Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mulltex - помощник
След като махнете цената на имота, прекарването на токът и водата до съответния имот, каква е цената която излиза на квадратен метър за съответната къща?
Просто искам да видя сравнението с вариант ако си купите само свободно место.
viki - напреднал
Здарвейте не съм писала, понеже нямам нови снимки а много ми се искаше да ви покажа.. значи къщата е 120 кв и излиза без земята по малкоот 20000 евро(да кажем 18000 например) поне така е смятах, заслужава ли си цената според вас... До края на седмицата се надявам да отида и да я снимам по добре за да ви покажа снимки :) Благодаря ня всики които коментирате ..
viki - напреднал
ebahti написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Виждам, но незнам кака да го тълкувам, тази която мислим да купуваме е на 15 км от София и я взимаме за целогодишно жевеене ,понеже работим и живеем засега там. Не ми трябва вила :|
infomar
Сами пишете по-горе, че там където е къщата има ПОДПОЧВЕНИ ВОДИ!! Това означава, че те винаги ще ги има - сами си направете извод дали ако трябваше да строите, бихте построили НА ТОВА МЯСТО.

Най-правилен отговор ви е написал "schuldiner" - да вземете поне две независими мнения от конструктор преди да купувате.

След като ще влагате толкова пари - не се скъпете за професионална консултация. Огледайте и съседните къщи - дане би цялото място да е на свлачище, че вследствие на промяната на климата те се активизират на много нови места в България.
Форумът си е форум - всеки може да ви даде всякакъв съвет, но той не е обвъзрващ и незнаете какъв човек го дава . Искайте консултанта да ви даде ПИСМЕН отговор !!!! Повечето консултанти само като чуят думата "писмен" - веднага се отказват. (Не, че има ефект в точността, но така се отсяват несериозните)Затова трябва да е от фирма имаща дългогодишен опит. Ще ви поиска сигурно доста парички, но по-добре ли е после да сте спокойни, или да хвърлите пари на вятъра?
Известна черта на българина е да не ползва консултанти, защото той от всичко разбира, а и ако не той, приятелите му. Затова и доста "изгоряха" със закупени съборетини по селата.
Последна промяна от infomar на чет апр 15, 2010 10:14 am, променено общо 1 път.
viki - напреднал
infomar благодаря за мението ви.Взели сме под внимание района, но той целият е такъв(така го водят с подпочвени води) . Ако имах пари в кеш, а не от кредит, щях да строя и щях да купя парцела, който се продава до тази къща. Около нас къщите са нови и страхотни, попринцип района го водят доста перспективен.. и земята върви около 50Е квадрата..Взела съм под внимание и вече съм уговорила среща с конструктор за мнение, просто докато седя цял ден в офиса и нищо немога да направя се опивам да събера и други мнения...
И пак казвам благодаря за вашите коментари :)
pavkatay - майстор
всички мнения на специалисти, дори написани под индиго могат да се окажат по- неправилни от твоята преценка( трезва ), така, че:успех, момче(момиче) :2thumbs:
complast - специалист
Според мен къщата е с зидани основи и кюшето се е слегнало и
е отворило пукнатини.Размера на покнатините е равен на слягането.
Отвън на къщата може да се направи дренаж око са виновни
подпочваните води в което се съмнявам.Просто основите са плитки
и трябва да се подкопаят около смъкнатото кюше и се подсилят с
бетон.
viki - напреднал
Оказа, че къщата нямала дренаж :| Ето все пак обещаните външни снимки на пукнатините, макар, че ние вече взехме да се замисляме да купим имот и да строим сухо. Обаче въобще не съм наясно за него, какви рзрешителни и т.н. трябват, тепърва ще чета... Благодаря на всики писали по темата

http://prikachi.com/files/1510878u.jpg
http://prikachi.com/files/1510881o.jpg
http://prikachi.com/files/1510882c.jpg
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Добър вечер. Радвам се, че сте взели това решение.
Предстои ви дълъг и труден път, но ще се справите.
Значи реда е горе долу следният.
1.Първо се взима Виза за проектиране, която се издава от главният архитект на съответната община. Визата представлява извадка от регулационният план и на нея са указани плътност на застрояване, интензивност на застрояване, височина на застр и ограничителни линии на застрояване.
2. След като вече имате виза - отивате при проектанти и те ви изготвят различните части на проекта. Основните са - архитектура, конструкции /задължително искайте от конструктора да ви направи и количествени сметки - това му влиза в работата, но почти всички се прават на тарикати/, електро, вик, план за безопасност и здраве, геодезическа част. Това са основните. Поддържайте връзка с проектантският екип и казвайте какво искате от тях - нека се съобразят с вашето мнение.
3. След като имате изготвени проекти - те се внасяят в общината за одобрение и за издаване на разрешение за строеж. Има два начина - по бавният е да минат на експертен съвет в общината, по бързият е като се изготви доклад за оценка на съответствието от лицензирана фирма за строителен надзор. Препоръчвам вторият начин.
3.След като ви бъдат одобрени проектите и ви се издаде разрешение за строеж си наемата фирма за строит надзор или пък техн ръководител.
За рзрешение за строеж трябва да имате предварителни договори с вик и енерго.
Това е накратко.
Ако имате въпроси питайте. Шуе ви отговаря.
Поздрави.

Тема "Пукнатина- проблем ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: