Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sipher написа:
lemon70 написа:
Значи...къщата от трупи ще е нещо като малко бунгало 40-50 кв/м. която да стане бързо и ще е в единият ъгъл на парцела.
По натам може да се направи на сауна, руска баня, къща за гости...просто ръзсъжгдавам....
А другата от бетон... :lol: около 300 кв.м. ще отнеме 1-2...год....
Колега я кажи от къде може да се купи бял бор...???
Аз свърших тази година строеж и имам чудесни трупи от бял бор: равни и дебели. Също смятах да строя бунгало, ама не останаха пари и ги продавам. Миналогодишни са и идеални за целта ти

Ако не си намерил нещо пиши във форума и ще направим връзка. Имам около 2000 бр.
Да, проявявам интерес-пусни един мейл на : lutom70@yahoo.com
да направим връзка..? тел. и т.н.
walko - специалист
http://arkhangel.ru/

Тази фирма има офиси в половин Европа, избираш модела и ти го карат с камион! Въпроса а те да ти я сглобят....щото ако ти я рязтоварат в двора и си тръгнат ти кого ше биеш като почнат проблемите с монтажа! :axe:
Иначе има и адски симпатична оферта за 80м2 за 8000 EUR!
И друго........ в Русия съм и то доста на север, наистина има такива къщи на по 100г. ама в тях се спи върху зидана печка а ако няма такава , тука хората се топлат но ток с печки по 5-6 киловата и нагоре щото тока им е евтин, у нас на електромера ше му се завие свят! С такава печка у нас и в палатка от найлон ще ти е топло зимата, ама кой ше плаща тока? А и стената както се досещате не е 22см. като в ракламата а 10см. на местата където се опират трупите (на такава площ лягат един върху друг), а точно от та ще истива сградата!
Та това че са топли е по скоро мит (топло ама 6 КВата ток на стая)!
Другото е че тия къщи слягали дървото е естествен материал, въпроса е колко! Чувал съм мнения че дори мачкат дограма след години, но не съм го виждал та може и да е само слух още проучвам въпроса!
А новите къщи на баровците се правят така-
1. Пенобетон (Като нашия итонг, ама малко по-твърд и не е 25, а 40см. зид)
2.После следва изолация 6-7 см (вата или стиропор) и накрая
3. Външна облицовка - облицовъчни тухлички фугирана зидария 6-8см.
4. От вътре мазилка 2-3 см.
Общо над половин метър стена! И те така!
Дървени са им баните, сауните, и парилките...как го кажеш все тая, но в тях не се живе, нищо че приличат на малки къщички в дъното на двора!
Иначе има вариант на къщето от трупи да сложиш вата с гипскартон от вътре(или по красиво с ламперия) за да стане топла! Но се губи красотата на интериора! А и колко точно топла ще трябва да каже инженер, или поне да се погледнат някакви сравнителни таблици, за изолационните качества на материалите, че да знаеш колко да е дебела ватата за да го докараш до около тухла четворка! Аз търсих с Гугъл но за сега не намирам!
А знам че има, виждал съм в рекламни брошури! Нещо като.....
5см. XPS = 20см. тухла=35см. бетон= 4см. вата........и така нататък (цифрите са примерни)
Но в заключение наблюденията ми на място са: красиви, трайни-повече от очакването, евтини, но....... това че ги строят на север НЕ значи че са топли........ама хич!! Просто хората си имат много газ, петрол и АЕЦ-ове, та се топлят евтинко!
За нашата деиствителносн си трябват доработки по изолацията!
Горното са впечатления от лични наблюдения, ако някои мисли друго МОЛЯ нека сподели, аз също се колебая какво строителство да предпочета!
А някой да има отговор на моя вариант,при който имам сухи трупи и си търся цех в София,където да ми ги фрезоват ,така че да мога да сглабям къща?
8180 - майстор
vancata86 написа:
А някой да има отговор на моя вариант,при който имам сухи трупи и си търся цех в София,където да ми ги фрезоват ,така че да мога да сглабям къща?
Аз нямам и по-добре.
Мнението ми напълно съвпада с това на walko.
Иначе съм участвал в сглобяването на класическа руска такава от цилиндрични трупи (~30см), с блатни треви за уплътнения - как си му е ръдът. Дори 2 месеца съм живял през лятото в съседна такава.

Ако имаш читав материал, избери друг модел дървена и няма да съжаляваш.

Тема "Къща от Трупи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: