Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Sikoman - помощник
мерси много за включването надявам се да мога да ви давам изчерпателни отговори... ако има нещо питайте с каквото мога ще гледам да сам полезен :)
а колкото до въпросите то аз имам няколко .... та въпрос номер две
Искаме да си купим "водонепроницаем шперплат" (чесно казано не сам сигурен че така се казва ) :? та ако някой знае от каде и колко долу горе ще ни струва (може и втора ръка но тогава ще ома оглед за да видим дали ще ни свърши работа) ще съм много благодарен :) става въпрос за Костинброд(София) и региона
Grezinski - специалист
Здравей,

поздравявам те за реализиращата ти се мечта :)

Какви са керемидите, които си закупил?

Успех, и ни дръж в течение с проекта си!
Стефан - майстор
gandonov написа:
Чак сега се загледах в чертежите. И веднага ми изникнаха още няколко въпроса:
  • - Как ще се качваш на тавана?
    - А на покрива? Не виждам никакви капандури.
    - Два от трите ти комина са абсолютно не на място!
    = Защо коминът в кухнята е до мивката, а не до печката? (Разбираемо е да се случи, ако се нанасяш в панелка, ама ти строиш нова къща!).
    = А втория комин зад вратата в кабинета? Той пък какво прави там?
Ако го бях написал аз, щях да търпя критика. Видях го, но се стърпях. Явно някой конструктор с купена диплома го е проектирал. Имам и други забележки, но и това стига.
stenmark - специалист
Дано не се расърдиш обаче на мен не ми харесва.Отвън изглежда като блок.Незнам колко е парцела ,но относно терасите или веранди мисля,че винаги може да се помисли .Тази къща само вие ли ще я ползвате? Деца например? Иначе ти желая успех в начинанието ,всеки който предпиема нещо такова според мен заслужава адмирации!
ribnikolaevi - майстор
Стефан написа:
gandonov написа:
Чак сега се загледах в чертежите. И веднага ми изникнаха още няколко въпроса:
  • - Как ще се качваш на тавана?
    - А на покрива? Не виждам никакви капандури.
    - Два от трите ти комина са абсолютно не на място!
    = Защо коминът в кухнята е до мивката, а не до печката? (Разбираемо е да се случи, ако се нанасяш в панелка, ама ти строиш нова къща!).
    = А втория комин зад вратата в кабинета? Той пък какво прави там?
Ако го бях написал аз, щях да търпя критика. Видях го, но се стърпях. Явно някой конструктор с купена диплома го е проектирал. Имам и други забележки, но и това стига.
Кое точно е по част конструктивна от изброените по-горе? Добре че влязох тук преди да си легна, да се посмея от сърце на бисера ти, ще ми е по-приятен съня. :lol:
Sikoman - помощник
Здравейте на всички които ми писаха и четоха тази тема. Благодаря ви за пожеланията.
Ето и по същество:
Керемидите са македонски до колкото знам ето сайта ниама да споменавам името на фирмата  www.tondach.com
Относно обслужването на покрива имаме идея но не е избистрена много добре .... за сега възможностите които обмисляме са за капандура над малка стайа на втория етаж (бъдещ кабинет) и евентуално на същото място вместо капандъра да е някакъв прозорец който се слага на покривите но все още не сме взели всички плюсове и минуси относно двата варианта та ако имате идеи и знаете плиусовете и минусите (а и ако може да кажете приблизително цена) за всеки от вариантите ще съм жи много благодарен 
Stenmark много ти благодаря за поста. Не се притеснявай относно кроитиките които евентуално ти или който и да било да ми пише. Не се засягам за това. Всеки има своя гледна точка и всеки харесва различни неща. В момента нашата кухня е зелена слагам и снимка за достоверност (дано се види хубаво цвета и не обръщайте внимание на безпорядъка ама преди малко закусвах и нали съм мъж още не сам почистил  ) ... когато дойдох да живея в тази къща кухнята беше купена .... никога през живота ми не бих и допуснал да си помисля че ще имам такава кухня, но жена ми е щастлива и много доволна от покупката си, така че няма лошо чесно казано свикнах със цвета и сега немога да си представя друг цвят за кухня (за бъдещата кухня обаче доста ще си говорим със жената)  . Та за това че на теб не ти харесва нашата къща няма нищо страшно във това 
На втория етаж сме предвидили три спални и две бани мисля че сами се досещате коя спалня и коя баня са за нас и кои спални са за евентуални бъдеши деца (в момента работим по вапроса със децата  ) Предвидили сме средно две деца ако се получат повече лошо няма (малко ще се нагъчкат във двете спални) а ако е само едно ....ще имаме спалня която ще е за гости (Свекървата като идва от време на време да досажда на снахата )

Прикачен файл

Segashnata Zelena kuhnia.jpg
Ето и зелената кухня в момента :)
Segashnata Zelena kuhnia.jpg (185.42 KиБ) Видяна 4261 пъти
gandonov - специалист
Дано не възразиш за още една идея относно разпределението на втория етаж.
  • Лично на мен не ми допада идеята за отделен "кабинет"!
"Кабинетът" е оправдан единствено, ако ти или жена ти работите от къщи. Или имаш специално хоби, което изисква усамотение.

... Много бюра, много компютри стават на този етаж?!? Докато построиш къщата със сигурност ще имаш само лаптопи вкъщи. Защо са ти много, но малки по размер стаи?

Идея: Аз бих обединил кабинета със съседната стая.
Така ще стане страшно място за игри за бъдещите наследници.
Защото ти ще се качваш на втория етаж само за спане, но наследниците основно ще са там. Не ги ограничавай.
Остави им пространство да се развиват.

П.П. И да работите сериозно, че тези стаи трябва да се населяват. :wink:
Тази работа, както и всички останали, теб чака.
Sikoman - помощник
Здравей
Ами миналато година когато правихме проекта на къщата аз работех от вкъщи (правия реклами за две сателитни телевизии). само че работата е такава че е необходимо усамотение (не е за очите и ушите на малко дете а и на малко по голямо (едва чак след като наварши 18 г)) колкото и да сам моралист в това отношение толкова и в неморална телевизиа работя - дано не ме разбирате погрешно .... сега вече се върнах на работното си място в офиса но пак има малко самнение в тези години за евентуално да се прибера да работя в къщи. А и след години йивот и здраве когато децата започнат като как си представяш аз да сам зад компа и да работя и на два метра зад мен дете да гледа каво да правя нали и то ще иска усамотение ... така че отделянето на кабинета си е условие :)
kuuuuuul - майстор
Проектчето е много приятно и щом задоволява твойте изисквания няма какво да го коментирам.Но този голям и хубав хол как що го отопляваш ,препоръчвам ти подово ,а и излаза на покрива /както другите вече отбелязаха/ е много важен защото бъдещето е в усвояването на слънчевата енергия/колектори,солари и т.н./ което предполага доста разходки по покрива.На мене ми предстои да се нанасям най после,но ако можех да върна времето назад щях да променя доста неща.Сега ще ти е по лесно защото го има този форум и можеш да питаш за всичко.Успех :prost:
Sikoman - помощник
Мерси много
А какжо би променил ти виждайки този проект и да за в бъдеще мислим да сложим и слънчев колектор ... както казах схте има направен подход към покрива който се обмисля :)

Тема "Къщата на Свилен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: