Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко струва метър покрив по твоята система?
8180 - майстор
Grezinski написа:
Вие сте тези, които се заяждат!
Аз просто отговорих на човека, колко струва фолиото.
Фолиа разни, за различни приложения, като объркването им прави бели.
Повечето покривни системи включват най-малко два вида, с коренно различни свойства!! и точно определени места на полагане.
Grezinski - специалист
8180 написа:
Grezinski написа:
Вие сте тези, които се заяждат!
Аз просто отговорих на човека, колко струва фолиото.
Фолиа разни, за различни приложения, като объркването им прави бели.
Повечето покривни системи включват най-малко два вида, с коренно различни свойства!! и точно определени места на полагане.

Антикондензно и пародифузно са един продукт. Антикондензното не се нарича така, защото предотвратява конденза в пространството под керемидите, а защото го предотвратява в самата обшивка на покрива (ламперия-вата-ламперия или др.), позволявайки и да диша. Пароизолационно фолио е друг продукт.
Пародифузността е едно от свойствата на антикондензното фолио. Пародифузни материали се използват и за направа на филтри на прахосмукачки.

Появата на конденз се предотвратява единствено чрез осигуряване на достатъчно проветрение.
Domashen_maistor - специалист
По отношение на втория въпрос - за летвите: Брамак си имат брошура и там пише - слагат се летви и контра летви. Първо са тези, които са по склона. Тяхната цел е да придържат фолиото към обшивката и второ да повдигнат скарата от летвите на които стъпват керемидите. Така, дори ако поради счупена керемида има теч, водата безпрепятствено ще стигне до улука и поради наличието на фолио няма да мокри дървенията. Гледай да не вземеш твърде тънки летви. Първите може 2/3см, но вторите дето държат керемидите - задължително 3/4см в сечение.
Друго важно е слагането на надулучни поли. Мисля, че Рууфмастър от форума се занимава с покриви и подробно може да ти обясни що е това и защо се слага. От мен - да не подлизва водата по керемидите - обикновено при по-слаб наклон се получава това.
ivojeliazkov - помощник
да се включа и аз да не остана назад точно така колега надулучната пола е един от важните елементи по покрива и предодвратява подлизването на водата м/у керемидата , челната дъска и улука с други думи при малък наклон или слабо течение на водата по склона тя я вкарва в улука да не се стича по фасадата или да яде с времето челната дъска , а от друга страна в зависимост колко е права челната дъска и колко право върви по гредите надулучната пола дава възможност да се коригира разтоянието от улука до керемидата въпросът тук според мен не е дали върши работа и дали си струва да се положи на покрива а от какъв материал е самата пола и колко време ще върши работа но за да не звучи като реклама на даден материал си запазвам правото да информирам само заинтересовани колеги че не ми трябват нападки :-D

Тема "Покрив - с каква изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: