Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
masterrichi - специалист
А имаш ли направени къщи по тази система и ако има дай снимки поетапно.Щото така никой няма да те вземе на сериозно ако нямаш референций,камо ли някой да си поръча къща.
torbalan - Дървен философ
e, поне цената на въпросните стиропори да каже...
щото за сега само хвалене, хвалене, хвалене...
rumeniak - специалист
Не съм в 1 клас за да се сърдя. Относно цените публикувал съм в други теми http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#233406 Къщи има направени и непрекънато строим и се развиваме на пазара. Най- достъпна е къщата в Рудараци, там може да се види и пипне всичко. Завършена в София има сграда в младост 2 но там не е удобно да се посещава. В момента строим в Ловеч и ако някой прояви интерес от района ще го заведем да види.
Илиян Илиев™ - майстор
Демек ако не съм объркал сметките от таблицата в линка излиза цена около 18 лева на метър?

Тези 280 квадрата са мерени само от едната страна ли или включват и вътрешната квадратура на външните стени?
rumeniak - специалист
В тази таблица е дадена разбивка на необходимите материали за направа къща на 2 етажа и 100 кв.м.жилищна площ. Не е включен ДДС
Последна промяна от rumeniak на чет сеп 23, 2010 12:26 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
100 квадрата на етаж ли?

Колко струва оставащия кофраж за 100 квадрата плоча?
stivemaster - майстор
Брей ,то да се смееш ли да плачеш ли.Много ми е чудно някои хора не могат да четат ли, някакъв друг проблем ли имат ?Предполагам че без да се погледнат отстрани сега ще се обидят но ... Аз все пак ще ви кажа следното - аз самия не се занимавам с квантова физика поради една много проста причина - а именно ,пука ми как ще изглеждам в напъните си да покажа че я разбирам.
Моля не спамете в темата и ако подготовката ви за коментар по нея е не просто недостатъчна (защото в такъв случай малко помощ би ви била от полза) а крайно никаква ,поне не се дръжте нагло и не демагогствайте моля.Някои хора без да четат , за да видят поне изходните данни почват да правят сметки, изплюват някакви резултати и надъхано оплюват всичко без да им пука изобщо как изглеждат отстрани.Е на това ни научи комунизма - на равнодушие.
Аиде стига по този начин бе хора , някои други хора мислят четат и като кажат нещо то обикновено не е празни приказки .Аз поне съм свикнал като кажа нещо то да има стойност.Обикновено веднага но може и след време да ми се обади човека и да каже прав излезе благодаря ти ,или прав си не бях помислил за това и т.н. Така че да ми правят сметки хора дето не знаят елементарни неща ,но по лошото е че не искат и да ги знаят, е тогава....
Аз продължавам да твърдя че цената от 56 ст. с ДДС за четворка тънкостенна но с много добро качество е актуална и не покрива разходите на производителя оттам нататък оставям на четящите и собствения им акъл да преценят какво означава това.Към твърдението "аз лично нямам нищо против да се възползвам от това" бих казал само - помисли утре теб ако те е..ат на улицата и минувачите се възползват.
По същия начин по който коментирате разликата в цената на полистиролния оставащ кофраж и керамичните тухли защо не коментирате примерно разликата в цената на олиото в България и в Италия даречем.
Тази практика след време ще доведе до липса на производители не само на полистиролен оставащ кофраж но и на тухли и зависимост от чуждестранни компании ,факт сбъднал се вече в циментопроизводството в България.
А иначе в числа нещата изглеждат така :
В зависимост от начина на употреба на полистиролния оставащ кофраж ,цената на м2* от външна стена излиза от 110 до 120 лв.
*стената е съставена отвътре навън от - шпакловка гипсова , гипскартон 12.5 залепен с полиуретан за полистиролния кофраж и завит с рапидни винтове,полистирол 65мм с плътност 25кг/м3, конструктивен или пенобетон с фибри или арматура според приложението от 150мм до 250мм,полистирол 65мм ,стъклофибърна мрежа ,циментова шпакловка,завършваща влагоустойчива мазилка,различни видове.
В същото време докато продължава тази практика с тухлите м2 метър от външна стенаот тухлена зидария(включваща и колоните разбира се) излиза от 75 до 90лв./м2**
**стената е съставена отвътре навън от - шпакловка гипсова ,мазилка (да речем варогипсова),тухлена зидария,хастарна мазилка,лепило за EPS,EPS 80-100мм.,стъклофибърна мрежа,циментова шпакловка,завършваща влагоустойчива мазилка
Твърде важна подробност променяща изчисленията (зависи от смятащия)- труд за м2 РЗП до БДС в първия случай около 4 ч.ч./м2 докато при втория около 16 ч.ч./м2.
Айде да видим сега кой какво разбра.
Илиян Илиев™ - майстор
stivemaster написа:
... а защо не коментирате примерно разликата в цената на олиото в България и в Италия даречем...
При цена от около 1 евро за 1литър слънчогледово в Италия аз лично оставам без коментар. :shock:
stivemaster - майстор
Е тогава ето ти разлики в Румъния полистиролния оставащ кофраж е на 2/3 от цената тук която ви дадох,в Русия цената е 1/3 . В Китай трябва да отбележа е около 1/5 от нашата цена и е суперхит ,както между другото и всичко от стиропор и изобщо енергоефективно и авангардно.
mitaka_vk - специалист
Бе както и да го въртя и суча само бетона плюс армировката и този така наречен кофраж ми излиза 110/120 лв/кв м. Не знам как вътре успяват да се намърдат разните му там гипсокартони и гипсови мазилки. За фибрите не съм сигурен ама май те не могат да се вместят.
Нещо и не забелязвам за колко дебела стена става въпрос / а май когато става по дебела стената и цената так експоненционално/.

Тема "Строеж на къща от ICF (изолиращ оставащ кофраж)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: