• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ribnikolaevi - майстор
Работата е там, че в проекта вероятно железата са "нарисувани" правилно. Но обикновено не се изпълняват както са начертани. Та точно затова давам пректичен съвет на хората, които споделят или четат тук, и явно се интересуват от строежа си. Да следят да има достатъчно есове по мрежите на шайбите и куките на стремената да се завиват навътре (на 45 градуса).
Това са слабости на нашето строителство. Ако те притеснява, че съм недоказан, ти също си такъв, макар и модератор.
Въобще подозрението ти, че някой който е тръгнал да дава професионални съвети, като изрично е споменал че е компетентен по тези въпроси, е недоказан, звучи не в духа на форум за взаимопомощ и е истерично.
axor - напреднал
ribnikolaevi, благодаря ти за компетентното и професионално мнение. Аз лично наистина не разбирах от строителство (визирам грубия строеж, армировки, колони, шайби и т.н) преди да започна тази къща. Благодарение обаче на този форум, защото аз го разглеждам много преди да се регистрирам, а и на факта, че съм доста любознателен, понаучих доста. Мога да те уверя, че всеки етап на строежа е изпълнен по предписанията на проектант-конструктора и всички армировки са приети лично от него (не просто подпис в заповедната книга, а приети след оглед на място). По мое лично мнение, а и по мнение на техническия р-л, бригадата и СК към общината, той доста се е презапасил, но аз напълно го разбирам. Квадратурата на къщата е 156,85 м2 с верандата, 132,7 м2 жилищна площ, от които 66,71 м2 са почти едно общо помещение (антрето, всекидневната, кухнята и трапезарията).

Между другото, съвсем скоро моята тема ще отговаря изцяло на името на форума "направи си сам", понеже след приключване на грубия строеж, всички довършителни работи - ел. инсталация, ВиК, монтаж на гипсокартон, плочки, подове и подови настилки и т.н. са мое изпълнение. За част от нещата, разбира се, Вашата помощ и професионално мнение ще ми бъде много полезна.

А сега...........още малко снимки :)

Прикачен файл

07.12.2008.jpg
07.12.2008.jpg (44.94 KиБ) Видяна 6817 пъти

Прикачен файл

07.12.2008.3.jpg
07.12.2008.3.jpg (42.63 KиБ) Видяна 6817 пъти
axor - напреднал
.......конструкцията на покрива, който според мен е една наша наистина страхотна идея (25 м2 наподобяващи една голяма беседка и 16 м2 тераса в задната част на къщата).

Прикачен файл

Photo-0015.jpg
Photo-0015.jpg (39.78 KиБ) Видяна 6810 пъти

Прикачен файл

Photo-0014.jpg
Photo-0014.jpg (44.6 KиБ) Видяна 6810 пъти

Прикачен файл

Photo-0013.jpg
Photo-0013.jpg (44.9 KиБ) Видяна 6810 пъти

Прикачен файл

Photo-0012.jpg
Photo-0012.jpg (55.61 KиБ) Видяна 6810 пъти

Прикачен файл

Photo-0010.jpg
Photo-0010.jpg (64.31 KиБ) Видяна 6810 пъти
karamundi - специалист
много е гот евала
Spokoiniq - майстор
Къщето е симпатяга, ама къв е тоя зор да се реже и дели на кутийки всяка къща не знам...Тъпите уж американци пердашат едни хубави големи обеми, а спалните са отделно или горе, но има въздух.
ribnikolaevi - майстор
Чудех се как ще осветяваш дневната, сега си отговорих. Много интересно решение, струва ми се и практично. Има слънчева светлина целия ден, но никога пряка.
Имаш ли идея да направиш принудителна вентилация на въздуха в дневната?
stenmark - специалист
axor извинявай,обаче ми е интересно какво работиш или професия?не питам от нездраво любопитсво ,но ти си постъпил много профисионално.къщата е започната като гледам преди около година,защото на снимките има различни сезони.ти си типичния пример за разлика от ограничените американци!желая ти искрено успех!
2v6 - майстор
axor написа:
...
И така, в края на м. септември, получихме разрешителното за строеж на нашата "странна" според всички къща и започнахме....
Да си призная - яко ти завиждам :sad:
Подобна идея (осмоъгълник) и на мен ми дойде, но мно-о-го късно :x

Между другото едно от предимствата е площта на външните стени - осмоъгълника се доближава до формата на кръга, който има най-къса външна стена в съотношение с площта на вътрешността. Това означава по-малка площ на външните стени и съответни по-малки материал, труд и топлинни загуби :idea:
vlad0 - специалист
Евала колега, свалям ти шапка!!! :2thumbs: Къщата ви ще бъде според мен много уюутна освен че е красива. Имам един въпрос- пишеш че си получил разрешителното през септември/предполагам че и тогава си почнал строежа/ а на последната снимка съдейки по пейзажа мисля че е ранна зима, наистина ли успяхте да я направите толкова бързо или аз съм в грешка.

Успех с довършителните работи и да продължаваш със снимките.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "нашата "странна" къща-мечта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: