• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 31
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли живяли в "сглобяема къща"

Анкетата завърши на пет окт 27, 2006 9:58 am

80%
да
16
20%
не
4
Няма гласове
още не съм решил, все още проучвам

Общо гласове: 20

n.nikoloff - специалист
Направи си сам сглобяема къща е добро като идея. На запад не е явление, а си е практика, но да се стигне до нея зад тази идея стои доста архитектурен, инженерен и всякакъв такъв труд, който е приложен в тази посока, а на човечеца му остава само като лего да си ги сглобява нещата. Най-важното - хората имат о местен общински комфорт да го правят.
Това при нас не е така и затова идеята е относително мъртвородена.
Длъжен съм и да вмъкна, че има доста изградени такива къщи и без архитектурна и инженерна намеса и си стият и до ден днешен. Те спокойно могат да минат за "направи си сам".
Илиян Илиев™ - майстор
argonavt написа:
Здравейте на пишещите и интересуващите се в темата. Прочетох цялата тема , а "за" и "против" има тема във всеки форум. :) Също привърженици и на двете.

Стените освен гипскартон и вата, могат да бъдат изпълнени и от други материали - итонг , полистиролбетон , тухли , керпич . Както ватата , така и другите материали играят ролята на пълнеж на дървената конструкция. В този смисъл - кеф ти риба , кеф ти рак. :)

Понеже форума е "Направи сам" , дали ще е интересно да се отвори тема "Направи си сам сглобяема къща"?
Какъв е смисъла да сглобяваш някаква конструкция и после да зидаш с итонг? По принцип по разните там сайтове за итонг му дават 2 или 3 етажа без никакви колони и разни там конструкции.

Иначе ако ще говорим за тухли - лично съм виждал 3 етажна къща само с тухли без никакви колони.

п.п. И нека не забравяме, че от риба до рак разликата е голяма. Най-вече цената. :wink:
argonavt - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Какъв е смисъла да сглобяваш някаква конструкция и после да зидаш с итонг? По принцип по разните там сайтове за итонг му дават 2 или 3 етажа без никакви колони и разни там конструкции.

Иначе ако ще говорим за тухли - лично съм виждал 3 етажна къща само с тухли без никакви колони.

п.п. И нека не забравяме, че от риба до рак разликата е голяма. Най-вече цената. :wink:

Ако говорим за едноетажни сгради и равни фасади, съгласен съм с теб. Обаче , ако правиш еркери и търсиш някаква по-раздвижена архитектура , може да е по-удачно друго решение.
klambrev - специалист
тук едно проектче на дървеноскелетна къща с фундамент
zhivko83 - специалист
Много добро инфо , мерси !
Добре бяха започнали с бетонните блокчета , за ЧИЙ им трябваше да правят половината къща с талашит , толкова много ли ще спетят ?
n.nikoloff - специалист
zhivko83 написа:
Много добро инфо , мерси !
Добре бяха започнали с бетонните блокчета , за ЧИЙ им трябваше да правят половината къща с талашит , толкова много ли ще спетят ?
Направо не мога да повярвам, че след толкова изписано ьс дървено-скелетните къщи се намират хора, които пишат такива неща. Колега, поне научете строителните материали.... :wink: :wink: :wink:
zhivko83 - специалист
Да , извинявам се , не съм чел цялата тема :headbash: , но такава конструкция не ми харесва . Или да я правят само с блокчета или само с дървената конструкция .
Не мислете че подценявам труда на колегите които са изписали толкова много по темата , за което им благодаря . :)
n.nikoloff - специалист
zhivko83 написа:
.... но такава конструкция не ми харесва ....
Това е съвсем нормално. Ние хората затова сме и различни имаме различни виждания и различни мнения. Затова много често казвам, че ако някой казва "това е хубаво" или "това е боклук" непременно да добавя "според мен" за да е коректно към всички. Нищо повече...
viki - напреднал
argonavt написа:
Здравейте на пишещите и интересуващите се в темата. Прочетох цялата тема , а "за" и "против" има тема във всеки форум. :) Също привърженици и на двете.

Стените освен гипскартон и вата, могат да бъдат изпълнени и от други материали - итонг , полистиролбетон , тухли , керпич . Както ватата , така и другите материали играят ролята на пълнеж на дървената конструкция. В този смисъл - кеф ти риба , кеф ти рак. :)

Понеже форума е "Направи сам" , дали ще е интересно да се отвори тема "Направи си сам сглобяема къща"?
на мен също би ми било интересно да го видя... стъпка по стъпка дори написано.. т.е. от какви материали трябва да се вземат как да се сглобят, цени ... надявам се скоро някой да се хване и да напрви тема :)
pipbel - майстор
не че съм им фен на такива конструкции, ама приятно ми бе да видя БГ фирма да предлага нещо нестандартно
http://www.dome-tech-bg.com/index.php?o ... =1&lang=bg

N_A от Русе са, я иди ги провери и да докладваш :cool:

PS Ти къде се губиш напоследък бе човек... :?
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 31

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: