• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
v_tan - специалист
Значи да си кажа и аз, каквото знам.
При класическата конструкция на сглобяемите къщи, покрива се изпълнява от гъсторазположени успоредни ферми (от материал с малко сечение), като в много случаи липсва билна греда, или ако има, то тя не е с носеща товар функция.
При тези конструкции обаче ползването на подпокривното пространство е или много ограничено или невъзможно.
Товарите от покривната конструкция се пренасят равномерно върху конструкцията под нея, като се избягват натоварвания концентрирани в определена точка.
Обаче,
ако искаш да ползваш подпокривното пространство, или да имаш "подзидове" за да го вдигнеш в ниската точка, ти трябва солидна билна греда (в моя случай със сечение 15х25см.), която да е подпряна стабилно в няколко точки (съгласно констр,проект), и този товар да се отведе до основите без прекъсване. Тази билна греда носи половината от товара на покрива, и тъй като не е точно ферммена конструкция, слягането и не е желателно, за да не се разтвори покрива. Това е за сега от мен.
stivemaster - майстор
Половината , целия ........ именно това е обяснил колегата Tsilkov че тежестта на покрива може да се разпредели или на колоните под подложните столици но тогава не всички участващи схващат колко по скъп става покрива и какви материали ще трябват или втория вариант е масовия - да се подпре и под билната столица но тогава трябва стъпкови или ивичен фундамент и под тези колони в средата.
И ще призова не гледайте американски проекти за покривна конструкция шото тук такива материали НЯМА или ако има няма да ви кажа колко струват.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: