Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
schuldiner - майстор
Бе аз мога и конкретен детайл да предложа, ама нека първо ми мине ядът, че поредната простотия с цигани. Може да пропусна нещо, както съм афектиран...
Значи...
Имаш нов гредоред.
Върху него осб - един пласт засега е достатъчен.
Върху осб-то - панелки ХПС; може да ги завинтиш тук-там, може и свободно лежащи.
Над тях замазка за наклони. Мин. 3 см в ниската част и 8-10 във високата (говорим за наклон по късата страна). Водосбор в средата на дългата страна, оттичане с барбакан, бетонов борд като пояс околовръст (ще ти е полезен и за надстрояването), водоотвеждане с казанче и тръби. Не е задължително да е армирана замазка, но и не пречи. Едно найлонче подложка също. Бих предложил олекотена (перлит или стиропорени топчета), но за нея минималната дебелина се увеличава.
Запечатка с циментова шпакловка.
Хидроизолация с надигане по борда.
Пясъчна подложка поне 5 см. Мрежа за задържане на пясъка и отцеждане на водата покрай барбакана.
Качествени тротоарни плочки (за да се намали дебелината им, съответно теглото), само на фуга. Мисля си, че с по-голяма площ по-малко ще потъват при ходене. Друг вариант е дървени скари върху гумени или битумни подложки, за да не наранят хидроизолацията.
Топлоизолация между гредите отдолу. Възможно е да се увеличи дебелината с допълнителна конструкция.
Пароизолация.
Таван на помещението (гипсокартон, гипсфазер, ламперия и т.н.).
stenmark - специалист
Тези снимки качвам понеже обещах.Артъре доста трябва да разглеждаш относно направени покриви за да правиш такива коментари.Tsilkov Това за 40/50см си направо майтап.Мойта къща е отстояния 4м и е 10/16 гредореда.Аз съм 95кг и знай като стъпя посредата изобщо не се осеща.А относно доки греди имаше една фирма в Пловдив където ги произвеждат.Цената е добра просто разликата относно дървен материал/естествено не сух/ е двойна,но по-евтина от слепените греди .

Прикачен файл

Изображ.023.jpg

Прикачен файл

Изображ.029.jpg Това разстояние е 8м!Няма никаде колони!
ivanovrg - специалист
oksimoron два варианта и от мен(видял съм ги на обекти в УК и сигорно са съобразени с техните условия)

1
равен покрив на едно училище
изграден от разни уайзени и дървени греди
върху тях наковано ОСБ
върху него изливаха асвалт (както едно време изливаха по покривите)

2
на покрив на 7 етажен блок
бетон
отгоре дебел найлон(добре залепени парчетата едно за друго)
върху него 2 реда по 10 см фибрен(много плътен)
отгоре пак найлон
върху него едни ПВЦ крачета(като за шкафове с ресба и се отнивелирват)
между тях посипка от баластра
и върху крачетата квадратни плочи(като тротоарни но по големи(60х60)
и това цялото е една огромна градинка на покрива на блока
oksimoron - напреднал
Бе то сичко хубу,ам я кажете наистина може ли да се лепят плочки върху черна хартия,че инак ше загубя баса.Аз викам,че не може,ма едно аверче ме убеждава,че в Испания така работели!
Илиян Илиев™ - майстор
Тая хартия, ако е от асфалтовата може би лепят плочките с горелка. После асфалта като стегне си ги държи.

Другия вариант е да има някаква специална посипка. Аз лично не съм виждал плочки налепени на асфалтова хартия.

Ако пък става въпрос за друга хартия моля да ме извините за спама. :mrgreen:
oksimoron - напреднал
Ми обяснява ми,че таз хартия била дебела близо 1см. и се лепяла с горелка,а плочките се лепяли с теракол! И става въпрос за покрив,какъвто аз искам!!!
Стефко - специалист
Става интересно с постовете, потвърждаващи заглавието на темата. Някой се гъбарка с нас :?
oksimoron - напреднал
Не бе хора,не се гъбаркам,само за малко изместих темата,а тва за плочките си е истина!
jekasus - майстор
Върху воалит с посипка съм лепил плочки в един Апарт-хотел в Златни Пясъци преди 4 години. Всяка година съм се въртя там и мога да кажа, че държи здраво.
schuldiner - майстор
Лепенето на плочи върху битумна мембрана с посипка е нещо толкова обикновено и елементарно, та чак се учудвам на коментарите... Но в конкретния случай, а и по принцип, не е желателно да има твърда връзка настилка-покрив.

ПП еее, кво е тва 1 см дебела изолация - с мотокар ли се монтира?!

Тема "Нещо идиотско /може би/ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: