Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Didoopro - помощник
Под Итонга има циментов пояс.През 45-50 г. на миналият век не е имало много майстори и пари за тях, както и пари за материали.Строили са както са могли.
future - специалист
Didoopro написа:
Под Итонга има циментов пояс.През 45-50 г. на миналият век не е имало много майстори и пари за тях, както и пари за материали.Строили са както са могли.
Именно затова,защото през тези години бетона е бил лукс.Но е недопустимо за днешните майстори.Наскоро гледах как в днешни дни пак се поставя дървен щурц.Нямам думи за такива изпълнения в сегашно време.На снимките ,аз лично не виждам пояс, но и дори да има,би трябвало да се направи нов.Едва ли стария е здрав и хоризонтален.Преди твоята тема им друга с подобна къща.Виж как е трябвало да процедират.
На твое място ,аз не бих пипал нищо.Виж и други мнения.Но решението си е твое.

ПС Сега се сетих ,че съм обръщал метална тръба ф110 на дограма.Може би по същата причина са подпирали.
Последна промяна от future на пон мар 15, 2010 8:22 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Didoopro написа:
Под Итонга има циментов пояс.
Ти на тия 10 см цементов пояс ли му викаш?
Didoopro - помощник
Ще се гръмна...........
Защо?
dito - специалист
Това нещо не е за "направи си сам" и с риск да стана банален - най-добре се обърни към специалист. Ако проблемът беше само за конкретния прозорец, можеше и да помогнем. Но въпреки неясните снимки, като гледам, май той е само върха на айсберга. Преди да ти даваме опасни съвети, питай ribnikolaevi за съвет на лични, едва ли ще ти откаже.
Но задължително тази пролет оправи поне прозореца, че е доста опасен. Ако го правиш сам, подпри с една греда и стълбове във формата на П зад прозореца отвътре, разгради тухлите, излей стабилна гредичка (не обикновен щурц) над прозореца, като или застъпиш доста от двете страни, или направо обрамчиш целия отвор със СБ. Но това ще реши само конкретния проблем с прозореца.
Didoopro - помощник
В случая единственият ми проблем е смяната на точно този прозорец.
panalov - специалист
Ситуацията от снимките е :shock: :shock: :shock: шокираща.
Усложнил си ситуацията като си преправил покрива а не си преправил тази част от къщата .В този случай па снимка няма да получиш правилния съвет защото може само да гадаем за какво иде реч.
Тръбва да се огледа и от вътре какво е положението ,но ми се струва че няма да стане лесно.
Консултирай се с конктруктор.
Това е моя съвет.
Didoopro - помощник
Отвътре няма пукнатина, спукана е само мазилката отвън и е поддала касата на прозореца.Получило се е преди 34 г. при земетресението във Вранча и оттогава е без промяна.Мазилката не беше спукана, но ние я свалихме, за да видим какво е положението отдолу.
skrijo - специалист
Махаш тухлите ,правиш щурц и пак слагаш тухлите :sad: :wink:

Тема "Моля за идеи за ремонт на поддала каса на прозорец." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: