Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kaktys - напреднал
Двукомпонентна пяна,използва се предимно за изолация на сгради,подпокривни пространства.Не се разширява,придобива твърдост за около3/5 мин.При полагането мирише много гадно и гори кожата ако не си защитен,след втвърдяване няма никакъв мирис.За момента е върхът в ТИ.Не е позволено мазането,шпакловането в/у нея защото е много гладка и трудно държи нещо в/у себеси,използва се при направа на вентилируеми фасади,двоини зидове с фугирана лицева зидария,подпокривни пространства при поставяне на гипсокартон,хладилни камери,изолация на тръби.В Испания за 200кв подпокривно, фирма занимаваща се само с това ми взе 600евро за 3до5см.,в БГ е необосновано скъпо.
nikolson - майстор
За пръв път го видях като изолация на бус, пяна + неръждаема ламарина.Някъде 2006-2008г. Фирмата-Варна. Да, в Ямбол направиха сграда с нея, плюс винилов сайдинг.
Когато говорих със собственика на автомобила, каза, че момчетата работили в Холандия, като демо сградата (някаква обществена) била без отоплителна инсталация. Отоплявала се от топлината, отделяна от хората в нея. Дали е вярно-не знам.

http://obiavite.com/ads/23978-%D0%BF%D0 ... 0%B8%D1%8F

http://www.aginvest.org/client/client.html
Frysco - специалист
Гледайки клипчетата, забелязах как напръскаха и един проводник.Въпрос-ако проводника се окаже с дефект и почне да искри и се запали-няма ли да пламне всичко това като бенгалски огън?Полиуретановата пяна за уплътнения гори като барут
Tsilkov - майстор
Ако се опасяваш от такова нещо няма да слагаш кабели по фасадата :wink: . Шината за гръмоотвода ще я отдселиш я с картон , я с вата. Мен ми е интересно дали това не може да се съчетае с един пласт стиропор по които да се сложи мазилката :?
Frysco - специалист
Бе и ти си прав, то кое ли не е пожароопасно... ама все пак, като знам как пламва тази пяна, просто ми е чудно, дали нещо в нея не е променено за да не се разпространи евентуално пламъка за 15 секунди по всички стени.

А за стиропор и мазилка, хм... може.Само да не е винилов сайдинг, освен ако не си говориме за бунгала :)
Tsilkov - майстор
Frysco написа:
дали нещо в нея не е променено
Тя има много варианти. Едната разновидност PIR дори не тлее, а самозагасва. Ама като доидат момчетата да пръскат познаи как ще установиш каква е :lol:
Frysco - специалист
О, тогава вече съм фен... а теста-ми пръсват в една кутия за обувки и палим...
Супер става, като се напръска така, ама и парите не са малко :)
Сместа е Изоцианат и Полиол,имахме такава машина до като строяхме къщи от метален сайдинг.

Тема "Какво е това? Топлоизолация някаква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: