• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Охо, Оби без злоба ще ти кажа, че ти там където отиваш, ние от там се връщаме. Що варианти сме проиграли с жената, включително и този който ти описваш. Мисля, че имаше два недостатъка (погледни скицата на парцела). Кухнята няма да има изглед към градината, че да може жената да гледа навън през прозореца над мивката. И в този вариант хола става дълъг и тесен, освен това пред порталната врата се пада дървото - да то не е само декорация на архитектката, има го на снимките и геодизическия план.

Както и да е приятно ми е че някой е заинтересуван. А пък обекта понапредна и няма сега да бутам стени. Както казах пускам снимките за по три дена накуп, за да потдържам интригата. Утре ще има за още три.
Стефан - майстор
А мазе ще има ли? Щото за мене къща без мазе не е къща. Лични съображения.
crez - майстор
Колега, браво за куража да започнеш къща в тия времена. Не се ядосвай на заяжданията, прав е майстор Кеноби като казва че си се подложил на мегдана има го и това. Аз имам един въпрос, как ти разрешиха,а по важното е ти как мислиш да живееш с това високо напрежение над теб? Не си спомням точно изискванията,но в зависимост от волтажа границите варираха от 10 до 50 м. Може би ще преместят стълба с ВН.
Master_Kenobi - V.I.P.
ArturDent написа:
Охо, Оби ... там където отиваш, ние от там се връщаме.
Ми, аз никъде не съм тръгнал в случая, ама вие що ли се връщате! :-D Не ви ли хареса. :lol:

crez, На скицата е отбелязан сервитутът на електропровода. Увеличи я и ще го видиш.
За Кеноби: Ти си толкова мек, че ми идва направо да те разцелувам. Аз какво изтъппях в другия форум.
За "отиването и връщането", просто исках да кажа че с жената сме проиграли доста варианти (над 10) на разпределение и накрая се спяхме на този. Даже на компютъра 3D ги направих. Не оставих на архитекта никакво място за импровизации.

Стефан Мазе няма и няма да има - ивични основи на 1.2м, за мазе трябваше да копаем поне на 3.5м и от там бетон. Ако прасна още един етаж нагоре, ще ми илезе наполовина на цената на мазето. Пък и мазе 132 кв.? Не само механа мога да си направя, а цяло заведение.
В апартамента в който живея (8 години), съм ходил веднъж до мазето - когато ми даваха ключовете. За сметка на мазето си имам килер 2х4м - хората такива стаи правят в новото строителство.

crez Не е ВН а СН. Ако искаш отвори една тема за сервитутите на електропроводи и ще ти изпиша компетентно поне 2 страници - "Как преборих ЕОН (Чез, EVN) или сервитут на електропровод". Ако пиша тук ще се разводни темата. Повярвай ми вече съм писал по това и ще има много въпроси, неразбрали, ще има питания за водопроводи, газопроводи, парно...
Пък ако не ме домързи и имам време ще я пусна аз.
Стефан - майстор
За мазето - всеки решава за себе си. Лошо няма. Въпрос на разбирания, и потребност. Само попитах, и спирам.
Стефан Няма стращно, не съм чак толкова обидчив.

Много неща съм прочел за и против мазето. Общо всето за са комфорта, против - финансови причини.
Мазето е зависимо и от терена с който разполагаш. Ако има голяма денивелация и/или подпочвени води, нямаш избор ще трябва да копаеш дълбоко. Ама ако си в Каварна или Балчик си е е...ло мамата. Там всичко е скала и за да си направиш мазето ще ти трябват бомбаджии...;-)

При мен няма подпочвени води (ама никъкви), и почвата на 50 см се копае само с кирка, наистина само с кирка.
На едни мангали им платих преди година да копаят за шахта за водата - 1.8м дълбока, копаха я два дена и псуваха че са искали толкова малко пари.
Стефан - майстор
Познавам Русе, понеже съм учил там. И Левента познавам, поне Мечата дупка :lol:
Познавам Русе, понеже съм учил там. И Левента познавам, поне Мечата дупка

Хе, хе значи знаеш каква е почвата там. Иначе нямаше да построят TV кулата там. А геолога написал "льосова почва"! И да се копае на 1.8м. Къв льос, аз да не съм до Дунава? И си взема към 300 лв. за доклада, без да е стъпвал на парцела.
Ама конструкторката - 1.2м и ме викате, ако има нужда ще копаете още. Е не се наложи. Геолога да го духа, неговият подпис май не се иска за акт 15.

П.П. Мечата дупка е станало Винарна със собствено производство и наистина прават много, много качествено вино. Ама цените са ......
Ето ти линк Комплекс “ЛЕВЕНТА“
8180 - майстор
Здравей Артур,
Добре дошъл!
Поздравления за начинанието и успех ДО КРАЯ!

Запознат съм с преживяванията ти в др. форум и въпреки това ми се ще да споделя (пък и в някаква степен ми е ангажимент тук):

ТУК Е ФОРУМ, с основна цел ВЗАИМОПОМОЩ. Очакваме участниците да видят, да се поучат (от успехите, но и от грешките) и да имат полза за бъдещи проекти.

Има два варианта за горното:
1. Споделяш какво правиш, как сте го намислили с жената след дълги и безсънни нощи в мечти - всичко "защото така Ви харесва", евентуално с ограниченията, които сте отчели. Останалите гледат, цъкат и мълчат. Апропо, подобно представяне тук се приветства.
За критики и въпроси отваряме ОТДЕЛНА ТЕМА (имаме прецедент), където ако искаш, участваш.
Вече (и тук) прозира някакво нежелание за плодотворна дискусия по "спорни" въпроси.

2. В тази тема се обсъжда всичко, интересуващо участниците по повод представения проект, заедно с критиките и грешките, мненията на немалкото профи-участници, с което съблюдаваме целта на Форума ни и даваме мах. инфо за участниците дали и защо да изберат "студена" къща, "место" на камината, "буфер" с детската, южен килер и т.н.

3. Не се сещам...
Но пък се сещам за една приказка на дядо ми:
"В живота си човек греши задължително поне два пъти - когато се жени и когато строи къща".
За първото вече съм се удостоверил, а заради опасения по второто още не съм построил. :)

И накрая - имаме вече "самоизтрита" тема за къщи тук, както и доста полезна и интересна такава за къщата на твой колега (ако съдя по ника ти). Погледни, прецени...
Още веднъж - УСПЕХ!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: