Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dino
- специалист
34 мнения в "Къща - на един или два етажа"
Тани
- модератор
Dino написа:Ало модератора, освен да триеш нещо може ли и да напишеш.В този форум , ако няма какво да кажеш или някой вече го е казал преди тебе - не пишеш нищо! Съветвам те най-приятелски да се придържаш и ти към това неписано правило! И следващото не е съвет , а предупреждение:
НЕ ТОЛЕРИРАМ ОБИДИ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ !!!
Сигурно се сещаш какво имам предвид!
Dino
- специалист
Правилата са за всички,нали.Тогава ще ви помоля за еднакво отношение към всички ,защото толерирането на едни и затвяренето на очите пред друти няма да води до много добри неща ..и за потребителите и за форума като цяло.
Написаното от мен по отношемое на n_a беше провокирано и когато му отвърнах " подобаващо " бях санкциониран само аз.Питам ви щеше ли да се стигне до моя "ответен удар " ако Вие бяхте реагирали по същия начин и към него.
Аз пуснах темата и най малко аз искам да чета глупости и безмислици .И едва ли и на някой друг ще му е приятно по късно ако я чете да среща подобни неща . А какво пише точно въпросния n_a още от самото начало......? Какво друго са му постингите ако не търсене на повод за заяждане. Тогава... къде е вашата реакция.
Написаното от мен по отношемое на n_a беше провокирано и когато му отвърнах " подобаващо " бях санкциониран само аз.Питам ви щеше ли да се стигне до моя "ответен удар " ако Вие бяхте реагирали по същия начин и към него.
Аз пуснах темата и най малко аз искам да чета глупости и безмислици .И едва ли и на някой друг ще му е приятно по късно ако я чете да среща подобни неща . А какво пише точно въпросния n_a още от самото начало......? Какво друго са му постингите ако не търсене на повод за заяждане. Тогава... къде е вашата реакция.
Тани
- модератор
Грешката е моя, за което се извинявам. Останах с впечатлението , че съм изтрил и двете мнения , но по някаква причина съм изтрил само едното .
Това обаче не те оправдава! Има една поговорка:
"КОГАТО СПОРИШ С ИДИОТ,ПРОВЕРИ ДАЛИ И ТОЙ НЕ ПРАВИ СЪЩОТО!"
Тук не става въпрос за идиоти , но схващаш смисъла! Помисли си какво би станало , ако и аз разсъждавах като тебе ? Какво бих сторил след твоето АЛО .... Нека бъдем малко по-сдържани и да не се поддаваме на провокации! А тук провокатори бол
Това обаче не те оправдава! Има една поговорка:
"КОГАТО СПОРИШ С ИДИОТ,ПРОВЕРИ ДАЛИ И ТОЙ НЕ ПРАВИ СЪЩОТО!"
Тук не става въпрос за идиоти , но схващаш смисъла! Помисли си какво би станало , ако и аз разсъждавах като тебе ? Какво бих сторил след твоето АЛО .... Нека бъдем малко по-сдържани и да не се поддаваме на провокации! А тук провокатори бол

Dino
- специалист
Има наистина малко наклон ,но това трябва да се обсъди добре с архитекта как точно ще се използва. Аз мисля да я вдигна на около метър от земята, така че единия край ще излиза на по малко ,например 30 см а другия на метър . Някакви съображения за това на каква височина да е все пак ?
единак
- специалист
Пич, ти си познаваш мястото, защо питаш тук. Пусни поне снимки наоколо за да ахнем всички и да кажем - ето, тук трябва да ти е дневната с ниски прозорци, за да се кефиш, като си пиеш ракията, а теренът ти е толкова наклонен, че е грехота да не сложиш мазе/сутерен, например.
Н-а има право, изясни си къде ти е позволено да строиш, имаш ли как да го захраниш, какво търсиш от къщата/място за съхраняване на мотики, две-три стаи за спане, къща за живеене или нещо си друго - ти си знаеш/ и тогава на теб самия ще ти се проясни кое къде как.
Н-а има право, изясни си къде ти е позволено да строиш, имаш ли как да го захраниш, какво търсиш от къщата/място за съхраняване на мотики, две-три стаи за спане, къща за живеене или нещо си друго - ти си знаеш/ и тогава на теб самия ще ти се проясни кое къде как.
Dino
- специалист
Направил съм една разработка за това как трябва да е долу-горе разпределението ,но незнам как да кача файла.Правен е на MS Office Visio и неможе да се отваря със всяка програма.
На въпроса къде ти е позволено да строиш - Как къде ? Какво значнеие има това въобще ,дали ще е в горня ,долня край ли по средата. Това са детайли които сега за момента не са от такова голямо значение.
Има ли от къде да го захранваш ? - Кой е луд да започва къща да строи ако не си е изияснил тия неща
.Разбира се че съм наясно.
Какво търсиш от къщата? .........и т.н. -Къща за живеене целогодишно ,не вила или каквато и да е там барака .
Бейсмънт е предвиден , но не на цялата площ а само на около 40 кв от нея ,просто по голям не ми е нужен пък и пари все пак ще струва.Засега мисля да е около 210 см висок .Въпроса е колко да е дълбок и по точно с какво трябва да се съобразявам когато решавам това .Оттук и колко да е повдигнат етажа над него ?
На въпроса къде ти е позволено да строиш - Как къде ? Какво значнеие има това въобще ,дали ще е в горня ,долня край ли по средата. Това са детайли които сега за момента не са от такова голямо значение.
Има ли от къде да го захранваш ? - Кой е луд да започва къща да строи ако не си е изияснил тия неща

Какво търсиш от къщата? .........и т.н. -Къща за живеене целогодишно ,не вила или каквато и да е там барака .
Бейсмънт е предвиден , но не на цялата площ а само на около 40 кв от нея ,просто по голям не ми е нужен пък и пари все пак ще струва.Засега мисля да е около 210 см висок .Въпроса е колко да е дълбок и по точно с какво трябва да се съобразявам когато решавам това .Оттук и колко да е повдигнат етажа над него ?
единак
- специалист
Височините ти се определят от зададената кота във визатат за проектиране. Примерно имаш кота корниз 7м. Мери се от терена, средно. Оттам, като си знаеш височините на етажите и евентуално подпокривното ти става ясно колко най-много може да се "подава" мазето от терена.
Под къде ще строиш имах предвид, като си махнеш отстоянията да видиш дали ще ти се събере къщата на мястото, за което я гласиш. Моя парцел е с много неправилна форма и мога да сложа къщата единствено на едно място. Неприятно, но факт ))))
Под къде ще строиш имах предвид, като си махнеш отстоянията да видиш дали ще ти се събере къщата на мястото, за което я гласиш. Моя парцел е с много неправилна форма и мога да сложа къщата единствено на едно място. Неприятно, но факт ))))
Тема "Къща - на един или два етажа" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература