Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
danovsky - специалист
Колко време го прави този покрив? И на него ли си се учил или с това се занимаваш?
Точно 14 дни(щото на петнайстия бях на работа).Цяла зима смятах и трупах материали и за щастие всичко стигна точно.Разпитвах из форума и накрая се получи.Не се занимавам с това,аз съм"прозд шифьор".Довечера тръгвам за "голямата локва",но във вторник обещавам снимки и разяснения.
tuninghuman - специалист
mirk написа:
Veltitech го купих от дистрибутор на официалната цена от сайта на Брамак - 1.62лв./кв.м. Летвите си ги сметнах на линенен метър - 2000 керемиди с ефективна ширина за керемида Стралджа Фландрия 0.2м 2000х0.2=400л.м купих 6 пакета (2х3см) по 20летви по 4метра или 480 линейни метра. Дори и да не стигнат ще си взема още, това е най малкия проблем, пакета е 15лв.

До тук керемиди за половината къща, дървен материал и фолио - 1500лв за 140кв.м покрив.
Масторите искат по 15лв - 2100 само за работата :axe: няма да стане :-D

От къде да купя такива летви на такава цена или близка?
danovsky - специалист
Във всеки склад за дървен материал.Аз ги платих на 20лв. ама поне съм тъп и направо пред тях ги отварях(връзките)щото ме обеждаваха,че няма грам фира.Е да ама не.Буклук бол.Иначе намерих и за 12 лв. пак с това качество.За 20 лв.поне си ги избрах.Размерите , които видях ,бяха 2/3 и 3/4.Успех.
шоп - майстор
danovsky, човек се учи докато е жив. Преди 2-3 години и аз купих няколко връзки летви на 4 метра... от връзка изхвърлих по 5-6 летви защото не бяха с кората и не бяха дори четвъртосани.
Вече си знам урока:-)

Тема "Хидроизолация под керемиди? Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: