Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dino - специалист
Изчерпа ли се темата !!!!
Dino - специалист
Ало модератора, освен да триеш нещо може ли и да напишеш.
Тани - модератор
Dino написа:
Ало модератора, освен да триеш нещо може ли и да напишеш.
В този форум , ако няма какво да кажеш или някой вече го е казал преди тебе - не пишеш нищо! Съветвам те най-приятелски да се придържаш и ти към това неписано правило! И следващото не е съвет , а предупреждение:

НЕ ТОЛЕРИРАМ ОБИДИ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ !!!

Сигурно се сещаш какво имам предвид!
Dino - специалист
Правилата са за всички,нали.Тогава ще ви помоля за еднакво отношение към всички ,защото толерирането на едни и затвяренето на очите пред друти няма да води до много добри неща ..и за потребителите и за форума като цяло.
Написаното от мен по отношемое на n_a беше провокирано и когато му отвърнах " подобаващо " бях санкциониран само аз.Питам ви щеше ли да се стигне до моя "ответен удар " ако Вие бяхте реагирали по същия начин и към него.

Аз пуснах темата и най малко аз искам да чета глупости и безмислици .И едва ли и на някой друг ще му е приятно по късно ако я чете да среща подобни неща . А какво пише точно въпросния n_a още от самото начало......? Какво друго са му постингите ако не търсене на повод за заяждане. Тогава... къде е вашата реакция.
Тани - модератор
Грешката е моя, за което се извинявам. Останах с впечатлението , че съм изтрил и двете мнения , но по някаква причина съм изтрил само едното .

Това обаче не те оправдава! Има една поговорка:
"КОГАТО СПОРИШ С ИДИОТ,ПРОВЕРИ ДАЛИ И ТОЙ НЕ ПРАВИ СЪЩОТО!"

Тук не става въпрос за идиоти , но схващаш смисъла! Помисли си какво би станало , ако и аз разсъждавах като тебе ? Какво бих сторил след твоето АЛО .... Нека бъдем малко по-сдържани и да не се поддаваме на провокации! А тук провокатори бол :)
has - напреднал
СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗИ И ПАНОРАМАТА /АКО ТЕРЕНА РАВЕН МОЖЕ НА ЕДИН ЕТАЖ ,ОБАЧЕ АКО Е БАИРЕСТО ЕДИНИЯ ЕТАЖ ОСТАВА В ЗЕМЯТАЗАТОВА Е УДОБЕН ВТОРИ ЕТАЖ/ ЕДНА СТАЯ НА НИВО ЗЕМЯ СЕ РАВНЯВА НА ЕДИН ЕТАЖ ОТ 60-70 КВ,М
Dino - специалист
Има наистина малко наклон ,но това трябва да се обсъди добре с архитекта как точно ще се използва. Аз мисля да я вдигна на около метър от земята, така че единия край ще излиза на по малко ,например 30 см а другия на метър . Някакви съображения за това на каква височина да е все пак ?
единак - специалист
Пич, ти си познаваш мястото, защо питаш тук. Пусни поне снимки наоколо за да ахнем всички и да кажем - ето, тук трябва да ти е дневната с ниски прозорци, за да се кефиш, като си пиеш ракията, а теренът ти е толкова наклонен, че е грехота да не сложиш мазе/сутерен, например.
Н-а има право, изясни си къде ти е позволено да строиш, имаш ли как да го захраниш, какво търсиш от къщата/място за съхраняване на мотики, две-три стаи за спане, къща за живеене или нещо си друго - ти си знаеш/ и тогава на теб самия ще ти се проясни кое къде как.
Dino - специалист
Направил съм една разработка за това как трябва да е долу-горе разпределението ,но незнам как да кача файла.Правен е на MS Office Visio и неможе да се отваря със всяка програма.
На въпроса къде ти е позволено да строиш - Как къде ? Какво значнеие има това въобще ,дали ще е в горня ,долня край ли по средата. Това са детайли които сега за момента не са от такова голямо значение.
Има ли от къде да го захранваш ? - Кой е луд да започва къща да строи ако не си е изияснил тия неща :shock: .Разбира се че съм наясно.
Какво търсиш от къщата? .........и т.н. -Къща за живеене целогодишно ,не вила или каквато и да е там барака .
Бейсмънт е предвиден , но не на цялата площ а само на около 40 кв от нея ,просто по голям не ми е нужен пък и пари все пак ще струва.Засега мисля да е около 210 см висок .Въпроса е колко да е дълбок и по точно с какво трябва да се съобразявам когато решавам това .Оттук и колко да е повдигнат етажа над него ?
единак - специалист
Височините ти се определят от зададената кота във визатат за проектиране. Примерно имаш кота корниз 7м. Мери се от терена, средно. Оттам, като си знаеш височините на етажите и евентуално подпокривното ти става ясно колко най-много може да се "подава" мазето от терена.
Под къде ще строиш имах предвид, като си махнеш отстоянията да видиш дали ще ти се събере къщата на мястото, за което я гласиш. Моя парцел е с много неправилна форма и мога да сложа къщата единствено на едно място. Неприятно, но факт ))))

Тема "Къща - на един или два етажа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: