, че при него няма да има плоча под покрива)
Имате ли идеи как да се доразвие варианта?

Втория вариант е двуетажен с плою92кв.м. При него е направен компромис спалнята и детската да са на втория етаж (само те + WC и перално), като компромиса е, че спалнята долу (до входа) ще се използва за кабинет, стая за възрастни родители и основна спалня за нас (ако имаме късмета да остареем и не ни се катерят стълби)
Имате ли идеи как да се доразвие варианта?

Та основния въпрос относно етажността на къщата е кой от двата варианта би бил по-евтин като цяло, за да го предпочета? И двата варианта да кажем, че покриват изцяло нуждите ми.
(знам, че да се каже с точност трябва да се направят КСС за двата, но въпроса ми е без КСС - кой ви се струва, че би излязъл по-евтин?)

Прикачен файл

Kysta_6_1.JPG
Kysta_6_1.JPG (103.96 KиБ) Видяна 3758 пъти

Прикачен файл

Kysta_6_2.JPG
Kysta_6_2.JPG (97.62 KиБ) Видяна 3758 пъти
tripioo - специалист
малко късно се включвам , но ще ти дам следният съвет ... като проектираш интериора слагай ходови линии , сега масичките и фотьойлите изглеждат супер , ама когато почнеш да ги местиш защото се спъваш и или риташ всеки път ..... после родителската спалния ..... дали е наи добрата идея да те събужда слънцето през прозореца ? или можеш да преместиш леглото , пък и спалните на родителите се правят така че като се отвори вратата тате и мама да могат да замажат положението (детските стаи се правят наобратно- да има видимост )
ijs - специалист
Много хубав проект! Само в спалнята на втория етаж не е наред, може да поправите...
Честито и приятна работа в строенето на къщата...
VLADO66 - майстор
Първия вариант е добре.Имам следните предложения:1Да изместиш родителската баня и пералното на мястото, което не си решил какво е.2Да изместиш к.бокс на мястото на банята и трапезарната маса отпред.Там може да се направи един голям френски прозорец който гледа към градината.3.Направи гаража по-ниско от кота 0 с 1-1.4м с височина 2.4м/стига да не караш бус :-D /-това е предостатъчно.Покрива на гаража трябва да е плосък за да може да се отвори място за прозорци на изместената баня и перално.
Tsilkov - майстор
Първият вариант според мен е добре.Ето няколко бележки с които да светне наистина(на теб може да ти се струват сериозни ,но не са нищо голямо) .Сега детската и дневната са малко "апартаментни" :lol:,а антрето и пералното са малки .За ходовите линии ти казаха ,а аз бих добавил и ъгловто излизане към двора ,че само ти "разсича" дневната по същата логика и че камината никога не трябва да стои близо до ходовите линии.Ползвал съм дневна от мои проект така че може да има някои несъответствия:

Изображение

Все още обаче продължаваш да слагаш гаража на север и да си сбутваш къщата към съседа и оградата.Аз при този вариант бих сложил гаража на мястото на северната спланя ,а нея бих преместил на юг отдясно на детската.Стълбището за къде е(ако е за мазе по хубаво да е към гаража и работилницата)?

По втория вариант няма какво да говорим докато не изчертаеш и втория етаж - така че нощта е пред теб :lol: :drinkers:

P.S. Като говорим за един и два етажа - съседите около теб как са им къщите?Щото ако са някви "прогимназии" чисто психологически на тебе ще ти е тъпо да си в едноетажната къщурана (тва впрочем е една от основните причини по наще ширини да не се строи едноетажно въпреки предимствата му).Можеш да пуснеш някоя снимка от мястото.
emilvtc - специалист
Ще помисля над вариантите и утре (или късно довечера) ще прикача новите варианти и идеи.

Относно хола и кухненския бокс - все още немога да прценя трябва ли да ги отделям с преградна стена (преградна врата) , за да "изолирам" миризмите при готвенето... Във "съвременните" интериорни решения хола и кухнята са на едно, но дали това е добър вариант?
Аспирацията колкото и да е добра - все ще мирише... Да не говорим зимата как ще "бяга" топлината през нея...
Какво мислите по въпроса?

Относно размерите на хола/ трапезарията и кухнята - ще ми се да са минимизирани. И мен ме кефят големите пространства и стаи, ама отоплянето и изстудяването им си е цифра пари... Обединените пространства - примерно хол + трапезария имат по-малка квадратура ако са заедно, отколкото отделени в отделни стаи. Може би те трябва да са обединени, но кухнята ... :?
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: