Добър отговор сте дали
. Много се радвам, че съм сбъркал и не сте поредния агитиращ хората да не се занимават с професионалисти, защото с питане по форуми всичко става и се извинявам, ако съм реагирал малко грубо. Питах за дебелината на стените защото не знам нико коя година е правена къщата, нито как, нито дали въпросните стени са от единички и са правени преди изливането на плочата или не са от единички и са правени след това, като преградни стени. Защото съгласете се, особенно в строителството, има огромна разлика от "така трябва" и "и така ще стане". Тук във форума имаше въпроси дори за цяла двуетажна къща изпълнена изцяло от четворки.
А във форума тези неща които вие ги описахте никой не може да ги каже без хвърляне на боб и никой не може да даде гаранци за думите си. За това и се говори за общия случай, за да придобие представа авторът на темата с какво се захваща. Най-лесно е да му се каже "намери си коснтруктор", ама това той го знае и преди да си напише въпроса.
А във вашия случай под стената би трябвало да има ивична основа на която да се насади колоната. И тук пак идва от значение дебелината на зида, защото в зависимост от товара който носи може вместо една колона с капител да има две с греда която да поема целия товар на зида.

А във форума тези неща които вие ги описахте никой не може да ги каже без хвърляне на боб и никой не може да даде гаранци за думите си. За това и се говори за общия случай, за да придобие представа авторът на темата с какво се захваща. Най-лесно е да му се каже "намери си коснтруктор", ама това той го знае и преди да си напише въпроса.
А във вашия случай под стената би трябвало да има ивична основа на която да се насади колоната. И тук пак идва от значение дебелината на зида, защото в зависимост от товара който носи може вместо една колона с капител да има две с греда която да поема целия товар на зида.