• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
resistbody - майстор
Няма да коментирам цените, но гледам имаш паянти... правиш читалище, а слагаш стени паянти(12см).. прави си всичко 25-ца..
Не знам сегашните цени, но може да погледне тухли мирково, не са по-лоши от поротерма, но цената беше доста надолу 30-40% по мое време (почнах на 1.85лв за леките до 2,78лв последните 4 палета)
kivanov - специалист
ср мар 30, 2022 12:35 amskostadinov написа:
:rolleyes: Уоу, сериозни цифри колега. И като добавиш и дограмата отиваш на почти на 500K само да затвориш къщата. Пълна лудница :shock:
В офертата не виждам обаче топлоизолации за основи и първа плоча, както и топло и хидроизолации за покривната плоча. Те не са ли част от грубия строеж?
На основите ще има топлозиолация на макс 60см, ако изобщо има. Ще има изолация НАД плочата, защото конструкорите не ги кефят меки неща под плочите. Покривната плоча ще си получи нейните неща, но не като част от грубия строеж.
ср мар 30, 2022 11:01 amresistbody написа:
Няма да коментирам цените, но гледам имаш паянти... правиш читалище, а слагаш стени паянти(12см).. прави си всичко 25-ца..
Не знам сегашните цени, но може да погледне тухли мирково, не са по-лоши от поротерма, но цената беше доста надолу 30-40% по мое време (почнах на 1.85лв за леките до 2,78лв последните 4 палета)
Ще го променя това в движение. Искам да видя някои помещения и тогава. Не ме бърка да платя повече за 25ци. При мен тухлите са най-малката болежка.
feikot - специалист
На мен тази оферта ми се струва много,страшно много висока. Арматура на 4.35 :? като ще ти монтират 36 тона...ами хайде да не си слагат 1.2 лв на килограм,защото нито изкопните, нито кофражните са от най-евтините. Ако си договориш този лев да не ти го слагат,все едно идват на обекта ти само за плоча, си си спестил изкопните работи и зидарията.
ПС Баси, ноември 2020г. платих арматурата на 0.98 лв...
resistbody - майстор
ср мар 30, 2022 11:33 amfeikot написа:
2020, е най-евтиното желязо от последната криза 2008-ма насам(заради ковида)... 2021 съм го плащал 2лв... сега не знам колко е.. тези дни ще разбера, поне ще има..
kivanov написа:
На основите ще има топлозиолация на макс 60см, ако изобщо има. Ще има изолация НАД плочата, защото конструкорите не ги кефят меки неща под плочите. Покривната плоча ще си получи нейните неща, но не като част от грубия строеж.
Кое им е мекото на плочите XPS ? 30 до 70 тона на квадратен метър....
kivanov - специалист
ср мар 30, 2022 12:12 pmresistbody написа:
ср мар 30, 2022 11:33 amfeikot написа:
2020, е най-евтиното желязо от последната криза 2008-ма насам(заради ковида)... 2021 съм го плащал 2лв... сега не знам колко е.. тези дни ще разбера, поне ще има..
kivanov написа:
Кое им е мекото на плочите XPS ? 30 до 70 тона на квадратен метър....
Така са решили, така са направили. Не го разбирам, но това чувам от доста проектанти. Не ги кефят тия неща :)

Качвам втората оферта. Тотал 332к (цената 314 без такси :))

Прикачен файл

Screenshot 2022-03-30 at 16.12.32.png

Прикачен файл

Screenshot 2022-03-30 at 16.12.21.png
radius - майстор
Меки са им главите. Като насипеш обратния изкоп и слегне, кое му е твърдото, като става кухина? Или ще се трамбова добре и няма да слегне?
nelina_london - специалист
Офертите са за солидна сума, но все пак и квадратурата е внушителна .Нашият XPS е само над плочата, под замазката и съответно отстрани по основите.Подът е супер топъл и редовно гости ме питат дали има подово отопление .
nikolov333 - майстор
Колко см и каква изолация ползвахте..?
kivanov - специалист
ср мар 30, 2022 4:59 pmradius написа:
Меки са им главите. Като насипеш обратния изкоп и слегне, кое му е твърдото, като става кухина? Или ще се трамбова добре и няма да слегне?
Не ги разбирам нещата:) Казах им, че искам да е сигурно.
ср мар 30, 2022 9:16 pmnelina_london написа:
Офертите са за солидна сума, но все пак и квадратурата е внушителна .Нашият XPS е само над плочата, под замазката и съответно отстрани по основите.Подът е супер топъл и редовно гости ме питат дали има подово отопление .
И при мен ще е само над плочата и евентуално отстрани по основите. Арх. каза, че няма особена нужда, но защо не. Имам и оферта за вентилируема фасада с 15см вата, но и там цената е тъжна. Квадратурата е голяма, но реално имам много нежилищни площи. Басейн + Гараж + Кинозала = 160кв.м. за глупости :-D

Нелина, гледам, че вие сте много добре изолирани и сметките ви са ниски. Какви са ви коефицентите на покрив/под/стени?
ср мар 30, 2022 10:59 pmnikolov333 написа:
Колко см и каква изолация ползвахте..?
Все още никаква. Планирам 15см вата и на някои места 12см EPS.
resistbody - майстор
Т.К. ще си с равен покрив и там ще ти трябва ТИ
Може да се запознаеш със системите за покрив и сутерен на https://www.austrotherm.bg/
Много разбираемо е написано... НЕ промотирам продуктите им, ползвам други защото аустротерма са малко по-скъпи от Fibran...
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: