Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sspoko - специалист
Kons точно за това говорих само сънтиметрите си пообъркал.
kons - напреднал
sspoko написа:
Kons точно за това говорих само сънтиметрите си пообъркал.
Ооопс, да определено и ти си бил в такъв гараж, може и в същия дори ;-) , сантиметрите ги карах по спомени....
Само незнам дали говорим за едни и същи ракети, при мен бяха от тези : http://www.kapyar.ru/index.php?pg=245 , внуштелни са от близо, а пък установката да не коментирам какъв дзвер е.
n.nikoloff - специалист
Ето и едно нестроително решение на въпроса - случайно открито от мен преди около двайсетина години и досега работи без проблем.

Купувате си от аптека насипна изсушена лайка (не чай на пакетчета) . За такъв гараж - 5-6 пакета, май бяха по левче или по-малко. Наръсвате по ъглите на гаража и си спите спокойно. Изобщо нямам представа защо и как изсушената лайка действа силно отблъскващо на мишките но е факт проверен от мене и семейството ми и всички видове познати, на които съм го казал години наред.

Успех.
ArturDent - Почти Безобиден
Като казвате нестандартни решения - ето ви едно.
Ако напръскаш прага на вратата с урина от котка, мишките няма да стъпят там. Не се шегувам.
По същия начин ако не искаш котки някъде - можеш да напръскаш със същата течност от голямо куче.

На някои места се използва като универсално средство урина от лъв (и е доста скъпа), за предпазване от разни по-дребни гадини (по-дребни от лъва). Проблема е че въпросната гадина трябва да има страх от съответния хишник - ако не познава вида - не се страхува.
Стефан - майстор
Тук съм.
А ако имаше урина от динозавър :lol: :lol: :lol: Нямам опит как да се вземе. Сподели челен опит. При всички случаи трябва да го хванеш за х....инструмента.
sspoko - специалист
Не и тези http://vbox7.com/play:16207441 ги пазехме с такива канали :-D
panalov - специалист
Той човека вече не иска да се пази от мишките, а да си направи прага на гаража.
perlsite - помощник
Той, човека се отчая, очевидно строителен съвет няма да получи :? :lol:
За лайката съм чувал и преди и вероятно ще взема няколко пакета с лайка и ще ги оставя в ъглите, така, че да се разнася аромата им :)
panalov - специалист
Съжелявам ама ,както си забелязал повече отговори имаш как да се предпазиш от мишки, а не как да си направиш прага :)
От мишки вече е ясно че ще се предпазиш :lol:

Сега за прага на вратата.
За да получиш по изчерпателни отговори и най-правилно решение е хубаво да постнеш снимки за да знаем каква е ситуацията в момента .
От вътре при затворена врата и от вън също ,иначе само си гадаем.

Иначе решението е да направиш цялостно бетониране на гаража на по високо ниво от това на което се намира вратата в момента.

П.С. Една мутра си купува джип и като да го вкара в гаража , той е висок и не влиза. Почва да му реже тавана .
Друга мутра му казва да като не влиза да му издъхне гумите .А първия казва -той отдолу влиза а отгоре не ще :lol:
perlsite - помощник
Да, ще гледам да направя някакви снимки.
Днес вечерта тръгвам на пазар и отивам да вадя колата от гаража, отварям вратата... и в този момент въпроса ми вече излезна от сферата на теориите.. не видях добре, но имаше някаква гадинка... вероятно мишка/плъх. До сега не бях виждал гадинките, само предполагах...
От магазина взех 2 пакета с лайка... и сложих в двата вътрешни ъгъла, но утре ще се запася с още 4-5 плика :shock:
При всички положения искам да фиксирам положението така, че да нямат физическата възможност да влизат. :evil:

Тема "Гараж - как да задържа мишките извън него?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: