• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Първо си направи фасадата, а после си прави козирката. Трискатна става и едноскатна става.
P.S. Просто практиката в България е сбъркана. Едни и същи хора са арматуристи, кофражисти, покривджии. Сигурно и топлоизолация могат да полагат, а нищо чудно и плочки да лепят. Но стигнат ли до улуци, обшивки на комини, тенекеджийски СМР и до там.
schuldiner - майстор
Покритието на козирката, по-точно полите към стената трябва да влязат под фасадното покритие. Така че първо козирката, после фасадата. Поне в частта над козирката. Това би улеснило и работата по конструкцията, но надявам се за нея има проект и от него става ясно кое кога и как.

Вадиме, нямам представа какво е сбъркано, но е сбъркано тотално. Пример: преди три години кандидатствам за работа в Белгия "медни ламарини на покриви". Единственото ми легитимно образование е преводач от френски. С тенекета бачкам от 20 години. На записването съм след №30, при положение, че предишни години със свещ съм издирвал из варненско някой да е пипал поне ламарина... Е, кой е за е6ане? Тези, които лъжат, или тези, които ги наемат? После се чудиш кофражистът що правел конструкции - ами да го духа собственикът.
boqnkov - специалист
@ tsilkov: нямам предвид твоето мнение. Някак с керемиди си го представям по - добре ама това може да е само в моята глава. :rolleyes: В момента пък си мисля как би изглеждала двускатна с някаква хубава лампа в триъгълника който остава на челото. Другото е да направя и голяма площадка пред входа и да слея козирката с външен ветробран. С дървена конструкция козирката мисля, че би могла да стане 2,5/1,5 да речем. Това да е и площа на ветробрана. Ама така май пак отивам към аквариум... :? Мислех да нямам ветробран за да ми остане коридора по- голям ама май като ви слушам ще има преходно помещение. Ако приемем, че запазвам вида по проект, как е по - добре? Първата врата да е от пвц или алуминий а втората да е хубавата дебела или обратното?
@ вадим : съгласен съм, че повечето разбират от всичко. Майсторите не правят нищо от изброените от теб неща а и не виждам смисъл да обсъждаме това. Изолацията е моя идея, защото знам, че тая козирка ще е супер радиатор не се ли изолира. Аз не съм наясно, ама грубия строеж не включва ли и покрива? Сигурно си прав за фасадата, но не съм сигурен дали ще мога да я направя това лято, а пък искам конструкцията на сградата да е защитена.
@schuldiner: не знам и не разбирам от тези неща. Ти пък казваш козирката първо. От вторият ти абзац не разбрах съвсем всичко, ама здраве да е! Ядосан си явно. В общи линии разбрах, че съм собственик.
Tsilkov - майстор
Входна врата отвън, ПВЦ отвътре. Имай предвид и че на интериорна врата с покритие фурнир могат да ти сложат фибран, но външната трябва да е добре уплътнена.
Ветробрана по-добре вътре иначе винаги ще "лъха" зимата на влага заради нисктата температура, а и новата ти къща ще е с "цигански кръпки" без дори да е дошло време за ремонт и преустройства.
boqnkov - специалист
Благодаря за отговора. Вече виждах аквариума... :axe: А какво ти е мнението да увелича размера на козирката да речем на 1.7 / 3м чрез дървена конструкция и шапката да стане по - голяма? Стълбите да ги правя както съм ги начертал с червено по - нагоре или да ги направя само към гаража и входната врата на двора. А и друго... входната врата навън или навътре да се отваря? В първия вариант ветробрана май ще остане по - просторен.
Andri01 - майстор
gechev написа:
Козирката е стратегическа. Предоставя лесен път за бягство от прозореца на втория етаж. :lol: Ако ще има зетьове де.
Ееее ади сега,мисли сe и за жената! Че иначе ще почнат едни съмнения... :? :axe:
Вадим Владимиров - специалист
Може и така да се направи.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Tsilkov - майстор
boqnkov написа:
А и друго... входната врата навън или навътре да се отваря? В първия вариант ветробрана май ще остане по - просторен.
По просторен става ама пантите са ти отвън и от там главоболия - лесен взлом, замръзване, визия....
boqnkov - специалист
Вадим, благодаря за снимките, ама явно проблема е в мен, защото не ми харесва с ламарина. С керемиди ще е май. Едноскатно при мен май няма да е добре, защото страните хич не знам как ще ги обличам. Ако пък изляза от габарита на бетонната козирка пак ще имам за обличане и то повече дори. Ама пък май скатовете ще изглеждат по - добре. По този начин стълбите ще трябва да са едностранни за да има как да пусна улука от козирката. Утре ще кача малко снимки от покрива.
Цилков, жената и тя каза вратата навътре (фън шуй). :)
Tsilkov - майстор
Ако си с керемиди на тия габарити двускатен с нещо като фронтон отпред ми се струва най-добре, ама това е относителна работа - зависи и покрива и фасадите как ще са ти - то за това се прави проект с 3Д модел( независимо компютърен или макет).
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: