• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
medel76 - специалист
Стана.Мерси админ!Искам да кажа,че къщата и отвън има една покнатина.Благодаря на всички,които ми писаха.Искам да попитам за този пояс какви майстори да викам и,че аз нов покрив не искам,само претъсване,ама в този случай май целия се сваля
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Добър ден.
Каква е конструктивнета схема на сградата - има ли стоманобетонни колони или не.
Хубаво му казвате за пояс, но пояс се прави на тухла единичка.
За пояса всеки може да го направи почти - железа 4бр.№12 със съответната дължина - 2бр долу, и на бр горе /в хоризонтално положение/ и стремена Ф6.5 през 20см. и става идеално.
Моят съвет - изясни причините за пукнатините, провери дали са активни. Става с хартиен маркер, или замажи с нещо и с времето ще си проличи дали пукнатините са активни.
От там на татък вече предприемате съответните действие в съобразност с това как ще се използва къщата.
Поздрави.
Стефан - майстор
:lol:

Прикачен файл

picture006af[1].jpg
picture006af[1].jpg (84.2 KиБ) Видяна 2836 пъти

Прикачен файл

picture005au[2].jpg
picture005au[2].jpg (78.66 KиБ) Видяна 2909 пъти
Последна промяна от Стефан на нед яну 10, 2010 3:49 pm, променено общо 1 път.
medel76 - специалист
Здрвей,мерси,че ми отговаряш.Аз съм забелязала,че тези пукнатини бяха преди години по малки,а сега са по големи. И в коридора има вече,но не толкова са големи.И вън на къщата има.Какви майстори да извикам да го видят?
medel76 - специалист
Стефан как я качи тази снимка?
medel76 - специалист
Тази къща е стара май няма колони.Тухлена е.Преди да са тухлите има като основи камъни и после почва тухлатас която е градена
Армагедон - специалист
някой с багер и самосвал, съжалявам ако съм груб, ама като гледам процепите :shock: :shock: :shock: :shock:
medel76 - специалист
искаш да кажеш да се събори ли къщата???????? :sad:
Армагедон - специалист
ти пък се учудваш ?? качи някоя снимка и отвън. понякога е неоправдано да се наливат финаси в предварително загубени каузи!!!!!
medel76 - специалист
как няма да се учудя. Ако я съборя по добре да си купя готова отколкото да се почва всичко наново.снимки отвън нямам засега.Отвън има само от едната страна пукнатина,но забравих да я снимам
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Пукнатини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: