Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stivemaster - майстор
Здравейте пак . Ами аз неслучайно говоря за мненията на хора които нямат представа колега.Ето ви пример за най съвременната система даваща възможност за приложение във ниско,високо и каквото и да е строителство,заместване на тухлите в стандартен проект и т.н. Забележете могат да имат дебелина на бетона до 60 см. - примерно ивични фундаменти,могат да съдържат в себе си колоните при стандартен проект ако заместват тухлите.Освен това можете да ги напълните с нормален бетон, но можете да ги напълните и с лек пено или полистиролбетон и да получите стойности на коефициент на топлореминаване непознати за повечето ни колеги пък дори и проектанти.Да не говорим за лесното финиширане показал съм вътрешното.....Цената вече е под 50 лв/м2 и мисле че е добра предвид малкото производство.Трябва да се знае че плътността на материала е 25 кг/м3 който може да смята знае за колко корави машини става дума не става в някой гараж да ги правиш и влаганите вътре пластмаси са от полиетилен с много висока молекулна плътност.Ако стане масово всички знаем кво ще стане с цената ......
След всичко това искам да уточня че нямам нищо общо нито с производителя нито аз самия съм представител на тази система.Просто споделям познанията си.

Прикачен файл

untitled5.JPG
untitled5.JPG (41.05 KиБ) Видяна 2824 пъти

Прикачен файл

untitled6.JPG
untitled6.JPG (23.14 KиБ) Видяна 2824 пъти

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (36.67 KиБ) Видяна 2861 пъти

Прикачен файл

untitled1.JPG
untitled1.JPG (31.49 KиБ) Видяна 2861 пъти

Прикачен файл

untitled2.JPG
untitled2.JPG (33.82 KиБ) Видяна 2861 пъти
Последна промяна от stivemaster на нед мар 07, 2010 9:16 am, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Значи твои приказки са само теория и никаква практика? Така по същия начин мога да прочета за другите системи за бързо строителство и да поствам умни приказки ,без да съм имал допир до такива къщи.
n.nikoloff - специалист
Дано мнението ми не се изтълкува като заяждане, защото няма такава цел, но не ви ли се струва, колеги, че всеки, който предлага такава система подхожда по темата по един и същ начин - от умерено до силно агресивно, "аз знам-вие не знаете...", "няма по-добри от нас като система", "ние сме бъдещето", "всички в България сте задръстени, с изключение на нас" и т.н. и т.н. Сега някой да не скокне "аз не съм казвал тези думи". Това не са цитати, а смислови извадки от мнения. Не знам и причината да има няколко теми с едно и също съдържание и с едни и същи тези за обсъждане, при положение, че в края на краищата рупорите на тази система се скатават и не дава отговори на съвсем конкретни въпроси. Тълкуват цените като дявола Евангелието. Като ще се сравнявате със системи давайте цени на краен продукт, а не на определен процес, защото така изваден от контекста не означава нищо друго освен опит за манипулация. Писал съм си въпросите и в другите теми и не съм получил отговор, затова няма да ги пускам тука - няма смисъл.
Желая ви успех в бизнеса и подхождайте с малко повече уважение към четящите и особено към пишещите тука. Ако не за друго то е много възможно някои от нас да сме се сблъсквали с тая система преди повече от 12-15 години , напр. в Италия, и да сме разбрали какви й са, хм, достойнствата...
А ако сте решили да си правите къща по тази система и даже сте започнали - стискам ви палци да се получи добре. Като под "добре" разбирам не само да е добре в момента на нанасяне на мебелите, ами и поне няколко години след това експлоатация.
Айде със здраве!
stivemaster - майстор
О я стига бе колега стига с тия внушения особено за "бизнес интереси".Я питай някой икономист какво значи бизнес в България бизнес с тези системи у нас няма има смешни обеми и опити за навлизане на пазара.Опити за създаване на бизнес продължаващи вече много години.При това в държава където на хората 60 години се създава самочувствието на по умни от обичайното и ето резултата.На тези хора да даваш пример за различни строителни техники но те самите не са в състояние да определят кое е ценно кое не е и кое е чиста спекулация.Как иначе ще коментирате държава с такова "устойчиво" развитие на панелния минимализъм при който да си увеличиш ширината на терасата и да я приобщиш към стаята,да окупираш част от етажната площадка или да изолираш само своята зона от сградната фасада и да я боядисаш в зелено при това безнаказано.Да не ти пука за състоянието на асансьора в който се возят и децата ти , да допускаш да не знаеш дори чия е отговорността за състоянието на асансьора. На човек който самостоятелно решава да си изолира панела с фибран отвътре как да му помогнеш.Има ли смисъл да се опитваш да му обясняваш какво е мислил германеца който на кооперацията си от 1962 г. е поставил през 1990 г. система за събиране на дъждовна вода с която се мият тоалетните или шведа който си "отоплява" покривното отводняване и тротоара пред къщата.
В друг пост дадох линкове към нормативните документи даващи насоки за развитие на енергийната ефективност в най близко бъдеще
"задължителни" а не "ще видим" както някои най вероятно се подсмихват.Ако някой "смята" че тези цели могат да се постигнат с конвенционалната технология изгодно или по евтино от това което предлагам искам да кажа че има други хора които се занимават със сметки по умни от тях и можем да докажем без никаква агресия както се притесняват елементарните факти.Всичко е математика г-н n.nikoloff а не спекулации.Виждам че имате сериозна нужда от информация макар че не го признавате ако желаете обадете се да ви помогна макар че не вярвам да го направите.
Бъдете здрави.
jekasus - майстор
Обаче си продължаваш с празни приказки ,България и бизнес тука няма да обсъждаме,всяка държава си има проблеми. За събиране на дъждовна вода ,виждал съм подобни системи при хора,които имат парници, на един вход ще трябва прилична инвестиция ,а ефект :? ,не сме дъждовна държава. За отопление на пътека- заради 10-15 снежни дена в година пак не си струва вложени пари, освен по зимните курорти.
Всяка система на строителство си има предимства и недостатъци. И като гледам единствено предимство на ИТБ и Велокс(надявам се си чувал за него) и другите подобни системи е бързината на грубия строеж при по-малко количество на работници.
П.П.- Нищо лично, някакъв опит в строителство?
Тани - модератор
А помислили ли сте за вентилационна система? Комфорта на едно жилище не е свързан само с топлоизолационните свойства на стените!

Тема "Къща от панели ITB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: