Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
merakliq - специалист
zmeios написа:
LazarGanev написа:
Буташ и правиш наново, когато имаш мъни.
Ето това е решението.

А другото - "как да го укрепя, как да го завия за през зимата" и прочее, е това което аз наричам тънкаж.

Толкоз от мен. Дано имате късмет и като падне това нещо, да изпочупи само някоя стара мебел, а не да пострадаш ти или членове на семейството ти.
Благодаря ти! Дано!
stokie - специалист
LazarGanev написа:
stokie написа:
Ако чакаш само да падне има вероятност да те надживее.Може малко да му помогнеш според мене.
Е, да, ако падне частично и то върху него - със сигурност ще го надживее... :angel:
Определено не съм имал това в предвид. Трябва да си малоумник да тръгнеш да го събаряш и да стоиш под сайванта.
chapara - майстор
Моето скромно мнение е,че внимателно трябва да го олекотиш,разтоварвайки керемидите и улуците,после го поподпри тук там отдолу и му метни еин армиран найлон ,като ковеш летвите,които ще го държат,надлъжно по наклона.И така до събиране на парички.По наелона по трудно ще се задържа сняг.Така поне за една зима ,да не кажа и за повече,ще запазиш матеряла сух ,за да можеш да го ползваш отново. :wink:
merakliq - специалист
chapara написа:
Моето скромно мнение е,че внимателно трябва да го олекотиш,разтоварвайки керемидите и улуците,после го поподпри тук там отдолу и му метни еин армиран найлон ,като ковеш летвите,които ще го държат,надлъжно по наклона.И така до събиране на парички.По наелона по трудно ще се задържа сняг.Така поне за една зима ,да не кажа и за повече,ще запазиш матеряла сух ,за да можеш да го ползваш отново. :wink:
:thumbs: Благодаря за мнението. Летвите, които казваш да закова са върху найлона, надлъжно по мертеците ли? А относно материала - няма да го използвам пак, освен за огрев.
chapara - майстор
merakliq написа:
:thumbs: Благодаря за мнението. Летвите, които казваш да закова са върху найлона, надлъжно по мертеците ли? А относно материала - няма да го използвам пак, освен за огрев.
Да така,че да се оттича водата и да не го вдига вятъра.Като го олекотиш (горе има поне един тон),с леко подпиране,ще можеш да се качиш без проблем.Но :!: внимавай с свалянето на керемидите,докато е под динамично натоварване. :!:
merakliq - специалист
Мислех от страната на срутилия се зид да ползвам двураменна стълба, за да спазвам някаква дистанция докато разпокрия няколко реда от пропадналия покрив. В последствие мисля да се разпокрива по стандартения начин - стъпил върху самите керемиди отгоре.
rulom - модератор
Ako ще стъпваш върху керемидите използвай дълга и здрава дъска(талпа) за да може тежестта ти да е върху по-голямата, здрава, част от покрива, а не върху една точка.Ако си по-тежичък :wink: намери някой по-лек да свърши работата.Всяка работа крие риск, ама ако се помисли предварително как да се избегнат опасностите, всичко ще е наред.
Успех !
elenas - напреднал
Здравейте, първо да кажа, че и да ви се вижда компромисно решение това сам да си разпокриеш покрива си е една налудничева идея, ако не си свикнал да ти "трепери" под краката, според мен не се захващай сам да си го сваляш прекалено е опасно за човек без опит, а даже и за някой "майстори". Има начин да не тръгваш да сваляш от сега покрива за да успее да устиска и през тази и следващите зими, не бързай да го събаряш. Ако искаш да ти дам съвет ще е най- добре да бъде на място за да мога да ти кажа с точност какво да направиш, тъй като по снимки и скици само се добива бегла представа за реалното състояние. Кажи къде се намира и бих могъл да се опитам да ти помогна. А ако запазиш тази височина и имаш фантазия отгоре можеш да си направиш една доста голяма тераса или стай. Сега е модерно да се преустройват плевници в къщи, но в момента нямам снимки да ти покажа какво може да се направи.
elenas - напреднал
Доколкото видях проблема ти е разкопчаването на двете греди и от това ти е хлътнал покрива . Втората част на сайванта ти само на зидарията ли лежи? От снимките отгоре зидарията е тръгнала да пада, така е, нали, или има и нещо друго, което за момента не виждам? Относно дървения материал вижда ми се здрав и би могъл отново да го използваш, а не да вземаш чам и тем подобни с което става по-лесно, но трябва после да обработваш допълнително. А ако решиш найстина да го гориш, обади се преди да го нарежиш, че май някоя греда от тях ще ми е от полза.

Тема "Преустройство на "сайвант"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: